Ravitsemus

Sushirullien kääriminen

Wasabi on voimakkaanmakuista vihreän sävyistä piparjuurta, jota kasvaa vain Japanissa. Wasabia saa valmiina tahnana. Se on piristävän voimakkaan makuista, joten käytä sitä alkuun varoen. Gari tarkoittaa makeassa riisietikkaliemessä marinoituja inkiväärilastuja. Inkivääri puhdistaa suuta, joten sitä tarjoillaan makupalojen välissä.

5.4.2018 | Päivitetty 6.2.2024 | Voi hyvin
  1. Laita norilevyt makisulle (pieni japanilainen bambumatto) tai keittiöpyyhkeen päälle.
  2. Kostuta käsiäsi viinietikkalla tai sitruunalla raikastetussa vedessä, jolloin nori kääntyy pehmeästi ja kostuu samalla.
  3. Levitä vajaan sentin kerros riisiä norilevyn päälle. Jätä päätyyn 2–3 cm tyhjää. Tee keskelle riisiä pieni vako poikittain.
  4. Aseta sushitäyte vakoon.
  5. Nosta bambumaton etureunaa hieman ylös ja kääri norilevyä rullaksi maton avulla melko tiukalla otteella. Norin pitäisi tarttua riisiin helposti, sillä se on kosteaa. Puristele sushia kevyesti bambumaton avulla.
  6. Anna sushin muokkautua matolla muutamia minuutteja. Leikkaa n. 3 cm:n paloiksi terävällä veitsellä. Yhdestä pötköstä tulee n. 8 sushipalaa.
  7. Tarjoile sushit viinietikan, soijakastikkeen, wasabin ja garin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt