Kauneus ja Terveys

Näin löydät G-pisteesi!

Näin löydät G-pisteesi!
Mikä mystinen G-piste on ja mistä se löytyy? Takaako sen löytäminen tajunnanräjäyttävän orgasmin?
Julkaistu: 20.11.2011
Oman G-pisteen sijainnin tiedostaminen helpottaa orgasmin saamista, mutta monikaan ei tiedä, mistä se naiselta löytyy. Kysyimme G-pisteestä ja sen olemuksesta erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Maaret Kalliolta. Lisäksi seksuaaliterapeutti neuvoo, kuinka G-pisteen voi löytää.

1. Mikä G-piste on?

– G-piste on gynekologi Gräfenbergin mukaan nimetty erogeeninen alue naisen emättimessä. Se sijaitsee emättimen etuseinämässä, ikään kuin klitoriksen takana emättimen sisäpuolella, reilu kolme senttiä emättimen suulta. G-pisteen tarkka koko ja paikka vaihtelevat, mutta monilla se löytyy kello 11–13 väliltä, kun ajatellaan navan sijaitsevan klo 12:ssa. Sen löytämisen tarvitaan emättimen seinämän voimakasta painamista. Kiihottumisen sanotaan auttavan G-pisteen havainnoinnissa.

2. Miksi meillä on G-piste?

– On pohdittu myös sitä, että G-piste olisi osa klitorista, jolloin G-pisteorgasmi olisi ennemminkin klitoriksen juuren orgasmi. Klitoriksella ei ole naiselle muuta merkitystä kuin seksuaalisen nautinnon tuottaminen. Jos kyseessä on yksi ja sama alue eri kohtineen, on G-pistekin naisella vain nautinnon tuottamisen vuoksi.

3. Onko kaikilla naisilla G-piste?

– Kaikki naiset eivät ole onnistuneet löytämään G-pistettään tai koe sen stimulointia erityisen miellyttävänä. Anatomisesti G-pistettä ei löydy, joten asiantuntijat ovat kiistelleet sen olemassaolosta tutkimuksista huolimatta. Alue on joka tapauksessa erogeeninen ja usein osa seksuaalisen mielihyvän tuottajana.

4. Mikä tekee G-pisteestä niin erikoisen?

– Puheet G-pisteestä liittyvät pitkälti kysymykseen naisen orgasmista. G-pisteen avulla naisten sanotaan saavan kokonaisvaltaisen emätinorgasmin, jota pidetään parempana kuin klitorisorgasmia.

5. Onko orgasmeissa eroa?

Naisen orgasmien lajittelu parempiin ja huonompiin on mielestäni aivan turhaa, eikä johda mihinkään. Merkityksellistä on se, että nainen saa mielihyvää, nautintoa ja orgasmejakin; ei se, mikä kohta sukuelimistä tai kehosta on fysiologisesti ollut niitä tuottamassa.

6. Takaako G-piste orgasmin saamisen?

– Orgasmi on paljon mutkikkaampi juttu kuin pelkkä kehon yksittäinen kohta. Siihen vaikuttavat niin keholliset kuin mielessä tapahtuvat tekijät, sekä toki myös olosuhteet. G-pisteen löytäminen ja sen stimuloiminen ei välttämättä takaa orgasmin saamista, mutta saattaa helpottaa sitä, mikäli nainen kokee sen koskettamisen kiihottavana. Toisaalta myös kosketuksen mielekkyyteen vaikuttaa naisen kiihottuneisuus. Minkään herkän kehonkohdan vaativa tai liian voimakas koskettaminen kiihottumatta ei taatusti lisää mielihyvää.

7. Voimistaako G-piste mielihyvää?

Klitoriksen ja G-pisteen yhtäaikainen stimulointi tuottaa naiselle voimakkaan fyysisen mielihyvän. G-piste saa stimulaatiota tietyissä yhdyntäasennoissa peniksestä. Omaa kehoa kannattaa tutkiskella yksin ja yhdessä, jotta löytää henkilökohtaisesti herkät kohdat seksuaalisen nautinnon kannalta.

8. Kuinka oman G-pisteensä löytää?

– Kaikkien naisten ei ole helppoa löytää omaa G-pistettään. Helpoiten sen löytää kiihottuneena, kun emättimen limakalvot ovat turpeimmillaan. G-pisteen pitäisi sijaita noin 3-4 senttiä emättimen aukosta sisään mentäessä emättimen etuseinämässä, ikään kuin ylhäällä emättimessä. Tutkijat ovat monta mieltä siitä, onko kyseessä varsinaisesti piste, harjanne vai kokonainen alue. Joka tapauksessa naisen emättimen etuseinämä on todettu herkäksi alueeksi, jolla on merkityksensä naisen seksuaalisessa nautinnossa ja kiihottumisessa.

9. Miten sitä voisi alkaa etsiä?

– Itsekseen G-pistettä voi lähteä etsimään sormin tai vaikkapa vibraattorin avulla mieluiten kyykky- tai istuma-asennossa. Etsintää ei kuitenkaan kannata tehdä ryppyotsaisesti, vaan rauhassa koskettelemalla itseään ja tunnustelemalla sitä, mikä tuntuu hyvältä. Osa naisista raportoi G-pisteen koskettamisen aiheuttavan sen turpoamista, jolloin sen erottaminenkin on fyysisesti tunnustelemalla helpompaa.

10. Miten löytää G-piste kumppanin kanssa?

Kumppanin kanssa G-pistettä voi leikkimielisesti etsiä yhdessä eri asennoin ja koskettamistavoin. Yhdynnässä G-piste sen sijaan tuntuu tietynlaisten asentojen yhteydessä. Sellaiset yhdyntäasennot, jotka stimuloivat emättimen etuseinämää toimivat parhaiten. Tällainen on esimerkiksi asento, jossa mies rakastelee naista takaapäin.
Asiantuntijana psykoterapeutti ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Maaret Kallio.
Lue myös:
Kommentoi »