Itsetyydytys
Itsetyydytys on luonnollinen osa seksuaalisuutta. Itsetyydytyksen avulla voi tutustua kehoonsa ja tarpeisiinsa.

Itsetyydytys merkitsee itsensä hyväilyä seksuaalisesti tyydyttävällä tavalla. Itsetyydytys voi alkaa hyvinkin varhain lapsuudessa. Itsetyydytys oli aiemmin tabu, mutta nykyisin tutkimustieto vahvistaa, että itsetyydytys on luonnollinen osa tervettä seksuaalisuutta. Itsetyydytys voi parantaa itsetuntemusta ja laukaista stressiä. Itsetyydytys voi olla osa elämää riippumatta siitä, onko ihminen parisuhteessa vai sinkku. Itsetyydytys on eri asia kuin seksi toisen ihmisen kanssa. Itsetyydytys on tapa pitää itsestä huolta ja lievittää kireyttä.

Masturbointi herättää myös ennakkoluuloja. Masturbointi voidaan jopa nähdä uhkana parisuhteelle. Masturbointi ei kuitenkaan liity siihen, miten tyydyttävä parin seksielämä on. Masturbointi ei tarkoita sitä, että suhteesta puuttuisi jotain. Masturbointi voi auttaa ihmistä tutustumaan kehoonsa ja siihen, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Masturbointi johtaa usein orgasmiin, vaikka se ei olekaan välttämättä itsetyydytyksen lopputulos. Masturbointi ja sen aiheuttama seksuaalinen mielihyvä parantavat vastustuskykyä, tekevät hyvää mielenterveydelle ja voivat jopa ehkäistä sairauksia, kuten eturauhassyöpää.

Ejakulaatio tarkoittaa rauhasen erittämän nesteen purkautumista orgasmin yhteydessä. Ejakulaatio merkitsee miehillä siemensyöksyä eli sitä, että peniksestä tulee spermaa. Ejakulaatio on naisen kohdalla osittain virtsaa ja osittain sekoitusta emättimen ja Skenen rauhasten eritteistä. Ejakulaatio merkitsee naisilla nesteen syöksymistä virtsarakosta riippumatta siitä, mikä on nesteen koostumus. Ejakulaatio on normaali ja yleinen reaktio sekä miehillä että naisilla.

Seksuaalisuus on enemmän kuin pelkkää seksiä. Seksuaalisuus merkitsee ihmisen suhdetta kehoonsa, nautintoonsa ja siihen, mistä hän saa mielihyvää. Seksuaalisuus voi ilmetä kehollisina kokemuksina, flirttinä ja elämänvoimana, joka edistää terveyttä. Seksuaalisuus on osa ihmisyyttä vauvasta asti. Seksuaalisuus määrittää, ketä tai mitä kohtaan ihminen kokee seksuaalista vetoa. Seksuaalisuus voi merkitä viehätystä samaa sukupuolta kohtaan tai useita eri sukupuolia kohtaan. Seksuaalisuus on laaja käsite, ja osa ihmisistä ei koe olevansa lainkaan seksuaalisia: he eivät tunne seksuaalista halua tai nautintoa. Tällöin puhutaan asesksuaalisuudesta. Aseksuaali ihminen saattaa kuitenkin kaivata romanttista suhdetta ja läheisyyttä.

Kiihottuminen on tila, jossa kehon verenkierto lisääntyy etenkin sukuelinten alueella. Kiihottuminen on yksilöllistä, ja sen voivat aiheuttaa hyvin erilaiset asiat. Kiihottuminen merkitsee seksuaalisen halun heräämistä. Kiihottuminen voi tapahtua myös ajatuksista ja mielikuvista, joiden toteutumista ihminen ei oikeasti halua. Kiihottuminen kielletyistä asioista voi aiheuttaa häpeää, mutta niin pitkään kun ihminen ei vahingoita toista ihmistä, kiihottuminen mistä tahansa on normaalia.

Seksuaalisuus kehittyy elämän varrella ja voi muuttaa muotoaan. Seksuaalisuus on joustava ja liukuva käsite, johon tulee suhtautua lempeästi ja uteliaasti ilman tuomitsemista.

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi