Reseptit
Terveellisiä herkkuja, ravitsevaa treeniruokaa, maukkaita smoothieita? Kokeile terveellisiä reseptejä kanssamme ja nauti ohjeistamme!

Terveellisessä ruokavaliossa jokapäiväiset valinnat ovat ratkaisevia pitkällä aikavälillä. Jotta elimistö pysyy terveenä ja toimintakykyisenä, tarvitsee se riittävästi suojaravintoaineita ja energiaa. Energiankulutuksen ja -saannin välillä tulee olla tasapaino jotta paino pysyy vakiona.

Terveellisiä reseptejä on netti pullollaan ja terveellisen, hyvinvointia edistävän ruokavalion voi koostaa monella tavalla. Täytyy myös muistaa tasapaino: osa ruoasta voi olla vaikka pitsaa ja hampurilaisia kunhan perusta on kunnossa.

Terveellisellä ruokavaliolla on monia etuja. Kun syö fiksusti, on keskittyminen töissä tai opinnoissa parempaa ja liikuntaharrastukset sujuvat sutjakasti. Myös makeanhimo pysyy kurissa ja paino hallinnassa, kun syö riittävästi ja säännöllisesti laadukasta ruokaa. Terveellisillä ruokavalinnoilla on myönteinen vaikutus myös ihon, kynsien ja hiusten kuntoon sekä mielialaan.

Terveellisen ruokavalion peruspilarit ovat runsas määrä kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Suositus minimimääräksi on puoli kiloa päivässä, mutta enemmänkin saa syödä. Terveellisen ruokavalion osa on myös hyvät rasvat, mm. pähkinät, siemenet, avokado ja rasvainen kala. Myös erilaiset öljyt kuten oliivi- ja rypsiöljy ovat osa terveellistä ruokavaliota.

Hyvään ruokavalioon kuuluu lisäksi täysjyväiviljatuotteita ja laadukkaita proteiineja. Perinteisten rukiin, ohran, vehnän, riisin ja kauran lisäksi kokeile esimerkiksi kvinoaa, tattaria, hirssiä tai amaranttia.

Hyviä proteiinin lähteitä ovat mm. kala, kana, hapanmaitotuotteet (esim. jogurtti, juustot), pavut ja linssit, quorn ja tofu.

Vaikka punaisen lihan käyttöä suositellaan vähennettävän, täytyy muistaa että sen sisältämä rauta imeytyy kasvikunnan tuotteiden rautaa paremmin.

Terve.fi -sivustolta löydät runsaasti terveellisiä reseptejä joka päivään. Reseptit ovat helppoja ja nopeita ja sopivat monenlaiseen ruokavalioon. Tutustu erilaisiin, terveellisiin resepteihin Terve.fi -sivustolla!

Lähteet: thl.fi, mehiläinen.fi

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi