Kauneus ja Terveys

Harkinnassa silmäluomileikkaus?

Harkinnassa silmäluomileikkaus?
Jos raskaat luomet tai silmäpussit kiusaavat riesaksi asti, silmäluomileikkaus voi auttaa. Luomileikkaus keventää katsetta ja poistaa silmäpussit.
Julkaistu: 2.6.2015

Silmäluomileikkaus helpottaa näkemistä ja piristää oloa. Joka toinen yläluomileikkauksista tehdään terveyssyistä, mutta luomileikkaukseen hakeudutaan yhä useammin myös kauneuden takia. Kun roikkuvat tai pussittavat luomet on leikattu, ilme näyttää nuorekkaammalta.

  • Silmäluomileikkaus on yleisimpiä korjausleikkauksia rintaleikkauksen, rasva­imun ja kasvojenkohotuksen lisäksi. Kohennusta luomiinsa hakevat etenkin noin viisikymppiset naiset tai yli kuusikymppiset miehet, kun luomen lihakset veltostuvat. 
  • Yläluomileikkaus tehdään julkisessa terveydenhoidossa, kun leik­kaukseen on lääketieteellinen peruste. Lääkäri arvoi, haittaako riippuva luomi näkemistä tai hankaako se silmää. Myös yksityisen klinikan tekemästä leikkauksesta voi saada Kela-korvauksen, jos leikkauksen syy on terveyshaitta. 
  • Alaluomileikkauksessa poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvakudosta silmien alapuolelta. Se on kauneusleikkaus ja siksi omakustanteinen. 
  • Yksityisessä terveydenhuollossa silmäluomenkorjausleikkaus maksaa 1  200–4  500 euroa riip­puen siitä, leikataanko ylä- vai alaluomi vai molemmat. Yläluomen leikkaus on edullisin.    
  • Silmäluomileikkaukset­ tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Valtaosa sietää puudutuspiikit hyvin. Leikkaus kestää laajuudesta riippuen noin 1–3 tuntia.­ 
  • Jos haluat laajempaa toimenpidettä, luomileikkauksen yhteydessä voidaan kohottaa kulmakarvoja. Se tapahtuu esimerkiksi "niittamalla" ihon alla kulmakarvat ylöspäin. 
  • Luomet ovat leikkauksen jälkeen turvoksissa ja mustelmilla pari viikkoa. Jotkut menevät töihin jo seuraavana päivänä, jos turvotus­ ei häiritse. Palautuminen on kuitenkin yksilöllistä. Mustelmat voi piilottaa aurinkolaseilla. 
  • Kauneus ja terveys -lehden teettämän kauneustutkimuksen mukaan 96 % naisista hyväksyy silmäluomileikkaukset tai voisi harkita sellaista itselleen.
Kommentoi »