Terve.fi

Nainen, tämänkin takia kannattaa masturboida

Nainen, tämänkin takia kannattaa masturboida
Julkaistu 16.7.2012

Ikääntyminen tuo tullessaan fyysisiä muutoksia myös vaginaan. Nainen saattaa kärsiä esimerkiksi kuivuudesta, ja vaginasta tulee herkästi lyhyempi ja kapeampi. Ilman riittävää estrogeeniannosta vaginan seinät saattavat ohentua.

Everydayhealthin haastattelema lääketieteen tohtori Cathy K. Naughton sanoo, että itsetyydytys voi helpottaa näissä muutoksissa. Masturbointi stimuloi aivoja tuottamaan fyysisiä, myönteisiä muutoksia vaginassa.

Masturbointi ja sen yhteydessä koettu seksuaalinen kiihottuminen voi olla erityisen hyödyllistä ikääntyville naisille, jotka kärsivät kuivuudesta ja yhdyntäkivuista.

Naughton korostaa, että masturbointi on fyysisesti turvallista ja voi nostaa yksilön seksuaalista itsetuntoa. Myöskään turhiin syyllisyydentunteisiin ei ole mitään syytä.

Ikääntyvä pystyy kiihottumaan

Tutkimusten mukaan ikääntyvällä, vaihdevuodet kokeneella naisella ja nuorella naisella ei ole fyysisiä eroja kyvyssä seksuaaliseen kiihottumiseen, kertoo Everydayhealth. On huomattu, että esimerkiksi vaginan verenkierron lisääntyminen eroottisesti stimuloitaessa on aivan yhtä mahdollista ikääntyvälle kuin nuoremmallekin.

Kuinka moni nainen masturboi?

Everydayhealthin mukaan naiset masturboivat huomattavasti vähemmän kuin miehet. Jutussa viitataan laajaan yhdysvaltalaistutkimukseen (the National Health and Social Life Survey), jossa  39 prosenttia 18-60-vuotiaista naisista kertoi masturboineensa viimeksi kuluneen vuoden aikana. Miehistä itsetyydytystä oli  harrastanut 61 prosenttia.

2 kommenttia