Hyvinvointi

24 vinkkiä ihanaan seksiin: kosketa kultaa oikeista paikoista

Annat ja saat parempaa seksiä, kun opit koskettamaan kumppania oikeista paikoista. Rentoudu ja anna mennä!

Teksti Virpi Peura
Kuvat iStock
14.5.2015

1. Bartholinin rauhaset ovat ihana ystäväsi. Ne aukeavat pienten häpyhuulien taakse ja erittävät emättimen eteiseen liukastavaa limaa, emätintä kosteuttaa taas kudosneste. Jos Bartholinit eivät auta, käytä liukuvoidetta. Liukastein tai öljyin olet aina kostea. Penis tai hyväilevät sormet liukuvat sisällesi helposti, ja yhdyntäkivut vähenevät. Geeliliukaste vähentää myös liikaa kosteutta. Vaihdevuosien jälkeen paikallisestrogeeni auttaa emätintä. Kondomi vaatii vesipohjaisen liukasteen.

2. CAT-asento voi lisätä orgasmeja yli puolella. Asento muistuttaa lähetyssaarnaajaa, mutta miehen lantio on päälläsi omaasi ylempänä niin, että peniksen varsi painaa klitoristasi. Mies kietoo käsivartensa hartioittesi taakse. Kiedo jalkasi miehen jalkojen päälle. Hakekaa yhteinen rytmi. Paina klitoristasi peniksen vartta vasten.3. Dildoja eli hieromasauvoja, vibraattoreita, klitoriskiihottimia ja muita seksin apuvälineitä on monenlaisia. Anna uteliaisuuden voittaa ujostelu. Seksilelun voi seksikaupan lisäksi ostaa myös apteekista, isosta marketista tai netistä.

4. Ejakulaatio tarkoittaa miehellä siemensyöksyä, mutta osa tai joidenkin tutkijoiden mukaan jopa kaikki naiset ejakuloivat. Kirkas tai maitomainen, usein makea neste tulee virtsaputkesta ja lienee peräisin naisen eturauhasesta. Ejakulaatiota edeltää usein G-pisteen ja klitoriksen pitkä stimulointi. Vahvat lantionpohjan lihaksetkin auttavat.

5. Fantasia sytyttää mielen ja auttaa orgasmiin – jotkut jopa ilman muuta kiihotusta. Siinä rakkaasi on aina maailman upein, saat kehut ja unelmiesi ihmiset, miten tahdot. Tai ”koet” rajuja, hirveitäkin juttuja – raiskausfantasiatkin ovat yleisiä. Mikään fantasiassa ei kuitenkaan ole totta, vaan se on turvallinen mielen leikkikenttä. Anna mielikuvituksen lentää. Myös flirtti piristää. Aloita jo aamusta.

6. G-piste on arvoitus, jonka voit ratkaista vain tutkimalla itseäsi. Tunnustele koukistetulla sormella emättimesi etuseinämää – onko se hyvän olon pisteesi? Entäpä T-alue G-pisteen takana? Muita herkkiä pisteitä sijaitsee emättimen etu- ja takapohjukassa, sen takaseinämässä G-pistettä vastapäätä sekä virtsaputken ja emätinaukon välissä. Kokeile myös emättimen eteistä, välilihaa ja peräaukkoa. 

7. Halu kateissa? Mieti, mikä elämääsi vaikuttaa: lapset, stressi, suhdehuolet? Puhu tunteistasi ja vaali halua. Järjestä lepohetkiä ja yhteistä rauhallista aikaa. Pidä huolta läheisyydestä ja helli. Tutki halupäiväkirjalla, mikä virittää haluasi, mikä on kiihottanut sinua eniten ja missä – voiko niitä kehittää? Herätä fantasiasi ja aistisi. Hierokaa ja kosketelkaa toisianne eri tavoin ja välinein ilman yhdyntää. Viritä erotiikkaa elokuvista ja kirjoista. Joskus kyse on hormoneista, ja gynekologi voi auttaa.8. Itsetyydytys antaa nautintoa kumppanitta, kun halut eivät käy yksiin tai yhteisessäkin seksissä. Se auttaa myös orgasmin opettelussa. Kun tiedät, mikä sinusta on ihaninta, voit ohjata kumppaniasi. Tutustu tuntemuksiisi hellimishetkessä päästä varpaisiin, myös sukupuolielimiesi kaikkiin pisteisiin. Paina, pyöritä, kutkuta öljyn tai liukasteen kera. Mitä haluat lisää?

9. Korkokengät jalassa voivat piristää myös seksielämää. Fetisistisyydessä seksuaalinen mielihyvä tulee tietyistä ruumiinosista, asusteista, materiaaleista, esineistä, eritteistä, melkein mistä vain. Mikä sinua virittää? Mausta fetisseilläsi seksielämääsi, mutta huomioi kumppanisikin halut. Joskus fetissi aiheuttaa riippuvuutta, joka haittaa muuta elämää. Seksuaaliterapeutti voi auttaa.

10. Klitorishyväily on useimmille naisille takuu orgasmiin, toisin kuin pelkkä yhdyntä. Klitoris on laaja hermokeskittymä, joka ulottuu syvälle lantionpohjan lihaksistoon, emättimen etuseinämään ja emättimen suun ympärille. Sen huipun eli häpykielen herkkyys voi myös ärsyttää.Voit yhdynnän aika itse hyväillä klitoristasi, mutta ihanampaa on, jos kumppani tekee sen. Ohjaa hänet käsilläsi hyväilemään sinua, niin kuin haluat. Yhdynnässä takaapäin klitorista on helppo hyväillä.

11. Lantionpohjan lihasten voimistaminen lisää nautintoa ja helpottaa orgasmia. Lihasten supistelu lisää kostumista ja kiihottumista. Harjoita lihaksia supistamalla emättimen suuta ja peräaukkoa ympäröiviä lihaksia. Vedä niitä ylös. Laske viiteen ja rentouta kymmeneen laskien. Voit myös supistella nopeasti. Puristele, ime ja suukottele penistä emättimelläsi yhdynnässä.

12. Mindfulness eli tiedostava läsnäolo voi lisätä nautintoa. Opi hetkessä aistimista appelsiinilla. Katso, miltä se näyttää. Tunnustele ja haistele sitä. Kuori se hitaasti tuoksuja haistellen. Maistele ja tunnustele palaa suussasi. Aisti, miten puret ja nielet hedelmän. Siirrä sama rakasteluun. Miltä katse, huulet, hiukset tai iho eri puolella kehoa näyttävät, maistuvat, tuoksuvat, tuntuvat? Pysähdy ja nauti.

13. Nännit, rinnat, ristiselkä, reisien sisäpinta, niska, kaula, korvannipukat, sormenpäät, polvi- ja kyynärtaipeet ovaterogeenisiä sukupuolielinten tapaan. Monet kumppanit käsittelevät nännejä ja rintoja kovakouraisesti, kun hellä ja kevyt kosketus voi toimia paljon paremmin.Rakastuneena mikä tahansa kehon kohta voi kehittyä erogeeniseksi. Jos vahvan eroottisen kaipuusi kohde koskettaa sinua poskelle ja tunnet sen voimakkaasti, poskikosketus voi viedä sinut vaikka orgasmiin, kun vahvistat tunnetta ajatuksissa ja uusissa kosketuksissa.

14. Oksitosiini on läheisyys- ja rakkaushormoni, jota erittyy aivoista läheisissä kosketuksissa, kuten yhdynnässä ja imetyksessä. Se herkistää ihoa ja lisää kiihottumista. Hierokaa oksitosiinit hellästi ja rauhallisesti liikkeelle käsillä, kasvoilla tai vaikka koko vartalolla. Oksitosiini rentouttaa, lievittää stressiä ja on myös hyvä unilääke.

15. Peili voi opettaa sinua rakastamaan kehoasi. Tutkaile pehmeässä valossa ainutlaatuista kehoasi päälaelta alaspäin osa kerrallaan. Näe silmien väri, kasvojen muoto. Lopeta arvostelu alkuunsa. Käännä se ystävällisyydeksi ruumiinosaa kohtaan. Kiitä ja arvosta kehosi joka kohtaa. Peilin avulla voit tutustua myös sukupuolielimiisi. Ole avoin kehollesi ja sen eroottisuudelle.

16. Queen – nainen, ole oman elämäsi ja seksuaalisuutesi kuningatar! Olet kehossasi ainutlaatuinen, ja seksuaalisuutesi on kehosi ihana lahja sinulle. Voit myös antaa sen ihanimpana lahjana kumppanillesi. Rakkaussuhde ja seksuaalinen itsetunto tukevat orgasmin saantia. Anna halusi ja tunteesi täyttää sinut ja antaudu kosketuksen nautinnolle.

17. Rentous vapauttaa. Unohda orgasmin metsästys, hyvän seksin suorittaminen ja miellyttäminen. Lopeta kontrolli ja päästä irti, heittäydy lentoon. Anna kroppasi ja tunteesi viedä sinua – tee sitä, mikä tuntuu hyvältä. Antaudu tuntemaan ja ottamaan tunteesi vastaan pakotta.

18. Suuseksissä huulet ja kieli koskevat erittäin herkästi sukupuolielimiä. Kaikki eivät siitä silti pidä, ehkä hajupelkojenkin vuoksi. Vesipesu puhdistaa hyvin, mutta suuseksisuojiakin on kaupan. Kun kumppani ottaa sormet tai hieromasauvan avuksi, hän voi hyväillä klitorista ja G-pistettä yhtä aikaa. Miehellä terska rakastaa suuseksiä. Hyväilyherkkiä ovat myös kivekset, kivesväli siittimen juuressa sekä g-piste eli eturauhanen, jota voi kiihottaa välilihan tai peräsuolen kautta.

19. Teeskennelty orgasmi on tuttu useimmille naisille. Valevoihkijana teet hallaa itsellesi, sillä kumppanisi luulee, että nautit täysillä ja rakastelee jatkossakin kanssasi samalla lailla. Puhu mieluummin toiveistasi, mistä seksissä pidät ja mikä jäähdyttää sitä.

20. Uniseksi on ihanaa. Unen ja valveen aikaiset seksifantasiat lisäävät seksihaluja. Valtaosa naisista näkee eroottisia unia, ja keski-ikään mennessä kolmasosa naisista on saanut myös orgasmin unissaan. Öinen ”seksi” hymyilyttää aamulla. Tietoisesti sitä on kuitenkin vaikea houkutella, fantasioilla voi yrittää. Voit myös unen ja valveen aikana houkutella kumppanisi seksiin.

21. Venus-perhonen on yksi käsinhyväilytekniikoista, jossa toinen käsi hyväilee häpykukkulan suunnasta klitorista ja toinen, pakaroiden alle laitettu käsi peukalolla emättimen suun alareunaa tai peräaukkoa. Peräaukko on eroottisesti herkkä alue. Älä laita emättimeen pesemättä mitään, millä on hyväilty peppuaukkoa. 

22. Yhdynnässä orgasmin kokee useimmiten liki puolet naisista ja miehistä yli 90 prosenttia. Useimmin orgasmeihin vieneisiin yhdyntöihin kuului myös suu- tai käsiseksiä, yhdynnöissä oli käytetty useita asentoja tai nainen oli ollut päällä. Moninkertainen orgasmi -kirja neuvoo kiihottamaan naista kiihkon partaalle ja kiusoitellen keskeyttämään tämä hetkeksi monesti, ennen kuin yhdyntä viedään loppuun asti.

23. Ääntä voi rakastellessa olla pakko hillitä lasten tai naapurien takia. Miltä maistuisi mökki- tai hotelliloma, jossa voitte päästää itsenne täysin irti? Entä jos äänittäisitte rakastelunne? Voisitte luoda tallenteella tunnelmaa rakastellessa tai sitä ennen. Ääntely on lähes kaikkien mielestä kiihottavaa ja kertoo kumppanin nauttivan yhdessäolostanne.

24. Öljyillä voitte ensin hieroa toisianne ja käyttää öljyä liukasteena. Ruokaöljy tai jopa margariini käy paremman puutteessa ja on myös edullista. Katso keittiöön ja käytä mielikuvitusta.

Lue lisää: Mantak Chia ym. Moninkertainen orgasmi (Basam Books 2009), Kari Heusala: Naisen orgasmi (Like 2008), Maaret Kallio ym.: Syvyyttä seksiin (Minerva 2010), Erja Korteniemi-Poikela ym. Aikuisen naisen seksi (WSOY 2011), Osmo Kontula: Halu & intohimo (Otava 2008), Teija-Liisa Ranta: Naisen nautinto (Minerva 2006), Anu Suomela (toim.): Seksi (Ajatus Kirjat 2009), Kate Taylor: Ihana orgasmi (Tammi 2005). 

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi