Hyvinvointi

Suomalainen ei hae apua seksittömään parisuhteeseen - tyytyy masturboimaan

Kärsitkö haluttomuudesta parisuhteessa? Tapahtuuko yhteisessä sängyssänne niin vähän, että oma kiva on tullut liiankin tutuksi? Jos näin on, et todellakaan ole yksin. Lähes seitsemän tuhatta vastausta keränneen Suuren Suomalaisen seksikyselyn mukaan suuri osa kansastamme kokee seksin jääneen parisuhteessaan unholaan.

Teksti Mika Luosujärvi
8.6.2009 Terve.fi

Kyselyn mukaan lähes joka toisen suomalainen kärsii haluttomuudesta parisuhteessaan (45,3 %). Syynä parisuhteen seksittömyyteen on yleensä naisen haluttomuus (30,4 %). Miehen halujen katoamisesta johtuvaa seksittömyyttä on vähemmän (14,1 %).

Kuuluisasta juroudestamme jotain kertoo se, että seksihaluttomista vastaajista apua oli hakenut vain 2,8 prosenttia. Toisin sanottuna vain noin joka kuudestoista haluttomuudesta kärsivä suomalainen uskaltaa hakea apua kyseiseen ongelmaan.

Apua hakeneista noin 8 prosenttia on kääntynyt seksilelujen puoleen, kun taas esimerkiksi ammattiauttajalta (seksi- tai parisuhdeterapia tai lääkäri) apua on ottanut vastaan vain reilu neljä prosenttia.

Vaikka seksihaluttomuus on suomalaisessa parisuhteessa melko yleistä, itsetyydytystä kuitenkin harrastetaan neljässä viidestä haluttomuudesta kärsivästä pariskunnasta (80,4 %). Vajaa kolmasosa (31 %) kertoo masturboivansa kerran tai kahdesti kuussa, mutta vielä suurempi osa (31,6 %) tyydyttää itseään vähintään 1-2 kertaa viikossa tai päivittäin. Vain noin joka kymmenes haluttomista (11,5 %) ei masturboi koskaan.

Suuri Suomalaisen seksikysely kartoitti suomalaisten asenteita seksiä ja nykyistä seksuaalista ilmapiiriä kohtaan. Vastauksia kertyi 6820.

Lue lisää seksistä:

Rakastele yksin, se tekee hyvää

Sähköä seksiin – paristoilla tai ilman

Miksi ei haluta seksiä?

Paranna pitkän suhteen seksielämää

Miesten yleisimmät seksivirheet

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi