Hyvinvointi

Tiesitkö tätä orgasmista?

Orgasmin saaminen edellyttää antautumista nautinnolle ja kykyä elää hetkessä. Se myös vahvistaa parisuhdetta ja pidentää elinikää.

Teksti Taru Tikkanen
Kuvat Fotolia
1.6.2015

1. Orgasmi ehkäisee sairauksia ja pidentää elinikää

Orgasmi laukaisee stressiä, auttaa keskittymään hetkeen ja helpottaa nukahtamista. Muun muassa useissa Englannissa tehdyissä tutkimuksissa on havaittu, että orgasmientäyteisestä elämästä nauttivat naiset elävät pidemmän ja terveemmän elämän kuin harvemmin orgasmeja kokevat. Orgasmien optimaalista määrää on vaikea määrittää, mutta jo kaksi orgasmia viikossa on hyvä saavutus.

2. Orgasmi auttaa hedelmöittymistä

On todettu, että orgasmin aiheuttamat vaginan ja lantionpohjan lihasten rytmiset supistukset helpottavat naisen hedelmöittymistä. Myös orgasmin tuottama nautinto lisää naisen halukkuutta yhdyntään ja sitä kautta lisääntymiseen. 

3. Orgasmi lujittaa parisuhdetta

Orgasmi vaikuttaa naisen hormonitoimintaan, sillä sen yhteydessä verenkiertoon vapautuu muun muassa dopamiinia ja oksitosiinia. Dopamiinilla on nautintoa lisäävä vaikutus ja oksitosiinin ansiosta eroottis-romanttiset tuntemukset kumppania kohtaan lisääntyvät.

Lue myös 10 vinkkiä parempaan seksiin!

4. Yli kymmenesosa suomalaisnaisista kokee moninkertaisia orgasmeja

Tuoreessa tutkimuksessa peräti 12 prosenttia suomalaisnaisista kertoi kokeneensa moninkertaisen orgasmin edellisessä yhdynnässään. Naisille moninkertaisen orgasmin saavuttaminen on helpompaa kuin miehille, joiden orgasmin jälkeinen hormonitoiminta vaikeuttaa peräkkäisten orgasmien saamista. 

5. Orgasmin saamista voi harjoitella 

Noin kymmenesosa suomalaisnaisista ei ole koskaan saanut orgasmia, mutta harjoittelu tekee mestarin. Esteet orgasmin saavuttamiselle ovat useimmiten henkisiä. Omaan kehoon kannattaa tutustua itsetyydytyksen avulla, jotta oppii, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Myös avoin keskustelu kumppanin kanssa on avain rikkaaseen seksielämään. 

Lue lisää masturboinnin hyödyistä!

6. Orgasmin voi saada jopa ajatuksen voimalla

Herkimmät naiset voivat saada orgasmin jopa liikuntaa harrastaessaan tai ajatuksen voimalla, esimerkiksi nähdessään tai kuullessaan jotain erityisen kaunista. On tutkittu, että anatomisesti nainen voi saada orgasmin helpommin, jos klitoris ja emättimen aukko sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Yleisimpänä pidetyn klitorisorgasmin lisäksi naiset saavat myös muun muassa emätin- ja kokovartalo-orgasmeja. Kokovartalo-orgasmille ei ole tarkkaa määritelmää, mutta se voi tarkoittaa pitkäkestoista ja ikään kuin toiseen tietoisuuteen vievää syvää fyysistä ja henkistä kokemusta.

Lue myös vinkit kadonneen kipinän löytämiseksi!

7. Sormenpään herkkyys saattaa kieliä naisen kyvystä saada orgasmeja

The Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan sormenpäiden kosketusherkkyys kertoo naisen kyvystä saada orgasmeja. Mikäli nainen on muutenkin aistillinen ja herkkä kosketukselle, myös sukuelimet luultavasti aistivat kosketusta ja nautintoa suhteellisen helposti.

8. Rento kävelytyyli voi kertoa säännöllisistä orgasmeista 

Belgialaistutkimus osoittaa, että orgasmientäyteinen seksielämä näkyy naisten tavassa kävellä. Orgasmeista säännöllisesti nauttivien naisten askellus on sensuellia ja vapautunutta. Tutkimustulosta on selitetty sillä, että orgasmit auttavat avaamaan lantionpohjan lihaksia. Tämän ansiosta naisten askeleet ovat pidempiä ja kävelytyyli keinuvampi.

Lähteet: tutkimusprofessori Osmo Kontula, Väestöliitto, Onlinelibrary, Independent, Väestöliitto

Katso myös vinkit virkeämpään seksielämään!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi