2 prosenttia naisista on kokeillut Botoxia

2 prosenttia naisista on kokeillut Botoxia
Suomalaiset naiset eivät hyväksy kauneuden pistoshoitoja, mutta silmäluomileikkaus kiinnostaa, paljastaa Kauneus ja Terveys -lehden tutkimus.
Kuvat
Julkaistu 22.8.2016

Vaikka Botox-piikeistä ja ihoon pistettävistä täyteaineista puhutaan paljon, naiset eivät hyväksy niiden käyttöä eivätkä haluaisi kokeilla.

Tämä ilmeni Kauneus ja Terveys -lehden kyselytutkimuksessa, johon vastasi yli 3 134 naista. Heistä 2 prosenttia eli noin 60 naista on käyttänyt kauneuspistoksia.

Suopeimmin naiset suhtautuvat silmien ylä- ja alaluomien korjausleikkauksiin. 96 prosenttia hyväksyi tai voisi harkita toimenpidettä itselleen.

Suomalaisten naisten suurin kauneushaaste on tutkimuksen mukaan ylipaino. Näin vastasivat kaikenikäiset naiset. 45 prosenttia naisista sanoi, että haluaisi poistattaa rasvaa vartalon alueelta tai leuan alta, jos sellainen tulisi mahdolliseksi.

Kaikista hoidoista kielteisimmin naiset suhtautuvat rasvansiirtoihin, jossa kasvoihin siirretään omaa rasvaa muualta kehosta nuorekkuuden toivossa.

Mikä Botox? 

Botox eli botuliinitoksiini on myrkky, jota kosmeettisissa hoidoissa pistetään pieninä annoksina esimerkiksi kasvo- ja kaulalihaksiin. Kun lihaksen toiminta lamaantuu, lihas lakkaa kurtistamasta kasvoja ja rypyt suortuvat. Aineella voidaan myös kohottaa kulmia ja otsaa.

Vaikutus on aina väliaikainen, sillä botuliini häviää lihaksista 1-4 kuukaudessa. Botuliinia käytetään lääketieteessä myös migreenin ja liikahikoilun hoitoon. Vain lääkärit voivat pistää ihoon botuliinia.

Mikä hyaluronihappo? 

Täyteaineista yleisin on hyaluronihappo, jota voidaan ruiskuttaa ihon alle. Tarkoituksena on esimerkiksi täyttää juonteita ja tuoda kasvoihin täyteläisyyttä. Täyteainetta pistetään esimerkiksi nenänpielissä kulkeviin nasolabiaalijuonteisiin.

Aine katoaa itsestään noin vuoden kuluessa. Hyaluronihappo on sokerimolekyyli, jota on elimistössä luontaisestikin. Tunnetuimpia hyaluronihapon kauppamerkkejä on Restylane.

Interquest toteutti A-lehtien tilauksesta tutkimuksen suomalaisten naisten terveyteen ja kauneuteen liittyvistä arvoista ja asenteista huhti-toukokuussa 2016. Vastaajia oli 3 134.

Lue myös:

Kommentoi »