Terve.fi

Tunne itsesi - ja orgasmi on mahdollinen

Tunne itsesi - ja orgasmi on mahdollinen
Julkaistu 17.8.2009

<![endif]—><!—[if gte mso 9]>

<![endif]—>

Orgasmi on monissa tilanteissa naisen paras ystävä. Se rentouttaa,tuottaa nautintoa ja läheisen kumppanin kanssa nostaa hellimmät tunteet pintaan.

Orgasmi voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Se voi tulla liian pian, liian hitaasti, liian harvoin tai jää tulematta.

Orgasmin saamista on syytä opetella. Omaa takapuoltaan, rintoja, lanteita, reisiä ja sukupuolielimiä on hyvä kosketella eri tavoilla ja tunnustella mikä tuntuu hyvältä ja mikä pahalta – näin voi käytännössä opiskella omaa nautintoa. Ja nautinnolla on harvemmin muita kuin positiivisia sivuvaikutuksia.

Mielikuvilla on rajattomat mahdollisuudet tuottaa mielihyvää, kiihottaa ja johdattaa orgasmiin. Omia fantasioita on syytä tutkia ja käyttää omalta tuntuvia, kiihottavia fantasioita myös seksin aikana jos vain mahdollista. Vaikka ei omasta kumppanista fantasioisikaan, tärkeintä on muistaa, että mielikuvat ovat ihmisen oma keino nauttia, eikä niissä ole mitään väärää.

Jos päässä pyörivät lapset, työt, koulu tai joku muu stressaava tekijä, on yleensä orgasmia turha odottaa. Pienikin häiriötekijä voi aiheuttaa orgasmin puuttumisen, vaikka seksi muuten olisikin nautittavaa.

Orgasmi on todennäköisempi rakastavassa parisuhteessa, jossa turvallisuus ja tunneside ovat taattuja. Turvallisessa, luotettavassa ja läheisyyttä sisältävässä ihmissuhteessa naisen voi olla helpompi heittäytyä orgasmin pauloihin.

Naisen on uskallettava antautua haluun, kiihkoon ja nautintoon. Hänen on itse etsittävä omat keinonsa kiihottua ja annettava itselleen lupa nauttia. On myös ilmaistava kumppanille tavalla tai toisella asiat, jotka tuntuvat kiihottavilta.

Entäpä jos kärsii orgasmittomuudesta, vaikka elää rakastavassa ja turvallisessa parisuhteessa? Joissakin maissa on haettu ratkaisua jo julkiselta tasolta. Orgasmiongelmista kärsiville naisille järjestetään jo ainakin Tanskassa ja Yhdysvalloissa itsetyydytys- sekä orgasmikursseja, joilla opetellaan orgasmin saamista yhdynnässä ja ilman. Nähtäväksi jää, milloinka vastaavanlaiset kurssit rantautuvat Suomeen.

Keskustele seksistä:

Kommentoi »