Hyvinvointi

Parempaa seksiä, poimi 10 fiksua vinkkiä

Opettele saamaan orgasmi, joka tyydyttää kehon ja mielen.

Teksti Mirkka Helkkula
Kuvat iStock
9.1.2014

Orgasmi on parhaimmillaan paljon enemmän kuin kehon jännitteiden purkamista. Huipulle pääsy voi olla yllättävä, parantava, yhdistävä ja voimakkaasti rentouttava kokemus. Kliimaksin saavuttamiseen voi liittyä vapauttavaa ja hervotonta naurua, syvää rakkautta, nautinnollista raukeutta, itkuakin. Kiihkon huipentumassa kaksi kehoa ja mieltä yhdistyy.Mikä on hekumallisen seksin salaisuus ja miten siitä pääsee nauttimaan?

1. Raivaa estot

Ratko parisuhde- ja itsetuntopulmat etukäteen. Hyväksy alaston vartalosi. Kumppanin on vaikea rakastaa kehoasi, jos et rakasta itseäsi. Kohtaa pelkosi ennalta. Usein niiden tiedostaminen riittää.

Kysy itseltäsi, mitä toivot seksiltä. Joku tyydyttyy kolmen minuutin aktissa, toinen kaipaa tuntien kiihkeää rakastelua. Halut vaihtelevat myös kausittain. Millaisen orgasmin sinä haluaisit tänään? Mihin olet valmis paremman seksin takia?

2. Lempilelu käyttöön

Jokainen on vastuussa orgasmistaan, joten opettele laukeamaan yksin. Muusikkokaan ei esiinny orkesterin kanssa, ennen kuin hän on treenannut itsekseen.

Kun kerran oppii laukeamaan, taidon voi siirtää eri tilanteisiin. Jumppaamalla lantionpohjalihaksia voit lisätä herkkyyttäsi ja oppia tuntemaan kehosi. Treeni voi helpottaa myös yhdyntäkipuja.

Yksin kaikki on sallittua! Kiihota itseäsi vibraattorilla ja mielikuvilla. Näytä kumppanillesi, miten laukeat.

3. Jos seksi jännittää

Anna aikaa tutustumiselle ja etene asteittain. Jännitys ja orgasmi ovat mahdoton yhdistelmä, joten rakastele vasta, kun tunnet olosi turvalliseksi. Rakastelun ei pitäisi olla toisen sinulle tekemä itsetyydytys vaan yhteinen syleilyn ja onnen hetki. Orgasmi on syvän kiihottumisen ja antautumisen huipentuma.

Tutkimusten mukaan pitkäaikainen parisuhde tarkoittaa usein tyydyttävämpää seksiä, koska kumppanit tuntevat toisensa. Mitä enemmän tunteita ja luottamusta on pelissä, sitä varmemmin orgasmi tyydyttää myös henkisesti!

4. Kerro halusi

Opettele kumppanisi kanssa oma avoin seksikieli. Puhutko pimpsasta, nupusta vai tussukasta? Ole avoimesti tuhma, sillä petipuuhissa salaperäisyys ei ole hyve. Sano suoraan, mikä saa sinut kehräämään tai mitä haluaisit kokeilla. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, listaa asiat paperille. Ujostelu tai kiertely ei sovi seksiin.

Mieti asiaa kumppanin näkökulmasta. Haluatko tietää, mistä hän pitää? Hyvän parisuhteen edellytys on, että olet oma itsesi myös seksissä. Vapaudu rutiineista ja ehdota uusia leikkejä. Anna myös toiselle lupa kokeilla ja opetella.

5. Palauta seksiaistit

Tuntoaisti terästyy, kun kuuntelet oloasi. Miltä tuntuu pumpuli, hengitys tai kynnet iholla? Pukeudu miellyttäviin vaatteisiin, harrasta lempeää ja inspiroivaa liikuntaa, kylve tai käy hoidoissa. Helli vartaloasi päästä varpaisiin ja anna myös kumppanisi tehdä niin.

Järkeilijä siirtyy herkästi kesken seksin tarkastelemaan tilannetta ulkopuolelta. Unohda analysointi ja palauta mielesi tuntemuksiisi hengittämällä syvään. Ole läsnä kehossasi. Älä tarkkaile vaan keskity tuntemaan toisen kosketus ja lämpö. Sulje silmät, jos se auttaa.

6. Tutkimusmatka ihoon

Useimmat naiset saavat orgasmin, kun klitorista kiihotetaan – vielä todennäköisemmin, jos myös emätintä kiihotetaan samaan aikaan. Se ei silti ole ainut tai koko totuus. G-pisteen, eli emättimen etuseinämän herkän alueen olemassaoloa ei ole pystytty todistamaan tieteellisesti. Jokaisella on omat mielihyväpisteensä, eivätkä ne sijaitse vain sukupuolielimissä. Usein huipulle pääsy vaatii koko kehon huomioimista.

Etsikää toistenne herkimmät alueet. Perusteellinen suuteluseikkailu iholla auttaa paikantamaan kumppanin nautintopisteet ja virittää kehot samalle taajuudelle.

7. Pidennä leikkiä

Nautinto pakenee aikatauluja, sillä keho ja mieli vaatii valmistautumista. Mitä kauemmin uhraatte aikaa esileikille, sitä varmemmin orgasmi saapuu. Parhaimmillaan sekä nainen että mies voivat kokea useita peräkkäisiä huippuja. Pitkä esileikki yhdistettynä molempien itsetuntemukseen ja läsnäoloon rakentavat pohjaa useille orgasmeille mutta myös pitkäkestoisemmalle yhdynnälle.

Rakastelua voi kontrolloida hengityksen avulla. Tee kumppanisi kanssa pitkiä rakasteluviikonloppumatkoja. Nurinkurista kyllä, mitä enemmän harrastat seksiä, sitä enemmän sitä haluat. 

8. Joku raja

Aina orgasmi ei tule. Muista, että rakastelu on enemmän kuin yhdyntä. Pakkomielteinen orgasmin metsästys on varmin tapa häätää halu tiehensä.

Älä siedä huonoa seksiä vaan kunnioita seksuaalisuuttasi. Teeskentelemällä saavasi vahingoitat eniten itseäsi. On naisen velvollisuus kertoa, jos hän ei ole valmis tositoimiin. Näe itsesi jumalattarena, joka ei päästä temppeliinsä ketä tahansa. Sinulla on oikeus keskeyttää jopa yhdyntä, jos huomaat halun hiipuneen.

9. Yhdessä ylöspäin

Puhu, kehu ja hyödynnä lihasvoimaa. Kun opit tuntemaan oman kehosi ja halusi, toinenkin nauttii enemmän.

Rohkaise toista kertomaan toiveistaan ja fantasioistaan. Kauniita sanoja ei kuule koskaan liikaa. Ylistä toisen kehoa!

Jos itse väsyt leikkiin, voit jatkaa toisen tyydyttämistä suulla tai käsin. Nainen voi lisätä miehen nautintoa supistamalla lantionpohjalihaksiaan. Mies voi harjoitella kestämään kauemmin.

10. Ajattele itsesi huipulle

Mieti ennen seksiä: Milloin viimeksi nautin seksistä? Mikä minua estää nauttimasta enemmän? Mikä kiihottaa minua? Onko minulla aikaa rakasteluun?

Pohdi seksin jälkeen: Miltä minusta tuntuu? Huomioitiinko minut? Miltä kumppanini tuntui? Millainen yhteys meillä oli? Oliko seksi suoritus vai nautinto?

Asiantuntijana seksuaaliterapeutti Anu Kinnunen.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi