Tiesitkö? Ulkonäkö ei ratkaise enää toisella kierroksella

Tiesitkö? Ulkonäkö ei ratkaise enää toisella kierroksella
Yhteisymmärrys on kumppanin valinnassa tärkeämpää kuin ulkonäkö.
Julkaistu 3.5.2015

Suomen suosituimmalla deittisivustolla, E-kontakti.fi:ssä, yli 50-vuotiaat miehet etsivät naista, joka ei ole pintaliitäjä vaan huumorintajuinen ja reipas.

Yhteisymmärrys on miehille tärkeämpää kuin ulkonäkö.

Yli 50-vuotiaat naiset hakevat miestä, joka tulee toimeen, on rehellinen, luotettava, uskollinen ja huumorintajuinen.

– Ero on kriisi, ja arvomaailma muuttuu aina kriisissä. Monet eronneet pohtivat kumppania valitessaan aiempaa enemmän sitä, millaiset ihmissuhdetaidot toisella on, ja millainen vanhempi toinen on, sanoo toiminnanjohtaja Pekka Larkela Suomen Uusperheiden Liitosta.

Hänen kokemuksensa mukaan toiveet ja todellisuus kohtaavat usein toisella kierroksella ensimmäistä paremmin. Larkela on huomannut, että monet uusparit ovat myös melko samannäköisiä.

– Monet miehet kertovat, että he elävät uusperheessä ensimmäistä kertaa parisuhteessa ja isänä. Ensimmäinen suhde on saattanut olla vanhempi–lapsi-suhde, ei parisuhde. Entinen vaimo ja isovanhemmat ovat saattaneet omia lapset niin, että mies on saanut tilaa olla isä vasta eron jälkeen, Larkela kertoo.

Eron käsittely näkyy kumppanin valinnassa

Parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaan mukaan uuden kumppanin valitseminen heijastaa sitä, kuinka ihminen on käsitellyt eronsa.

– Jos on työstänyt eronsa, ymmärtää, mitä on etsinyt aiemmin, eikä esimerkiksi odota, että toinen tekee onnelliseksi, hän toteaa.

E-kontakti.fi-deittisivustolla yli 40-vuotiaat naiset etsivätkin miestä, joka on sosiaalinen, elämänmyönteinen ja sujut menneisyytensä kanssa.

Samanikäiset miehet toivovat, että nainen olisi mukava, elämänmyönteinen, rehellinen ja avoin. Miesten mielestä naisella saa olla lapsia. He toivovat myös mahtuvansa naisen arkeen ja löytävänsä naisen, jonka kanssa voi rakentaa uuden elämän.

Naisetkin etsivät miestä, jolla on haussa loppuelämän pari suhde.

Kommentoi »