Harkinnassa silmäluomileikkaus?

Harkinnassa silmäluomileikkaus?
Jos raskaat luomet tai silmäpussit kiusaavat riesaksi asti, silmäluomileikkaus voi auttaa. Luomileikkaus keventää katsetta ja poistaa silmäpussit.
Julkaistu 2.6.2015

Silmäluomileikkaus helpottaa näkemistä ja piristää oloa. Joka toinen yläluomileikkauksista tehdään terveyssyistä, mutta luomileikkaukseen hakeudutaan yhä useammin myös kauneuden takia. Kun roikkuvat tai pussittavat luomet on leikattu, ilme näyttää nuorekkaammalta.

  • Silmäluomileikkaus on yleisimpiä korjausleikkauksia rintaleikkauksen, rasva­imun ja kasvojenkohotuksen lisäksi. Kohennusta luomiinsa hakevat etenkin noin viisikymppiset naiset tai yli kuusikymppiset miehet, kun luomen lihakset veltostuvat. 
  • Yläluomileikkaus tehdään julkisessa terveydenhoidossa, kun leik­kaukseen on lääketieteellinen peruste. Lääkäri arvoi, haittaako riippuva luomi näkemistä tai hankaako se silmää. Myös yksityisen klinikan tekemästä leikkauksesta voi saada Kela-korvauksen, jos leikkauksen syy on terveyshaitta. 
  • Alaluomileikkauksessa poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvakudosta silmien alapuolelta. Se on kauneusleikkaus ja siksi omakustanteinen. 
  • Yksityisessä terveydenhuollossa silmäluomenkorjausleikkaus maksaa 1  200–4  500 euroa riip­puen siitä, leikataanko ylä- vai alaluomi vai molemmat. Yläluomen leikkaus on edullisin.    
  • Silmäluomileikkaukset­ tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Valtaosa sietää puudutuspiikit hyvin. Leikkaus kestää laajuudesta riippuen noin 1–3 tuntia.­ 
  • Jos haluat laajempaa toimenpidettä, luomileikkauksen yhteydessä voidaan kohottaa kulmakarvoja. Se tapahtuu esimerkiksi "niittamalla" ihon alla kulmakarvat ylöspäin. 
  • Luomet ovat leikkauksen jälkeen turvoksissa ja mustelmilla pari viikkoa. Jotkut menevät töihin jo seuraavana päivänä, jos turvotus­ ei häiritse. Palautuminen on kuitenkin yksilöllistä. Mustelmat voi piilottaa aurinkolaseilla. 
  • Kauneus ja terveys -lehden teettämän kauneustutkimuksen mukaan 96 % naisista hyväksyy silmäluomileikkaukset tai voisi harkita sellaista itselleen.
Kommentoi »