Hyvinvointi

Itsetyydytys, masturbointi - tietopaketti

Itsetyydytyksellä tarkoitetaan itsen seksuaalista mielihyvää ja hyvää oloa tuottavaa hellimistä ja rakastamista eli sooloseksiä. Sooloseksistä voi nauttia esim. kosketellen itseä eroottisesti herkiltä alueilta.

18.6.2014 Terve.fi

Orgasmi, itsetyydytettynä partnerin kanssa yhdynnässä tai ilman, on seksin huipentuma. Usein siitä tehdään tai siitä tulee ongelma, vaikeasti saavutettava tai sille annetaan liikaa arvoa. Kun orgasmi nousee keskiöön voidaan menettää myös muut myönteiset piirteet, jotka liittyvät seksiin ja yhdyntään.

Orgasmin saavuttaminen on myös itsensä tuntemista. Itsetyydytys on siihen mitä parhain keino.

Masturboinnin historia

Itsetyydytys on maailman yleisin seksuaalisuuden ilmentymä.  Sitä harjoittavat miehet ja naiset, tytöt ja pojat, nuoret, keski-ikäiset ja vanhat.

Valitettavasti asiat sotkettiin pahasti muutama sata vuotta sitten, mutta pikku hiljaa itsetyydytys on pääsemässä leimastaan eroon ja siihen aletaan suhtautumaan ilman ennakkoluuloja ja syyttämistä.

Itsetyydytyksen historia – harmittomasta ongelmaksi

Onko itsetyydytys on turvallista?

On. Itsetyydytykseen liittyy paljon vääriä käsityksiä, turhaa pelkoa ja syyllisyyttä. Masturboinnilla on myös paljon positiivisia vaikutuksia, joista löydät lisätietoa tästä artikkelista. 

Oman itsetunnon kontrollointi ja seksuaalisuuden etsiminen on loppujen lopuksi aina sinun käsissäsi. Jokainen päättää itse masturboimisestaan. 

Melkein kaikki tyydyttävät itseään ainakin jossain elämänsä vaiheessa. 

Itsetyydytyksen lääketieteelliset hyödyt

Seksuaalisen itsetuntemuksen lisäksi masturboinnista on löydetty enenevissä määrin lääketieteellisiä hyötyjä.

Ikääntyvä nainen voi kärsiä yhdyntäkivuista ja kuivuudesta, masturbointi voi helpottaa näissä tilanteissa. 

Säännöllinen ja runsaslukuiset siemensyöksyt (ejakulaatio) on yhdistetty tutkimuksissa vähentyneeseen eturauhasen syövän riskiin. Yhdynnällä ei ole samanlaista riskiä alentavaa vaikutusta koska siihen liittyy lisääntynyt sukupuolitautien riski.

Poikien itsetyydytyksestä

Nuorelle miehelle oma fyysinen kehitys voi olla hämmentävää tai joissain tapauksissa jopa ahdistavaakin. Useimmiten pojat kokevat ensimmäisen siemensyöksyn 12 -14 vuoden välillä itsetyydytyksen yhteydessä.

Nuoruus oman ruumiin hyväksymistä ja oman seksuaalisen tietoisuuden lisäämistä. Itsetyydytys seksuaalisine fantasioineen on oivallinen tapa tutustua omaan seksuaalisuuteensa sekä sukupuolielinten toimintaan.

Tyttöjen itsetyydytys

Leikki-iässä tyttö usein löytää omat sukupuolielimensä ja niiden koskettelun mielihyvää tuottavina ruumiinalueena. Useat lapset oppivat masturboinnin jo tässä iässä.

Onkin hyvä tutustua omaan ruumiiseensa sekä näin myös edistää ja huolehtia oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin turvaamisesta.

Voiko masturboinnista olla haittaa miehelle?

Kaikkien hyvien puolien jälkeen on hyvä huomata muutama ei-toivottu vaikutus itsetyydytyksestä.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi