Mainos: Fjällräven

Seikkailuun pääsee polkemalla - nyt yhdistetään pyöräily- ja retkeilyvarusteiden parhaat puolet

Oletko koskaan tuskastunut siihen, kuinka vaikeaa tavaroiden kuljettaminen pyörällä on? Entä oletko miettinyt, kuinka näppärää olisi, jos pyöräretken päätteeksi voisit siirtyä samoissa vaatteissa suoraan ravintolaan? Tämän uutuusmalliston tyylikkäät tuotteet helpottavat pyöräilyä monilla tavoin.

31.5.2022

Ruotsalainen retkeilyvarustemerkki Fjällräven ja kalifornialainen pyöräilymerkki Specialized ovat yhdistäneet voimansa. Merkkien yhteistyömalliston toinen osa on juuri julkaistu, ja se pitää sisällään erityisesti bikepackingiin ja gravel-pyöräilyyn sopivia tuotteita.

Ekologinen yhteistyömallisto pyöräilyvaatteita ja -varusteita sai alkunsa, kun yritykset huomasivat seisovansa samanlaisten arvojen takana. Pyöräilyn ja retkeilyn yhdistävän malliston tarkoituksena on kannustaa ihmisiä seikkailuun ja uusien reittien etsimiseen aivan läheltäkin.

Ensimmäinen osa yhteismallistosta julkaistiin maaliskuussa ja se keskittyi etenkin lähiretkeilyyn sekä työmatkapyöräilyyn. Nyt julkaistava toinen osa sisältää erityisesti tuotteita, jotka sopivat pidemmällekin suuntautuviin pyöräretkiin.

Kuulutko sinä heihin, jotka nauttivat pidemmistä reissuista satulan päällä, nauttien maisemista myös päällystämättömillä teillä ja metsäpoluilla? Uudet tuotteet ovat oiva apu esimerkiksi telttailuvarusteiden kuljettamisessa pyöräillen. Malliston monikäyttöiset tuotteet sopivat myös rennoiksi asuiksi ja varusteiksi ajon jälkeen.

Pyörän selkään hyppäämällä luontoon pääsee usein helpommin kuin uskommekaan.

Fjällrävenin ajatus mallistoon lähti siitä, että arvioiden mukaan vuoteen 2050 mennessä kaksi kolmasosaa maapallon ihmisistä elää kaupungeissa. Siksi on tärkeää pitää yllä ihmisten luontosuhdetta ja tehdä luontoon pääsemisestä mahdollisimman helppoa. Mitä useammat ihmiset löytävät luonnossa liikkumisen ilon, sitä enemmän maapallo hyötyy.

Eikä luontoon päästäkseen aina tarvitse lähteä kauaksi. Fjällräven ja Specialized muistuttavat, että lähiluonto alkaa jo jokaisen kotiovelta. Luontoretkeilyä on paitsi yön yli kestävä telttaretki, myös piknik puistossa ystävien kanssa tai piipahdus joen varteen työmatkalla. Lähiluontoon on helppo tutustua, kun käytössä on luotettava polkupyörä ja muutamia monikäyttöisiä varusteita, jotka sopivat yhtä hyvin hiekkateillä polkemiseen, vaeltamiseen kuin toimistotyöhönkin.

Yhteistyömallistossa yhdistyvät kalifornialaisen pyöräilymerkin ja ruotsalaisen retkeilymerkin parhaat ominaisuudet.

Fjällrävenin ja Specialized-pyöräilymerkin yhteistyömallisto tyyli on leikkisä ja moderni. Aiemmin julkaistun 14 tuotteen lisäksi myös toisen osan vaatteet, laukut ja varusteet ovat kestäviä ja ajattomia. Ne soveltuvat entistä paremmin pidemmille seikkailuille sekä retki- ja gravel-pyöräilyyn.

Mallisto tarjoaa vastauksen ainakin seuraaviin pyöräilijän ongelmiin!

Ongelma 1: "Reppu selässä ei ole mukava pyöräillä"

Kuvassa oikealla näkyy Cool Cave -säilytysjärjestelmä, jonka ansiosta isot matkatavarat kulkevat mukana todella kätevästi.

Ei hätää, enää reppua ei tarvitse kantaa pyöräillessä selässä!

Fjällrävenin ja Specializedin yhteistyömalliston ensimmäisessä osassa julkaistiin Cool Cave -säilytysjärjestelmä, jossa on monia yhdisteltäviä osia. Cool Cave -kuljetuskotelo on pyörään nopeasti kiinnitettävä ämpärimäinen kotelo, jota voi käyttää sellaisenaan, tai sen voi yhdistää malliston Cave Pack – ja Cave Tote -reppuihin. Kuljetuskoteloon saa kansiosan, joka toimii myös laukkuna.

Vihreän lisäksi saatavilla on punainen, keltainen ja sininen malli Cool Cave -säilytysjärjestelmästä.

Pyörään saa kiinnitettyä kätevästi jopa kaksi Cool Cave -säilytysjärjestelmää, jolloin esimerkiksi isotkin ruokaostokset kulkevat helposti pyöräillen kotiin.

Säilytysjärjestelmän avulla pyörällä hoituvat kätevästi niin työmatkat, töiden jälkeiset menot kuin ruokakauppareissutkin.

Tyyliä ja toimivuutta – ihastu uutuusmallistoon

Ongelma 2: "Kaikki tarpeellinen ei mahdu mukaan"

Ei hätää, tavaroiden pakkaaminen mukaan pyöräilyreissulle ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Fjällrävenin ja Specialized-pyöräilymerkin yhteistyömalliston toisessa osassa on lukuisia erilaisia laukkuja, jotka saa kätevästi kiinnitettyä eri paikkoihin pyörässä.

Seatbag Harness kiinnitetään istuimen taakse, Handlebar Bag ohjaustangon eteen ja Toptube Bag pyörän keskitankoon. Snack Bag kiinnitetään ohjaustankoon käden ulottuville vaikkapa juuri välipaloja varten. Frame Bagin paikka on pyörän rungossa.

PIenemmät tavarat kulkevat kätevästi ohjaustankoon kiinnitettävässä Handlebar Bagissa. Juomapullolle tai naposteltaville kätevä on Snack Bag. Frame Bag kiinnitetään pyörän runkoon.

Ongelma 3: "Mukana ei ole vaihtovaatteita"

Saddle to Table Dress -mekko hurmaa monikäyttöisyydellään.

Entä jos pyöräilyvaatteesi olisivatkin niin tyylikkäät, että siirtyminen ravintolaan tai terassille ei vaadi vaatteiden vaihtamista? Enää mukana ei tarvitse kantaa vaihtovaatteita yllättävien siirtymien varalta!

Uutuusmallistossa on esimerkiksi Saddle to Table Dress -niminen mekko, joka todellakin on nimensä veroinen: Se sopii käytettäväksi niin pyöräillessä kuin illallista nauttiessakin. Mekon helma ei häiritse pyöräilyä, kun sen kiristää sivuilta.

Field Suit -sortsiasusta, joka on paitsi sporttinen, myös erittäin tyylikäs, löytyy malli sekä naisille että miehille.

Värikkäästä flanellipaidasta on sekä miesten että naisten mallit.

Malliston flanellipaita on myös tyylikäs valinta sekä pyöräilyyn, vaellukseen että vapaa-aikaan.

Nosta pyöräilytyylisi uudelle tasolle – lue lisää

Ongelma 4: "Takkini ei sovi pyöräilyyn"

Klassinen anorakki on päivitetty pyöräilyyn sopivilla ominaisuuksilla.

Nyt tarjolla on klassikkotakki, joka on täydellinen paitsi kaupunkielämään, myös retkeilyyn ja erityisesti pyöräilyyn!

Fjällrävenin klassiseen, jo 1970-luvulla lanseerattuun anorakkiin on yhdistetty myös Specialized-merkin pyöräilyominaisuuksia, minkä ansiosta se päällä pyöräily on erittäin miellyttävää.

S/F Räven Anorak -takin materiaalina on vahakäsitelty G-1000 Lite, joka pitää kevyen sateen ja tuulen loitolla.

Hengittävässä takissa on neljään suuntaan joustavat stretch-osat, mikä antaa vapauden liikkua. Takissa on myös heijastavia yksityiskohtia ja kaulukseen pakkautuva huppu, jonka voi ottaa käyttöön, kun tarvitaan lisäsuojaa sääoloja vastaan. Anorakissa on myös paljon taskuja, joissa voi säilyttää reissussa mukana kulkevia tavaroita.

Thermo Anorak ja Thermo Shorts -alaosa lämmittävät, jos sää viilentyy yllättäen. Molemmat saa pakattua hyvin pieneen tilaan omissa pussukoissaan.

Malliston valikoimassa on myös topattu Thermo Anorak, joka on unelmanpehmeä, lämmittävä päällyskerros puettavaksi vaatteiden päälle silloin, kun ilta alkaa viilentyä. Thermo Anorak pakkautuu näppärästi omaan pussiinsa, jota voi retkeillessä tietenkin käyttää vaikka tyynyn korvikkeena!

Enemmän iloa

Fjällräven ja Specialized toivovat, että ihmiset viettäisivät enemmän aikaa luonnossa.

Uudessa mallistossa yhdistyvät Specializedin vahva tekninen osaaminen ja ekologinen lähestymistapa pyöräilyyn sekä Fjällrävenin perinne valmistaa ajattomia ja vastuullisia retkeilytuotteita.

– Ero pyöräilyn ja vaeltamisen välillä ei ole kovin suuri, ja nyt kun olemme yhdistäneet ne, yhä useammat ihmiset voivat kokea näiden aktiviteettien taian hauskalla, inspiroivalla ja tyylikkäällä tavalla, toteaa Specialized-brändin suunnittelupäällikkö Erik Nohlin.

Olipa kyseessä sitten pidempi telttaretki tai ainoastaan työmatka, johon yhdistyy hetken istuskelu puistossa, löydät mallistosta sopivia tuotteita. Fjällrävenin globaali luova johtaja Henrik Andersson toivoo, että ihmiset yksinkertaisesti suuntaisivat enemmän vaeltamaan ja pyöräilemään.

– Tuloksena on näin enemmän iloa, parempi luontosuhde ja parempi elämänlaatu.

Voit tutustua yhteistyömalliston uutuuksiin ja tilata niitä Fjällrävenin sivuilla täällä. Mallistoa myyvät myös Partioaitta ja varuste.net.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi