Kolmistaan-blogia kirjoittava Karoliina Sallinen oivalsi kuntoremonttinsa myötä, kuinka suuri merkitys ravinnolla on hyvinvoinnille. ”Kyllä se on niin, että ravinto on ihmisen polttoainetta. Ja se, millaista polttoainetta tähän ihmiskoneistoon laittaa, vaikuttaa ihan kaikkeen.”
Kuntoremontin myötä Karoliina tutustui Paulúns-tuotesarjaan, jonka ytimessä on ajatus siitä, että syömällä hyvin ihminen myös voi hyvin. Tätä ajattelua Karoliina haluaa levittää myös perheelleen. ”Ruuan avulla kerrotaan perheen arvoista sekä lisätään perheen henkistä ja fyysistä hyvinvointia.”

Karoliina kaipasi helppoa reseptiä, joka maistuu koko perheelle. Hän kehitteli ammattilaisen avulla Paulúnsin SuperRiisi-tuotteesta sushibowl-reseptin. Raakariisiä, kvinoaa, siemeniä, mustapapuja ja mausteita sisältävää SuperRiisiä voi syödä myös pelkiltään, mutta tässä ruoassa se toimii yhtenä ainesosista.
Kulhoruokaresepteissä ruoka-annos tarjotaan yhdestä kulhosta. Ruoan tuunaa helposti omaan makuun sopivaksi: halutut ainekset kasataan kulhoon ja lopputulos viimeistellään kastikkeella ja marinadilla. Helppoa ja nopeaa ruokaa esimerkiksi lounaalle tai arki-iltoihin!
Testaa sushibowl-reseptiä ja tuunaa omasi!

SUSHI BOWL (4 annosta)
Ainekset
• 400 g lohta
Marinadi:
• 4 rkl soijakastiketta
• 4 rkl seesamöljyä
• 2 rkl riisiviinaetikkaa
• ½ tl chilikastiketta
Täytteet:
• 2 dl Paulúns SuperRiisiä (Mustasilmäpapu jyvä-siemenseos)
• 4 dl kasvislientä
• 1 tl öljyä
• 1 porkkana
• ½ kurkku
• 1½ dl edamamepapuja
• 2 kevätsipulin vartta
Koristeluun:
• paahdettuja mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä
Tee näin:
1. Nypi lohesta ruodot pois ja huuhtele lohi kylmän veden alla. Kuivaa talouspaperilla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada lohikuutioiden päälle. Peitä lohikuutiot ja siirrä kylmään maustumaan.
3. Keitä SuperRiisi pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Kuori porkkana ja raasta karkealla terällä. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret.
5. Keitä papuja suolatussa vedessä 4 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
6. Lusikoi riisiä pikkukulhojen pohjalle, asettele loput ainekset ryhmiksi.
7. Valuta lohen marinadi kastikkeeksi tai tarjoa lisänä soijaa ja wasabia. Koristele seesaminsiemenillä.