Terve.fi

Seksi tekee terveemmäksi - 10 vaikutusta

Seksi tekee terveemmäksi - 10 vaikutusta
Seksi on terveysvaikutuksiltaan hyödyllinen harrastus. Tiedätkö, miten eri tavoin seksi vaikuttaa kehoosi?
Julkaistu: 11.1.2010

Seksin harrastaminen on tunnetusti yleensä mukavaa ajanvietettä, mutta sillä on myös merkittäviä terveydellisiä vaikutuksia. Seksin avulla voi nimittäin päästä eroon pahoista tavoista, kuten tupakoinnista tai suklaariippuvuudesta. Se saattaa myös vähentää sairastelua, parantaa unta ja auttaa voimaan muutenkin paremmin.

Tutkijat eivät kuitenkaan ole yhtä mieltä siitä, parantaako seksi varsinaisesti ihmisten terveyttä, vai onko kyse ennemminkin siitä, että terveet ihmiset harrastavat enemmän seksiä.

Oli miten päin hyvänsä, tässä on kuitenkin CNN:n kokoama lista niistä terveysvaikutuksista, joita säännöllisesti seksiä harrastavilla ihmisillä on havaittu olevan:

1. Pidempi elämä

Miehet, jotka ovat yhdynnässä vähintään kahdesti viikossa, elävät pidempään kuin ne, jotka harrastavat seksiä harvemmin kuin kerran kuussa.

Vastaavaa vaikutusta ei ole havaittu naisilla, mutta erään amerikkalaisen tutkimuksen mukaan seksistä nauttiminen pidentää naisten elinikää.

2. Terveempi sydän

Ihmiset, jotka ovat yhdynnässä vähintään kahdesti viikossa, saavat harvemmin sydänkohtauksia ja muita sepelvaltimotukoksia.

3. Matalampi verenpaine

Säännöllisesti seksiä harrastavilla ihmisillä verenpaine on alhaisempi sydämen lepovaiheen aikana. Lisäksi heillä havaittiin myös vähemmän stressin aiheuttamia veren paineen sykähdyksiä.

4. Matalampi rintasyövän riski

Ranskalaisessa tutkimuksessa huomattiin, että naisilla, jotka olivat yhdynnässä hyvin harvoin, oli kolme kertaa suurempi riski sairastua rintasyöpään verrattuna niihin, jotka olivat yhdynnässä säännöllisemmin.

5. Matalampi eturauhassyövän riski

Säännöllisesti seksiä harrastavilla miehillä riski sairastua eturauhassyöpään puolittuu. Tutkimusten mukaan useammin yhdynnässä olleiden miesten eturauhanen toimii paremmin ja tuhoaa tehokkaammin siemennesteen kuona-aineita.

6. Kivun lievitys

Tutkijat ovat huomanneet, että säännöllinen seksi auttaa lievittämään alaselän kipuja. Lisäksi se helpottaa myös migreeniä.

7. Hoikempi vartalo

Säännöllisesti seksiä harrastavat ovat hoikempia. Seksin harrastaminen polttaa 50–60 kilokaloria kerralla, joten kolme kertaa viikossa kuukauden ajan polttaisi yhteensä noin 700 kilokaloria. Saman määrän kaloreita saa poltettua noin 11 kilometrin hölkkälenkillä.

8. Korkeampi testosteronimäärä

Ryhmä miehiä, joita hoidettiin erektio-ongelmien takia, huomasi säännöllisen seksin nostattavan testosteronin määrää hoitojen yhteydessä. Testosteroni lisääntyi varsinkin niillä miehillä, jotka harrastivat seksiä vähintään kahdeksan kertaa kuussa.

9. Vähemmän vaihdevuosien oireita

Seksi auttaa säätämään hormonitasoja, ja vähentää näin vaihdevuosiin liittyviä oireita, kuten kuumia aaltoja.

10. Terveempi siemenneste

Säännöllisesti seksiä harrastavat miehet tuottavat enemmän siemennestettä. Lisäksi heidän siittiömääränsä on suurempi ja siittiöt ovat terveempiä.

Lähde: CNN

Kommentoi »