Terve.fi

Onko libido hukassa? - nämä voivat olla syyt

Onko libido hukassa? - nämä voivat olla syyt
Niin miehillä kuin naisillakin voi libido eli sukupuolivietti olla joskus kateissa. Seksuaalisen haluttomuuden syyt voivat olla moninaisia eikä aina edes todellista alkuperää saada selville.
25.6.2012

Seksivietin katoaminen voi olla merkki jostain sairaudesta tai vaivasta, joten siitä pitäisi uskaltaa puhua lääkärille. Revolutionhealth.com –verkkosivuston mukaan ainakin seuraavat kysymykset kannattaa esittää lääkärilleen, kun haluaa selvittää sukupuoliviestin katoamisen syitä.

Voisiko seksivietin katoaminen kohdallani johtua:

  • lääkityksestä? Libidon katoaminen voi johtua tietyistä lääkkeistä, kuten eturauhaslääkkeistä.
  • stressistä tai vihasta? Miehen seksuaalinen halukkuus voi häiriintyä helpohkosti tunne-elämän vaikeuksien, ylimääräisen työstressin tai taloudellisten huolien takia.
  • painosta? Kohonnut kolesteroli ja insuliiniresistenssi ovat molemmat ylipainoon liittyviä vaivoja, jotka voivat aiheuttaa seksuaalisen suorituskyvyn heikentymistä.
  • masennuksesta? Varsin usein seksuaalinen haluttomuus on ensimmäisiä merkkejä masennuksesta.
  • hormonaalisesta ongelmasta? Testesteroni-hormonin vähäinen erittyminen voi aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta.
  • kivusta seksin aikana? Joskus seksi voi aiheuttaa kipuja – niin miehille kuin naisille. Miehillä kipuja voivat aiheuttaa esimerkiksi esinahan kireys tai tulehdus, seksitauti tai esinahan jänteen eli frenulumin repeytymä. Naisilla kivut voivat johtua esimerkiksi tietyistä sairauksista (mm. endometrioosi, vulvodynia, vaginismi) tai emättimen kuivuudesta. Kipuihin saattaa löytyä apu esileikin pidentämisestä, mutta joskus lääkärillä käynti on ainoa vaihtoehto.
2 kommenttia