Terve.fi

Näin pysyt ihannepainossasi - 6 vinkkiä!

Näin pysyt ihannepainossasi - 6 vinkkiä!
Ihannepainoon pääseminen vaatii usein paljon työtä, mutta niin vaatii myös ihannepainossa pysyminen, sillä kilot napsahtavat helposti takaisin. Lue vinkit, miten pidät painon kurissa dieetin jälkeenkin!
Julkaistu 29.3.2010

1. Nauti päivittäin kolme pientä ateriaa ja kaksi välipalaa. Säännöllinen ruokailu pitää aineenvaihdunnan nopeana, nälän loitolla ja makeanhimon kurissa.

2. Treenaa lihaksiasi, sillä lihakset polttavat lepotilassakin enemmän kaloreita kuin rasva. Mikäli et ennätä salille, hanki käsipainot kotiin ja yritä voimailla kolmesti viikossa puoli tuntia kerrallaan. (7 harjoitusta kotiin, lue ohjeet tästä)

3. Muista sopivat annoskoot, sillä liiat kalorit ovat pääasiallinen syy painonnousuun.

4. Lisää ruokavalioosi ruokia, jotka sisältävät hitaita hiilihydraatteja. Tällaisia ovat esimerkiksi kokojyvätuotteet. Yritä myös nauttia pieniä määriä proteiinipitoisia ruokia joka aterialla ja suosi hedelmiä ja vihanneksia hiilihydraattien sijaan.

5. Pidä ruokapäiväkirjaa syömisistäsi, niin huomaat helpommin, milloin sorrut liikakaloreihin. Varo ylimääräisiä kaloreja kokatessasi, astioita korjatessasi ja illalla jääkaapilla käydessäsi. (Aloita painonseuranta Tohtori.fi-sivustolla, avaa oma ruoka- ja liikuntapäiväkirja)

6. Pienet painonvaihtelut ovat normaaleja, joten älä hätkähdä niistä. Säännöllinen syöminen on tärkeää aineenvaihdunnalle, joten älä jätä aterioita väliin vain siksi, että puntari näytti parisataa grammaa enemmän tänä aamuna kuin eilen.

Lähde: Foster, H.: Laihdu syömällä

Kommentoi »