Kauneus

Sahra Ali ei kadu silikoneja

Sahra Ali on uuden ajan somalinainen, joka tekee mitä tahtoo eikä pelkää arvostelua. Silti rintaimplanteista noussut kohu satutti.

Teksti K&T-toimitus
Kuvat A-lehdet, Heidi Strengell
27.7.2015

Kun Sahra Ali oli käynyt Tallinnassa hankkimassa itselleen silikonirinnat, siitä nousi myrsky. Miten muslimityttö voi tehdä jotakin tuollaista?Sahra kertoi implanteista mediassa ja Facebookissa ennen Tallinnan-matkaa ja heti sen jälkeen. Kauneus ja Terveys -lehteen Sahraa haastatteli toimittaja Kristiina Markkanen syksyllä 2014.Sahran ovat haukkuneet netti­palstoilla niin somalit kuin kantasuomalaisetkin.– En ole koskaan sanonut, että Koraani sallisi kauneusleikkaukset. Islam ei salli kauneusleikkauksia. Jumala sanoo: Älä muuta sitä, minkä minä olen luonut.Kulmien nyppiminen ja korvien lävistäminenkin ovat Koraanin perusteella väärin.

– Mutta eihän kukaan elä täällä sillä tavalla. Missä menee raja ja kuka sen määrää, Sahra puuskahtaa.SAHRA: “MISSÄ MENEE RAJA?” Sahra Alin serkku soitti Englannista ja kertoi, että siellä on Sahrasta artikkeli somalien nettijulkaisussa. ”Somalityttö, joka suurensi rinnat ja väärensi Koraanin”.– Missä raja menee, ja kuka sen määrää?Ihmiset ovat Sahran mukaan valmiita tuomitsemaan, mutta haluavat kuitenkin tietää kauneus leikkauksista. ”Missä kävit? Paljonko maksoi?” häneltä kysellään.Sahra ei tunne muita somalinaisia, jotka olisivat ottaneet silikonit. Hänen mukaansa moni somalityttö kuitenkin suunnittelee sellaista.– Olen ainoa, joka puhuu siitä avoimesti. Rasvaimuja ja rintoja on teetetty muissa maissa, mutta kukaan ei kerro niistä.Sahralle on sanottu suoraan, että tee mitä haluat, mutta tee se salaa.SAHRA: “LOPETIN LAPSENA HUIVIN KÄYTÖN” 

– Pelätään, että olen vääränlainen roolimalli tytöille. Itse toivoisin vain, että tytöt uskaltaisivat avoimesti olla sitä, mitä oikeasti ovat. Halusin tehdä tämän julkisesti, koska minulla on siihen oikeus. Olen muslimi, palvon jumalaa, mutta teen niin kuin teen. 

Sahra Ali sanoo olleensa lapsena Espoossa ainoa somalityttö ilman huivia. – Lopetin sen käytön, koska minulla ei ollut hyvä olla. TYÖVÄLINEENÄ OMA VARTALOSahra Ali syntyi Somaliassa. Kun hän oli kaksivuotias, maassa syttyi sota. Sahran sotilasisä kuoli sodassa, ja perhe pakeni maasta. Sahra, hänen raskaana ollut äitinsä ja yhdeksän sisarustaan päätyivät Suomeen.

Täällä lapset menivät kouluun ja suomalaistuivat. Sahraa on kannustettu pienestä pitäen olemaan uskollinen omille unelmilleen ja pyrkimyksilleen.Hän oli somalialaisten kauneusihanteiden mukainen tyttö: hoikka ja pitkä, pieni vyötärö, tumma iho, pitkä tukka ja pitkä kaula. Rintoja ei vain kuulunut. Sahralla on kaksi tytärtä, ja lasten saamisen jälkeen rintojen paikalla olivat vain ”nahkaiset pussit”.

Sahra on perustellut uusia rintojaan silläkin, että hän haluaa tehdä töitä mallina ja näyttelijänä. Terveysnäkökohdista hän ei ole huolissaan.Lue myös: Suuri osa naisista haluaa isommat rinnatSAHRA: OLEN TYYTYVÄINEN– Olen todella tyytyväinen. Vartalo on työvälineeni. Minun kroppani, minun elämäni.‒ Saan perheeltäni valtavasti tukea. Toivon myös, että esimerkkini on rohkaissut muitakin maahanmuuttajia ottamaan askeleen kohti yrittäjyyttä Suomessa.Sahra Ali on osallistunut tv-ohjelmiin: Huippumalli haussa, Martina ja hengenpelastajat ja Tuulitunneli.Hän työskentelee mallina ja Turun seudun tulkkikeskuksessa. Hän on toiminut tulkkina mm. synnytyksessä.Juttu julkaistiin alun perin Kauneus ja Terveys -lehdessa 13/2014. Jutun on kirjoittanut Kristiina Markkanen.Lue myös: Rinnat vaikuttavat siihen, miten nainen kokee seksuaalisuutensa 

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi