Terve.fi

Säännöllinen masturbointi vähentää eturauhassyövän riskiä

Säännöllinen masturbointi vähentää eturauhassyövän riskiä
Muistuvatko mieleesi ajat, jolloin äidit varoittelivat masturbaation kauheudesta pieniä poikiaan? Näyttää siltä, että äiti oli väärässä.
Julkaistu: 26.6.2012

Muistuvatko mieleesi ajat, jolloin äidit varoittelivat masturbaation kauheudesta pieniä poikiaan? Näyttää siltä, että äiti oli väärässä.

Australialaiset tutkijat sanovat masturboinnin oikeastaan olevan hyväksi miehille. Tutkimuksen, johon osallistui 2250 20-50-vuotiasta miestä, mukaan säännöllisellä masturboinnilla voi pudottaa eturauhassyövän riskiä. Tutkijat huomasivat, että pienimmät eturauhassyövän esiintymistiheydet olivat eniten masturboivilla miehillä. Itse asiassa miehillä, jotka harrastivat itsetyydytystä viisi kertaa tai useammin viikossa, oli kolmanneksen pienempi todennäköisyys sairastua eturauhassyöpään.

Tutkimukseen osallistuneista miehistä 1000:lla oli todettu eturauhassyöpä ja 1250:llä ei ollut.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että yliaktiivinen seksielämä nostaa riskiä saada sukupuolitauti, mikä puolestaan voi nostaa riskiä saada syöpä. Australialaisten tutkijoiden mukaan masturboinnilla ei vastaavanlaisia negatiivisia puolia ole ja itsetyydytys vielä auttaa pääsemään eroon karsinogeeneista paremmin kuin yhdynnän aikana.

Tutkijat perustavat teoriansa eläinkokeista saatuihin tietoihin, joissa karsinogeenin havaittiin varastoituvan siemennesteeseen eturauhasessa. Siemenneste sisältää monien muiden ainesosien lisäksi muun muassa kalsiumia ja sitruunahappoa, jotka voivat suurina määrinä luoda hyvän ympäristön syövälle.

Tutkijoiden teorian mukaan säännöllisellä masturboinnilla voikin ikään kuin ”huuhdella” karsinogeenit rauhasesta, jolloin miehellä ei niin suurella todennäköisyydellä synny eturauhassyöpää. Ilman säännöllistä ejakulointia karsinogeenit pääsevät kerääntymään miehen eturauhaseen, mikä ei tutkijoiden mukaan ole terveellistä.

1 kommentti