Hyvinvointi

Kuuntele Voi hyvin -lehden lyhyet meditaatiot tästä!

Tarvitsetko apua ahdistukseen tai paniikkikohtauksen torjuntaan? Haluatko alentaa verenpainetta tai lievittää stressiä? Kaipaatko lisää energiaa? Jokaisessa meditaatiopodcastin jaksossa paneudutaan yhteen teemaan. Tule voimaan paremmin!

Teksti Kirsi Hemanus
Kuvat Adobe Stock
7.9.2023 | Päivitetty 30.11.2023 | Voi hyvin

Henkisen kasvun Kajon meditaatio-ohjaaja Oona Hänninen on suunnitellut meditaatiopodcastin, joka sisältää viisi erilaista noin viiden minuutin mittaista meditaatioharjoitusta.

Kaikille sopivat harjoitukset rauhoittavat hermoston ja ja luovat lisää tilaa ja selkeyttä mieleen. Näin ne auttavat selviämään haastavista hetkistä ja olotiloista.

Apua ahdistukseen

Apua ahdistukseen -meditaatiossa pyritään kohtaamaan ahdistus hyväksyvästi ja lempeästi. Kehon ja mielen rentoutuessa ahdistuskin hellittää otettaan. Voit tehdä harjoituksen istuen tai selinmakuulla.

Kohota energiaa

Kohota energiaa -meditaatioharjoitus on täydellinen aloitus aamuun tai lisäbuusti iltapäivän väsymykseen. Harjoituksessa kohotetaan energiatasoja yksinkertaisen hengitysharjoituksen avulla. Harjoituksen jälkeen olo on virkeä ja uudistunut. Voit tehdä harjoituksen istuen tai seisten.

Laske verenpaine

Laske verenpaine on rauhoittava ja maadoittava meditaatioharjoitus. Harjoituksen aikana ylikierrokset sulavat pois tasaten sydämen sykkeen ja verenpaineen. Harjoituksen jälkeen olo on rentoutunut ja olet vahvemmin läsnä tässä ja nyt. Voit tehdä harjoituksen istuen tai selinmakuulla.

Lievitä stressiä

Irrota hetkeksi kaikesta muusta ja anna itsellesi rauhoittava tauko Lievitä stressiä -meditaatioharjoituksen parissa. Harjoituksen aikana otetaan etäisyyttä stressaaviin ajatuksiin ja tuntemuksiin. Tietoinen läsnäolo luo mieleen lisää tyyneyttä ja rauhaa, vaikka ulkoiset olosuhteet olisivat myllerryksessä. Voit tehdä harjoituksen istuen tai selinmakuulla.

Vältä paniikkikohtaus

Vältä paniikkikohtaus -meditaatioharjoitus on apunasi silloin, kun tunnet olosi hyvin ahdistuneeksi tai että paniikkikohtaus saattaa olla lähellä. Saat harjoituksesta tukea kehon sekä mielen rauhoittamiseen. Harjoituksessa käytetään apuna pitkää uloshengitystä ja sisäisen turvan vahvistamista. Voit tehdä harjoituksen istuen tai seisten.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi