Terve.fi

9 syytä, miksi seksi ei enää kiinnosta

9 syytä, miksi seksi ei enää kiinnosta
Eikö seksi kiinnosta?`Oletko sinä tai kumppanisi menettämässä mielenkiinnon seksiin?
Julkaistu: 31.3.2010

Ei kannata syyttää ensimmäisenä itseään, sillä libidoon vaikuttavat monet psykologiset ja fysiologiset tekijät. Tässä siis muutama syy, miksi seksi ei enää maistu.

1. Stressi

Työkiireet, rahaongelmat tai sairastuneet perheenjäsenet aiheuttavat ylimääräistä stressiä, joka ei saa oloa ainakaan seksikkääksi. Kannattaa opetella yksinkertaisia stressinhallintaharjoituksia, joilla pidät ahdistuksen kurissa.

2. Parisuhdeongelmat

Tämä liittyy yleensä myös edelliseen kappaleeseen, sillä huonosti toimiva parisuhde aiheuttaa stressiä. Etenkin naisille emotiaalinen läheisyys on yksi tärkeimmistä seksuaalisen halukkuuden rakennuspalikoista. Tätä läheisyyttä ei voida taata parisuhteissa, joissa riidellään tai petetään luottamus kerta toisensa jälkeen.

3. Alkoholi

Alkoholi saattaa hetkellisesti aiheuttaa euforian tilan parin drinkin jälkeen, mutta sen jälkeen se alkaa turruttaa seksuaaliviettiä. Alkoholi voikuttaa myös seksin laatuun, sillä kiihottuminen on vaikeampaa sen vaikutuksen alaisena. Humalainen kumppani ei  myöskään välttämättä ole haluttava, jos toinen osapuoli on selvin päin.

4. Liian vähäinen uni

Liian lyhyet unet lisäävät väsymystä ja väsymys sammuttaa seksihalut tehokkaasti, joten kannattaa nukkua ainakin seitsemän tuntia yössä.

5. Vanhemmuus

Vanhemmuus itsessään ei sammuta seksihaluja, mutta lapset vievät paljon aikaa ja voimia. Varsinkin tuore nyytti valvottaa öisin, mikä näkyy suoraan halujen määrän vähenemisessä. Kannattaakin hankkia välillä kotiin lastenhoitaja, jotta saatte aikaa myös toisillenne.

6. Lääkkeet

Esimerkiksi masennus-, verenpaine- ja HIV-lääkkeiden sekä antihistamiinien on todettu vaikuttavan libidon toimintaan alentavasti. Myös kemoterapialla on todettu samanlaisia vaikutuksia.

7. Itsetunto

Voimakas seksuaalivietti vaatii usein hyvän itsetunnon. Silloin tärkeintä on kumppanin kannustavuus, varsinkin jos ongelmana ovat ulkonäölliset, vääristyneet kuvat omasta kropasta.

8. Liikalihavuus

Liikalihavuus on linkitetty eri tutkimuksissa seksuaaliseen haluttomuuteen, vähäisempään seksistä nauttimiseen ja seksin vaikeutumiseen.

9. Impotenssi

Tämä ongelma on miesten keskuudessa yleinen varsinkin vanhemmalla iällä. Erektion saamisen vaikeus heijastuu suoraan myös libidoon.

Lähde: WebMD

1 kommentti