Terve.fi

Voiko masturboinnista olla haittaa miehelle?

Voiko masturboinnista olla haittaa miehelle?
Itsetyydytys ja itsetyydytyksen tuomat terveyshyödyt tunnetaan laajalti eikä sitä pidetä millään tavalla epänormaalina. Voiko itsetyydytyksestä silti olla haittaa miehelle?
Julkaistu: 19.12.2013

Itsetyydytys ei vielä muutama vuosikymmen sitten ollut erityisen suosittua, sillä siihen liittyvät vanhat myytit olivat vielä voimissaan. Nykyisin tilanne on kuitenkin eri, sillä itsetyydytyksen hyödyt tunnetaan laajalti eikä sitä pidetä millään tavalla epänormaalina.

AskMen.comin mukaan itsetyydytykseen on liittynyt monenmoisia uskomuksia. Aiemmin on esimerkiksi väitetty, että itsetyydytys aiheuttaa aknea. Jos näin kuitenkin olisi, 95 prosenttia miehistä olisi aknen kynsissä. On myös ollut olemassa myytti, jonka mukaan itsetyydytys aiheuttaa lapsettomuutta. Toki sperman määrä vähenee akuutisti siemensyöksyn jälkeen, mutta ei se kiveksiä tuhoa. Suurin osa myyteistä on vain keksitty pelotusmielessä, ja tiede onkin tuhonnut niiden totuuspohjan jo aikapäiviä sitten.

Itsetyydytyksellä kuitenkin on sivuvaikutuksia, joista kannattaa olla tietoinen. Niihin ei liity dramatiikkaa tai suuria paljastuksia, vaan kyse on täysin ihmisen anatomiasta.

1. Koskettelu ei tuota toivottua tulosta ja kliimaksi vaikeutuu

Jos mies esimerkiksi on menossa treffeille illalla ja on päivällä masturboinut pari kertaa, mahdolliset illan sänkypuuhat voivat vaikeutua. Tämä johtuu siitä, että yleensä peniksen tuntoaistimukset heikkenevät hieman jokaisen samana päivänä saadun orgasmin jälkeen. Peniksen tunto palautuu normaaliksi 1–2 päivässä miehestä riippuen.

2. Oma kovakouraisuus

Masturbointi voi todellakin olla vaaraksi, jos metodit ovat kyseenalaiset. Jotkut käyttävät erilaisia apuvälineitä tai asentoja, jotka voivat aiheuttaa onnettomuuksia. Lisäksi liika kovakouraisuus voi aiheuttaa haavaumia ja muita vaivoja.

3. Syyllisyys

Monet voivat saada negatiivisia tuntemuksia itsetyydytyksestä. Yleisin negatiivinen tunne on syyllisyys, joka voi johtua vaikkapa omasta seksuaalisuudesta ja sen toteuttamisesta masturboinnin yhteydessä. Tällöin syynä on yleensä yhteiskunnan, uskonnon tai kumppanin aiheuttama paine. Ihminen voi olla hyvin ankara itselleen. Masturbointi valitettavasti on useille miehille köydenvetoa, jossa toisessa päässä on oma nautinto ja se mikä tuntuu hyvälle, kun taas toisessa päässä on jonkun muun asettamat, luonnottomat normit.

Miehen täytyy muistaa, että itsetyydytys on hieno asia, jota ei tarvi pelätä. Kaikilla asioilla on huonot puolensa: autolla ajamisella, työllä tai vaikkapa sinkkuudella. Ja niin on myös masturboinnilla, mutta pitää muistaa, että hyödyt ovat moninkertaiset haittoihin verrattuna.

Lähde: AskMen.com

7 kommenttia