Kauneus ja Terveys

Rypyt sileämmäksi täyteainehoidolla

Rypyt sileämmäksi täyteainehoidolla
Ikä, hormonit, aurinko ja tupakointi vaikuttavat osaltaan ihon juonteiden ja ryppyjen ilmaantumiseen.
Julkaistu: 25.6.2015

Iho myös ohenee, sen joustavuus vähenee ja siitä tulee kuivempi iän myötä.

Pinnallisten juonteiden ja ryppyjen silotukseen on kuitenkin tarjolla erilaisia hoitoja. Yksi vaihtoehdoista on täyteainehoito, joka häivyttää ikääntymisen merkkejä ja kosteuttaa ihokudosta syvältä.

Täyteainehoito on tarkoitettu kasvojen kohtalaisten, tai vaikeiden, juonteiden ja ryppyjen silottamiseen.

– Noin 40 vuodesta eteenpäin, kiteyttää Tuula Kinnunen, ihotautien erikoislääkäri, muistuttaen samalla, että raja on häilyvä ja henkilökohtainen.

Täyteainehoitoa voidaan käyttää ikääntymisen merkeille nasolabiaali-alueelle (nenän ja suupielien välisille juonteille), naururypyille, otsan pystyjuonteille sekä myös huulille ja aknearville. Täyteainehoidon sijasta on tarvittaessa saatavilla myös muita hoitoja.

– Otsan vaakajuonteisiin ei täyteaineesta välttämättä ole apua. Otsaan botuliinihoito on paras, sillä se lamaa, ei täytä, Kinnunen selventää.

Hyaluronihappo kosteuttaa ja antaa kimmoisuutta 

Juvederm-täyteainehoidossa vaikuttavana aineena on kosteutta sitova ja kimmoisuutta antava hyaluronihappo, jota esiintyy ihossa luonnostaan. Sen määrä ihossa kuitenkin vähenee ikääntymisen myötä.

Täyteainehoito voidaan tehdä jopa varttitunnissa, hoidettavista kohteista riippuen. Hoito on kivutonta ja sen etuna ovat nopeat tulokset.

– Tuloksen näkee heti, ei tarvitse odotella puoltaa vuotta, toteaa Kinnunen.

– Näytän usein asiakkaalle, kun toinen puoli kasvoista on käsitelty, että mikä ero siinä on ja miten se voidaan havaita heti toimenpiteen jälkeen, hän jatkaa. Aineen hiljalleen asettuessa ihoon, todellinen vaikutus nähdään noin parin viikon kuluttua hoidon jälkeen.

Täyteaine on sileää kirkasta geeliä, joka ruiskutetaan ihoon ohuella neulalla antamaan sille täyteläisyyttä sekä tasoittamaan ohuita juonteita ja ryppyjä. Lisäksi geelissä on mukana puudutetta, joka lievittää toimenpiteen jälkeistä epämiellyttävää tunnetta.

Näin hoito etenee:

  1. Aluksi ihotautilääkäri tarkastaa ihon tilanteen suurennuslasin avulla.
  2. Iho puhdistetaan hyvin ja meikit pyyhitään pois.
  3. Nasolabiaali-alueen hoito suoritetaan asiakkaan ollessa istuma-asennossa, koska juonteet häipyvät pitkällään ollessa.
  4. Kirkkaan täyteaineen ja puudutteen seos annostellaan ohuella neulalla ihon alle, melko lähelle pintaa hoidettaessa ohuita juonteita, ja hieman syvemmälle hoidettaessa syvempiä ryppyjä.
  5. Täyteainetta lisätään pienillä pistoilla pitkin uurretta.
  6. Otsan alue käsitellään asiakkaan ollessa makuuasennossa.
  7. Lopuksi iho puhdistetaan.
  8. Hoidon jälkeen tulee kuuden tunnin ajan välttää koskettelemasta ihoa. Äärilämpötiloja, kuten saunomista ja pakkasta, tulee parin päivän ajan välttää. Seuraavana päivänä voi kuitenkin jo meikata normaalisti.

Täyteainehoidon sivuvaikutukset ovat yleensä lieviä, tilapäisiä ja muutamassa päivässä ohimeneviä.

– Punoitus tulee kaikille, Kinnunen huomauttaa.

Iholla voi esiintyä myös lievää turvotusta sekä mustelmamuodostusta, mutta ne voidaan peittää meikillä ja ne häviävät yleensä muutamassa päivässä. Pientä kipua ja arkuutta sekä kutinaa voi lisäksi esiintyä tilapäisesti.

– Aine asettuu muutaman päivän aikana ihoon ja voi alussa tuntua hampaita harjatessa tai syödessä, mutta tuntemukset häviävät muutamassa päivässä, Kinnunen sanoo.

Hoidon vaikutukset ovat pitkäaikaisia, mutta eivät pysyviä. Kinnunen tarkentaa, että hoidon vaikutukset kestävät puolesta vuodesta vuoteen riippuen iästä, ihon laadusta sekä yleiskunnosta ja elintavoista. Kesto myös pitenee seuraavilla käsittelykerroilla ja täyteainetta tarvitaan yleensä vähemmän.

Itsearvostus lisää hoitojen suosiota 

Tiedonhaku on helpottunut ja näin myös hoidoista ollaan kiinnostuneita yhä enemmän.

– Hoitoihin lähdetään nykyään helpommin, mutta edelleen näkyy asenne, jossa vähätellään arvostusta omaa itseään kohtaan, Kinnunen miettii.

Hänen mielestään palkinto on siinä, kun asiakas voi heti hoidon jälkeen kurkata peiliin ja nähdä, että kasvoilla on muutama uurre vähemmän.

– Jos tekee itselleen hyvän olon, niin miksi ei, koska tämä on täysin turvallista, toteaa Kinnunen.

Kinnunen myös itse nauttii työnsä tuloksista.

– Tämä on kuin taidetta. Itse voi katsoa, mihin ainetta laitetaan ja saada taidetta aikaan.

Asiantuntijana toimi Tuula Kinnunen, ihotautien erikoislääkäri, ODL Botnia Estetiikasta Oulusta.

Kommentoi »