Terve.fi

Alaleuan pienennyksestä

Timo Pakkanen

LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Timo Pakkanen

Kysymys:

Minulla on todella neliskanttinen leuka, joka on mielestäni naiselle liian maskuliininen. Tehdäänkö Suomessa alaleuan kavennuksia, joissa kavennetaan koko leukaa pelkän kärkiosan sijaan? Ulkomailla tämä leikkaus on ilmeisesti yleisempi, mutta operaatio on sen verran vaativa, että se olisi mukava suorittaa kotimaassa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Alaleukaa on mahdollista muotoilla siirtämällä leuankärkeä, hiomalla luuta tai muotoilemalla pehmytkudoksia. Koko alaleukaa voidaan myös siirtää, jolloin purenta korjataan oikomishoidolla. Kannattaa kuitenkin varata aika vastaanotolle arvioon, jolloin voidaan valita juuri sinun tilanteeseen paras vaihtoehto ja samalla saat kaiken informaation toipumisesta, riskeistä sekä tarkan kustannusarvion toimenpiteestä.

Julkaistu: 23.10.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kun lähetät kysymyksen asiantuntijoille, toimitamme ne eteenpäin nimettöminä. Vastauksia julkaistaan Kauneus ja Terveys -lehdessä Klinikka-sivuilla sekä terve.fi:ssä. Kaikkiin kysymyksiin emme valitettavasti voi vastata. Käsittelemme viestiäsi luottamuksellisesti. Poistamme sen 2 kuukautta vastaanottamisen jälkeen. Emme kerää tai säilytä mitään tietoja viestien lähettäjistä.