Terve.fi

Itsetyydytys on turvallista

Itsetyydytys on turvallista
Itsetyydytys eli masturbointi on yksi keinoista löytää oma seksuaalisuus ja henkilökohtaiset nautinnon lähteet. Itsetyydytys ei vaikuta haitallisesti kehosi ja sukupuolielintesi kehittymiseen. Itse asiassa itsetyydytyksestä on hyötyä. Lue lisää itsetyydytyksestä.
Julkaistu: 15.6.2009

Itsetyydytys on yksi keinoista löytää oma seksuaalisuus ja henkilökohtaiset nautinnon lähteet. Se voi myös antaa lohtua ja turvaa jos olet yksin tai onneton. Niin kauan kun tiedät rajasi, masturbaatio on vain ja ainoastaan hyvästä.

Oman itsetunnon kontrollointi ja seksuaalisuuden etsiminen on loppujen lopuksi aina sinun käsissäsi. Jokainen päättää itse masturboimisestaan. Itsesi hyvänä pitäminen ja itsetyydytys voi olla voimaa antava keidas, jonka hedelmistä voit nauttia aina kun siltä tuntuu.

Melkein kaikki tyydyttävät itseään ainakin jossain elämänsä vaiheessa. Varsinkin murrosiässä itsetyydytyksen avulla tutustutaan fantasioihin, emootioihin ja fysiologisiin reaktioihin ja tavoitellaan nautintoa sekä puretaan seksuaalista painetta.

Varmaan jo arvaatkin, että itsetyydytys ei vaikuta haitallisesti kehosi ja sukupuolielintesi kehittymiseen. Itsetyydytyksen vaarat ovat olleet lähinnä uskonnoista kummunneita huhuja, joille ei tähän päivään mennessä ole löydetty todistettavaa näyttöä. Itse asiassa naisille itsetyydytyksestä on hyötyä: virtsankarkailu vähenee, kun aktiivisen seksuaalisuuden ja itsetyydytyksen avulla saadut orgasmit vahvistavat lantionpohjalihaksistoa.

Miehen sukupuolielimet on tehty kahta asiaa varten: sperman ja siemennesteen valmistamiseen ja niiden ejakuloimiseen vartalon ulkopuolelle. Kun siemenneste on tullut peniksestä ulos, penis ei pahastu, jos tavara on paperilla tai kädellä – sille pääasia on, että se on suorittanut sille tarkoitetun tehtävän. Sukupuolielimet eivät tiedä tai välitä, mikä seksuaalisen stimulaation lähde on.

”Penikseni on käyrä! Emättimeni näyttää kummalta! Johtuuko tämä itsetyydytyksestä?”

Ei todellakaan johdu. Esimerkiksi peniksen käyryys on yleensä synnynnäistä. Samalla tavalla kuin kaikilla on omannäköisensä korvat, nenä tai silmät, myös sukupuolielimet ovat yksilöllisiä, eikä niiden ulkonäkö muutu itseään tyydyttämällä. Toki väliaikaisia muutoksia esimerkiksi koossa tulee sooloseksin aikana kun keho kiihottuu, mutta orgasmin jälkeen elin palaa ennalleen.

Masturbointi ei aiheuta myöskään finnejä. Jotkut nuoret saattavat ajatella niin, koska seksuaalisia himoja tuottavat hormonit ovat samoja, jotka tuottavat iho-ongelmia. Nuorten kannattaisikin hakea tietoa itsetyydytyksestä itse luotettavista asiantuntijalähteistä, eikä luottaa kavereiden kuulopuheisiin ja villeihin huhuihin.

Lue lisää seksistä ja itsetyydytyksestä:

1 kommentti