Monella suomalaisella luontoon liittyy tunteita ja muistoja. Luontoon meneminen, metsä ja eläimet ovat osa lapsuuden sielunmaisemaa. Metsä on paikka, jossa voi seikkailla, rauhoittua ja vetää henkeä. Metsä tarjoaa arvokkaita antimia sille, joka osaa etsiä. Sieniä ja marjoja on mukava säilöä talven varalle. Metsä ja eläimet hengittävät omassa rytmissään. Eläimet liikkuvat metsässä rohkeasti, kulkevat omia polkujaan ja ihmettelevät ihmistä, joka astuu niiden valtakuntaan. Eläimet ja niiden tarkkaileminen herättävät parhaimmillaan kokemuksia taiasta ja ylevästä. Majesteetillinen hirvi ja karhu liikkuvat mättäillä raskain askelin, linnut laulavat ja säksättävät kuusten lomassa, oravat kipittävät havuja ja kaarnapintoja pitkin, tuolla vilahtaa rusakko ja etäämmällä hiiripöllö.
Luontoon meneminen laskee stressitasoja, tuottaa mielihyvää ja parantaa vastustuskykyä. Luontoon on liitetty lukuisia myönteisiä terveysvaikutuksia, ja luontoon olisikin hyvä mennä vaikka joka päivä. Eläimet taas lisäävät hyvinvointia, olivat ne sitten luonnonvaraisia tai lemmikkejä. Lemmikkieläimet vähentävät yksinäisyyttä, lisäävät aktiivisuutta, edistävät mielihyvähormoni oksitosiinin tuotantoa ja tuovat elämään sisältöä. Eläimet voivat opettaa ihmiselle läsnäoloa ja leikkisyyttä sekä tarjota läheisyyttä ja hellyyttä.
Ilmastonmuutos uhkaa luonnon ja eläinten tulevaisuutta. Tietysti myös ihmisen selviäminen riippuu siitä, saadaanko ilmastonmuutos kuriin. Ilmastonmuutos johtuu etenkin saasteista sekä ruoan- ja energiantuotannon kasvihuonepäästöistä. Ilmastonmuutos on viime vuosikymmeninä vain kiihtynyt, vaikka sen hidastamisen eteen on tehty töitä. Ilmastonmuutosskeptikoiksi itseään kutsuvien mielestä ilmastonmuutos ei ole totta. Tämä on tieteen ja tutkimusten valossa selkeästi harhaluulo. Ilmastonmuutos etenee kovaa vauhtia ja aiheuttaa vakavia luonnomullistuksia, kuivuutta, metsäpaloja ja vesipulaa ympäri maailman.
Luonnonsuojelu on olennainen tapa ehkäistä ilmastonmuutosta. Luonnonsuojelu pyrkii siihen, että maapallo olisi tulevaisuudessakin elinkelpoinen. Luonnonsuojelu voi merkitä ympäristöystävällistä elämäntapaa, aktiivista toimintaa järjestössä, jolle luonnonsuojelu on tärkeä tavoite tai vaikka lahjoitusten antamista luonnonsuojeluun. Luonnonsuojelu on nykyisin entistä tärkeämpää, ja etenkin yritysten pitäisi sitoutua sen tavoitteisiin. Luonnonsuojelu ei ole vain yhden ihmisen valintoja. Sen pitäisi näkyä yhteiskunnan suurissa linjoissa. Muuten luonnonsuojelu ei ole riittävän tehokasta. Luontoon liittyvät ideologiset valinnat määrittävät, onko meillä tulevaisuutta. Eläimet ja metsä tarvitsevat meidän apuamme.