Rakasta kehoasi ja nauti seksistä!

Rakasta kehoasi ja nauti seksistä!
Kun suhde omaan kehoon on hyvä, seksi on rentoa ja helppoa. Jos kompleksit vievät huomion, on vaikea nauttia.
Julkaistu 1.11.2017

Vaikea suhde omaan kehoon näkyy seksuaalineuvoja ja fysioterapeutti Anu Parantaisen vastaanotolla.

– Jos ihminen ei ole sinut kehonsa kanssa, se näkyy usein häpeänä. Nainen voi ajatella, että hän on liian laiha, liian lihava, rinnat ovat liian pienet tai takapuoli on liian iso, Parantainen kertoo.

Kelpaatko itsellesi?

Kun häpeää omaa kehoaan, seksissäkin saattaa keskittyä vain omaan häpeäänsä. Silloin päähän mahtuu vain ajatus, että nyt hän varmasti katsoo näitä hyllyviä reisiäni ja pömppömahaani. Nautinto voi mennä ohi.

– Kelpaanko ja kelpaanko edes itselleni, voi kysyä itseltään.

Suhde kehoon näkyy seksissä, sillä kannamme kokemuksiamme kehossamme.

Jos aiempi seksikumppani on sanonut, että onpas pienet tissit, rintoja katsoessaan ei ehkä muista kuin pilkan. Tai sitten rintoihinsa ei ole tyytyväinen, muttei osaa sanoa, miksi ei.

Teetkö epäreiluja vertailuja?

Suhde omaan kehoon paranee, kun hyväksyy kehonsa sellaisena kuin se on. Kannattaa katsoa itseään peilistä, miettiä, mistä pitää ja miksi ei pidä jostain. Kannattaa katsoa myös omaa vulvaa, pimppiä, ja tutustua siihen.

Etkö pidä esimerkiksi pepustasi, koska joku on joskus mollannut sitä? Vai vertaatko itseäsi epäreilusti nuorempiin fitnessmimmeihin, vaikka olet kolmekymppinen kahden lapsen äiti?

– Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten koskettaa itseään esimerkiksi suihkussa ja miten puhuu mielessään itselleen. Yksi nainen kertoi esimerkiksi, että vartalovoidetta levittäessään hän ajattelee laittavansa rasvaa rasvan päälle, mikä ei ole paras ajatus.

Keskity seksin aikana aisteihin

Seksin aikana kannattaa keskittyä aistimaan liikkeitä, kosketusta, makuja ja tuoksuja. Jos jännittää, omaan hengitykseen keskittyminen voi helpottaa jännitystä ja auttaa olemaan läsnä seksin aikana.

Suhde omaan kehoon ei muutu hetkessä, mutta Anu Parantaisen arvion mukaan omassa mielessä voi tapahtua muutoksia jo viikoissa. Samalla voi kasvaa seksin nautinto.

Kommentoi »