Kauneus

4 superhoitoa, jotka todella kaunistavat ihoa

Tahtoisitko sinä kasvoillesi todella tehokkaan hoidon, jonka jälkeen olet nuorekkaampi ja sileämpi? Se onnistuu, jos kestät hiukan kipua.

Teksti Hanna Pesonen
Kuvat iStock
13.8.2013

1. Ryppyihin ja veltostuneelle iholle: nuorekasta pulleutta akupunktiolla 

Hoito: Anti-age-akupunktio, joka hoitaa kasvojen ihon lisäksi koko kehoa. 65 e/45 min.

Mitä lupaa: Kohottaa piirteitä, silottaa ryppyjä ja kirkastaa sekä kiinteyttää ihoa. Vilkastaa ihon pintaverenkiertoa sekä edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa, joka loppuu noin nelikymppisenä. Kollageeni ja elastiini pitävät ihon täyteläisenä. Neuloilla voidaan parantaa myös ihon aineen­vaihduntaa eli karkottaa kuivuutta ja aknea. Neulat sekä rentouttavat ihoa rypistäviä lihaksia että tukevat lihaksia, jotka kohottavat piirteitä. Akupunktio kannattaa aloittaa tehokuurilla: hoidolla kerran viikossa 5–10 viikon ajan. Sen jälkeen tulosta ylläpidetään kerran kuussa.

Kenelle sopii: Nelikymppisille ja sitä vanhemmille. Mitä sileämpänä hoidon aloittaa, sitä paremmat tulokset saa. Syviä ryppyjä hoito ei oio.

Miten hoidetaan: Akupunktioterapeutti Maria Eklöf aloittaa hoidon asettelemalla viisi neulaa keskelle päätäni ”kruunuksi”. Sitten on kasvojen ja juonteiden vuoro. Neuloja tulee otsaan, silmäkulmiin, kulmakarvojen yläpuolelle, nenänpieliin, poskipäihin ja leukaan. Lisäksi saan neulat korvien taa, leukaperiin, käsiin, vatsaan ja jalkoihin. Korvalehteen painetaan kaksi nastaa, jotka saavat jäädä paikoilleen viikoksi. Vartalon neulat pyöritetään kertaalleen ympäri, minkä jälkeen asiakas saa makoilla ja rentoutua viltin alla. Akupunktio perustuu kiinalaisen lääketieteen ajatukseen kehon meridiaaneista sekä yinin ja yangin tasapainottamisesta. Kun yin ja yang ovat tasapainossa ja elinvoima qi kiertää vapaasti elimistössä, ihminen voi hyvin.

Miltä tuntuu: Ei oikeastaan miltään, rentouttavalta lähinnä. Korvanastojen napsautus paikalleen nipistää hieman. Yksi neula vatsassa, oikeassa kädessä ja jalkapöydässä tuntuvat ikäviltä, mutta vain vatsan neula kivistää hoidon loppuun asti. Kipu ei ole kova. Ensimmäisen hoidon jälkeen olen todella väsynyt pari päivää. Tämä on Eklöfin mukaan tavallista: akupunktio nostaa pitkään kyteneen väsymyksen pintaan ja pakottaa lepoon.

Miten tehoaa: Näky peilistä on hämmentävä. Aivan kuin nasolabiaalijuonteisiini ja poskiini olisi pistetty täyteainetta! Ne ovat hyvällä tavalla turvoksissa. Myös otsa näyttää sileämmältä ja iho kirkkaammalta. Poskissa tuntuu olevan enemmän täytettä, aivan kuin naamani olisi lihonut.

Kehtaako heti näyttäytyä: Kyllä. Naama ei muistuta hoidon jälkeen neulatyynyä, enkä vuoda verta. Neuloista voi tulla mustelmia. Itse saan yhden pikkiriikkisen otsaan, mutta sekin erottuu vasta muutaman päivän kuluttua.

Toisin kuin perinteisissä kasvohoidoissa, meikkiä ei poisteta. Pistokohdat desinfioidaan lääke­spriillä, joten itseruskettavalla voiteella saatu väri saattaa irrota.

Hyvä tietää: Kalaöljykapseleiden käyttö kannattaa lopettaa muutama päivä ennen akupunktiota. Niiden käyttö voi heikentää verenvuodon tyrehtymistä. Korvaan jätettävät nastat on hyvä poistaa, jos värjää hiuksensa.

Akupunktioterapeutti ja naprapaatti Maria Eklöf, Kasarminkatu 18 A, 4 krs., Helsinki. P. 040 522 0520, selkakipu.com.

2. Epäpuhtaalle ja samealle iholle: nopea tehopuhdistus alipaineella 

Hoito: Ihoa puhdistava ja kosteuttava Hydrafacial GlySal happokuorinta. 136 e/35 min.

Mitä lupaa: Kuorii ja pehmentää kasvojen ihoa sekä poistaa epäpuhtaudet tehokkaasti mutta kivuttomasti. Kirkastaa ihoa ja kosteuttaa sitä pitkään. Kun iho on kirkkaampi ja tasaisempi, se näyttää nuoremmalta. Parhaan tuloksen saa sarjahoidolla eli käymällä hoidossa yhteensä viidesti kuukauden välein.

Kenelle sopii: Kaikille yli 18-vuotiaille, myös herkälle ja kuivalle iholle. Erityisen hyvä hoito soveltuu laajentuneista ihohuokosista ja epäpuhtauksista kärsivälle sekä rasvaiselle, paksulle iholle. Happokuorintaa ei suositella ekseema- ja psoriasispotilaille, raskaana oleville tai imettäville eikä niille, jotka ovat syöneet aknelääkekuurin vuoden sisällä.

Miten hoidetaan: Iho puhdistetaan meikistä, mitä seuraa kuorinta, happokuorinta, puhdistus ja kosteutus. Kaikki hoidon vaiheet tehdään laitteella: spiraalinmuotoinen hoitopää hyödyntää alipaineimua ja erityistä pyörretekniikkaa. Se sekä kuorii että puhdistaa ihon, poistaa musta- ja valkopäät ja imeyttää tehoaineet ihoon.

Miltä tuntuu: Kuin yli-innokas, karheahuulinen pusukala olisi päässyt valloilleen kasvoilla! Hoitopää muistuttaa pikkuruista imuria, joka tuntuu iholla karhealta. Imu on voimakkain puhdistusvaiheessa muttei satu. Edes 7,5-prosenttinen glykoli-salisyylihappogeeli ei kirvele. Hoito tuntuu mukavan tehokkaalta. Laite on melko äänekäs, mutta kyllä hurinassa voi jonkin verran rentoutua. Lisäpisteitä hoidon nopeudesta, tällainen käsittely sopii kiireisenkin kalenteriin.

Miten tehoaa: Iho näyttää kirkkaalta, tasaisen väriseltä ja hyvinvoivalta. Etenkin nenän iho on todella puhdas, kaikki mustapäät ovat tiessään. Ihon sameus on kaikonnut, ja se heijastaa valoa uudella tavalla. Iho on tasaisen värinen eikä punoita. Ennen hoitoa varsin tukkoisen ihon pinta tuntuu ja näyttää tasaiselta. Suurin osa pos­kien ja leuan ihon alle röpelöksi pakkautuneesta talista on poissa. Hoidon jälkeisinä päivinä pinta hilseilee hiukan, kun iho uudistuu. Huomaan tehon parhaiten noin viikon päästä hoidosta. Iho on kirkkaampi ja puhtaampi kuin kuukausiin.

Kehtaako heti näyttäytyä: Kyllä, hoidossa voi käydä vaikka lounastauolla. Jos iho on herkkä, se voi punoittaa hieman. Meikata voi kuitenkin saman tien.

Hyvä tietää: Koska hoito nostaa epäpuhtauksia pintaan, iholle voi tulla näppyjä hoidon jälkeen. Tilanne rauhoittuu parissa­ päivässä. Hoidon jälkeen pitää suojautua huolellisesti auringolta ainakin kahden viikon ajan. Suositussuojakerroin on 30. Hoitopäivänä ei suositella hikoilua eli urheilua tai saunomista. Hikoilu voi ärsyttää ihoa ja ai­heuttaa punoitusta.

Kitty Cat Beauty Center, Annankatu 27 A, Helsinki. ­P. 045 352 3100, kittycatbeautycenter.com. Hydrafacial-hoitoja tehdään ympäri Suomen, etsi lähin hoitola osoitteessa hydrafacial.fi.

3. Epätasaiselle ja veltolle iholle: sileyttä ja napakkuutta neulaamalla 

Hoito: Anti-age-mesoterapia. Kasvojen ja kaulan käsittely laadukkaalla, hyaluronihappoa sisältävällä hoitoliuoksella maksaa 200 e/noin tunti.

Mitä lupaa: Parantaa ihon kuntoa ja laatua, supistaa ihohuokosia ja häivyttää pigmenttiläiskiä. Se parantaa ihon kosteustasapainoa ja hidastaa vanhenemista. Mesoterapia voi lievittää aknea ja rauhoittaa rasvoittuvaa ihoa. Parhaan vaikutuksen saa 3–4 hoidolla. Tulos riippuu käytetystä hoitoliuoksesta.

Kenelle sopii: Oikein tehtynä kaikenikäisille.

Miten hoidetaan: Iho puhdistetaan meikistä ja desinfioidaan tarkasti. Sitten ihon eri kerroksiin viedään hoitoliuosta yhdellä kertakäyttöisellä neulalla. Kasvojen ja kaulan alueelle tulee kymmeniä pieniä pistoksia. Tavallisimmin ihoon pistetään nukleiinihappoa, aminohappoa, liukenevaa hyaluronihappoa, vitamiineja ja mineraaleja sekä­ ihon kantasoluja aktivoivia peptidejä, joita on ihossa luonnostaankin.

Miltä tuntuu: Kosmetologi käsittelee kasvoni pyssyn näköisellä laitteella. Aseesta ei tule luoteja vaan pieni neulanpää, joka pureutuu ihooni. Ajoittain se tuntuu pistävältä. Tunne ei ole sietämätön muttei myöskään nautinnollinen.

Miten tehoaa: Neulanpisto käynnistää ihon uudistumisen ja pistoshaavan paranemisen. Mesoterapia­liuos toimii rakennusaineena. Esimerkiksi hyaluronihappo kosteuttaa ihoa. Ihon kimmoisuus ja elastisuus paranevat ja rypyt madaltuvat. Mesoterapialla ei täytetä uurteita eikä kohoteta kasvoja voimakkaasti.

Kehtaako heti näyttäytyä: Jos voit hoitaa työsi yksin koneen ääressä konttorissa, kyllä. Muuten ehkä ei. Iho on läikikäs ja punoittava. Kosmetologi levittää iholleni väriä tasoittavaa voidetta. Jos hoitoja ottaa useammin, jälkiä ei enää jää samalla tavalla. Meikata voi parin tunnin päästä toimenpiteestä.

Hyvä tietää: Valitse hoitola huolellisesti: ihoon pistettävien liuosten on oltava puhtaita ja lääketieteellistä tasoa. Kaikki mesoterapiaksi kutsuttu hoito ei ole sitä.

Ihoakatemia, Mannerheimintie  5 C, Helsinki. P. 010 616 8989, ihoakatemia.fi.

4. Ikääntyneelle ja läikikkäälle iholle: kohotus ja kaunistus lämpöenergialla 

Hoito: Intracel perustuu radiofrekvenssienergian ja neulauksen yhteisvaikutukseen. Olennaisinta hoidossa on lämpöenergian vaikutus. Sairaanhoitajan tekemä hoito maksaa 1 080 e,­ lääkärin tekemä 1 300 e/noin 2 tuntia. Tehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi hoitoa kuukauden välein ja ylläpitohoito kerran vuodessa.

Mitä lupaa: Kiinteytystä heti. Kun iho uudistuu 4–6 viikossa, hoidon kohottava ja tasoittava vaikutus alkaa näkyä. Hoitolaitteeseen kuuluu sekä neulallinen kertakäyttöinen hoitokärki että neulaton kärki. Paras tulos saavutetaan näitä yhdistelemällä. Laitteella voidaan hoitaa myös herkät alueet, kuten ylä- ja alaluomet sekä kaula.

Kenelle sopii: Nuorille Intracel sopii aknearpien hoitoon. Nelikymppisillä ja sitä vanhemmilla hoito myös hidastaa ikääntymismuutoksia ja loiventaa ryppyjä. Menetelmällä voidaan hoitaa kasvot, kaula, dekoltee, silmäluomet, kädet ja olkavarret. Hoito supistaa ihohuokosia ja häivyttää pigmenttiläiskiä. Se parantaa ihon kosteustasapainoa ja hidastaa vanhenemismuutoksia.

Miten hoidetaan: Iho puhdistetaan huolellisesti ja sille levitetään puuduttavaa voidetta. Asiakas saa kipulääkkeen ja halutessaan rauhoittavan lääkkeen. Neu­laus kestää noin tunnin. Lääkäri tai hoitaja käsittelee ihon neulauslaitteella ja keskittyy erityisesti ar­piin ja ryppyihin. Neulat säädetään ulottumaan 0,5–3 mm syvyyteen ongelman ja ihoalueen mukaan. Ihoon ei viedä mitään aineita, vaan hoito perustuu sähköiseen lämpökäsittelyyn. Radiofrekvenssienergia käynnistää kollageenin tuotannon ja kiinteyttää ihoa.

Miltä tuntuu: Puudutettuna hoito ei satu, mutta asiakas totisesti tietää olevansa toimenpiteessä. Ei mukavaa mutta ei liian ikävääkään.

Miten tehoaa: Parin päivän päästä kaulani on huomattavasti sileämpi ja kiinteämpi. Muutaman viikon kuluttua kasvoissani vuosia olleet pienet arvet näyttävät nousseen kuopistaan, mikä on myönteistä. Iho näyttää pehmeämmältä, ja väri on selvästi tasaisempi. Sen sijaan en tunne, että kasvonpiirteeni olisivat kohonneet.

Kehtaako heti näyttäytyä: Ei. Yleensä hoidon jälkeen mennään kotiin. Iho ei välttämättä ole kovin pahan näköinen, mutta meikkiä ei saa käyttää 12 tuntiin. Hikoilu on kielletty hoitopäivänä. Ihoa voi rauhoittaa Neocica-voiteella. Joidenkin iho hilseilee voimakkaasti 1–5 päivää hoidon jälkeen, minulla ei ollut erityisempiä pulmia.

Hyvä tietää: Hoito ei ohenna ihoa, aiheuta pigmenttihäiriöitä eikä koveta ihoa. Käsittelyllä voi siirtää edessä häämöttävää mahdollista kirurgista kasvojenkohotusta, jos sellainen on mielessä. Intracel hidastaa vanhenemismuutosten etenemistä 1,5–2 vuoden ajan. Jos on taipuvainen saamaan huuliherpeksen, estolääkitys kannattaa aloittaa kaksi päivää ennen hoitoa.

Ihoakatemia, Mannerheimintie 5 C, Helsinki. P. 010 616 8989, ihoakatemia.fi.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi