Plastiikkakirurgia
Rinnat, nenä, huulet vai peppu? Hitti vai huti? Kaikki, mitä sinun pitää tietää plastiikkakirurgiasta.

Plastiikkakirurgia tarkoittaa kirurgin tekemiä leikkauksia ja toimenpiteitä, joilla ei ole elämää pelastavaa tai terveydellistä funktiota. Plastiikkakirurgia tähtää ihmisen esteettisen olon parantumiseen.

Plastiikkakirurgiaa tehdään sekä yksityisissa sairaaloissa ja lääkäriasemilla sekä julkisella puolela. Julkisella puolella hoidetaan esimerkiksi vakavia palovammoja plastiikkakirurgian opein. Myös luomen poistot voivat olla plastiikkakirurgiaa.

Osa plastiikkakirurgisista toimenpiteistä voi olla ihmisestä riippuen joko terveyttä ylläpitäviä tai esteettisiä leikkauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi lurpattavien yläluomien leikkaukset ja rintojen pienennykset.

Tunnetuimpia plastiikkakirurgisia toimenpiteitä on rintoihin liittyvät leikkaukset. Sanalla silikoni voisi viitata muun muassa kodin pienten saumausten laittoon, mutta sillä on totuttu viittaamaan rintojen suurennukseen. Rintoja voidaan täyttää myös muilla aineilla, esimerkiksi ihmisen omalla rasvalla.

Silikonirintojen suurimpana ongelmana on ollut implantin epätoivottu kovettuminen eli kapseloituminen leikkauksen jälkeen. Rinta kapseloituu syystä, joka on toistaiseksi tuntematon.

On epäilty syyksi verenpurkaumia rinnassa, silikonia itseään, bakteereja. Kapseloitumista on joissain sairaaloissa pystytty estämään antibioottihoidolla operaation jälkeen ja tarkistamalla hoitotoimenpiteiden kulkua.

Hyaluronihappo on pitkäketjuinen sokerimolekyyli, jota valmistuu solujen pinnalta ja jota esiintyy solujen soluväleissä. Se on suosittu yhdiste naisten kosmetiikkatuotteissa ja kasvohoidoissa. Sitä pidetään jopa anti age -maailman Graalin maljana, tehoaineena joka voi hidastaa ihon ikääntymistä merkittävästi.

Kun ihminen ikääntyy, hänen ihonsa menettää luontaista elastisuuttaan ja kollageenin tuotanto hidastuu. Hyaluronihappoa voidaan käyttää täyteainehoitoihin kasvojen iholle tai silmänalusiin. Sillä voidaan käsitellä ryppyjä ja juonteita. Pistoksella voidaan myös täyttää huulia.

Rasvaimu on menetelmä, jolla poistetaan ihmiseltä ihonalaista rasvaa. Rasvaimulla imetään rasvaa olkavarsista, pakaroista, vatsasta, kyljistä, polvista, nilkoista, leuasta tai kaulasta tai lonkkien ulkosyrjistä. Rasvaimu tehdään nukutuksessa. Rasvaimussa poistetaan kerrallaan korkeintaan kolme litraa rasvaa.

Body-Tite-rasvaimussa rasvasolut sulatetaan ja hyydytetään radiofrekvenssienergian avulla. Kun rasvasolut ovat nestemäisessä muodossa, ne imetään pois kudoksesta.

Perinteinen rasvaimu perustuu vesisuihkuun. Käsiteltävä, imettäväksi tarkoitetu alue puudutetaan nesteellä, jossa on puudutusainetta, bikarbonaattia, adrenaliinia ja keittosuolaliuista.

Toimenpiteen aikana jatketaan liuoksen ruiskutusta. Suihku irrottaa rasvaa ja tekee rasvaimun helpommaksi. Toimenpidettä ei suositella iäkkäämmille asiakkaille.

Huulten täyttö on yhä suositumpaa. Täyteaineilla pyritään vaikuttamaan huulten muotoon. Huulten täyttö tehdään esimerkiksi hyaluronihapolla tai kollageenilla. Tuotenimiä ovat muun muassa Juvederm, Restylane ja Hydryalix. Pistoshoitoja tekevät niin lääkärit, sairaanhoitajat kuin kosmetologitkin.

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi