7 syytä miksi seksi on parempaa yli viisikymppisenä!

7 syytä miksi seksi on parempaa yli viisikymppisenä!
Villiä ja vapaata! Huoletonta! Seksin uusi aikakausi, sen kulta-aika, voi hyvin alkaa viidenkympin jälkeen. Tässä seitsemän syytä, miksi seksi voi olla parempaa yli viisikymppisenä.
Julkaistu 5.11.2013

1. Ikä tuo kokemusta ja varmuutta makuuhuoneeseen

Viisikymppisenä ei olla enää niin alttiita ulkonäköpaineille. Rennompi suhtautuminen omaan vartaloon näkyy itseluottamuksena toisen rakkauteen ja omaan kehoon. Pariskunnilla on enemmän uskallusta tehdä aloitteita ja ehdotuksia ujostelematta.

2. Hetkeen heittäytymisen taito

Usein yli viisikymppisenä huonot kokemukset on jo käsitelty ja kenties niistä on myös opittukin jotain rakentavaa. Kun omat rajat ovat selvillä, on helpompaa elää hetkessä ja uskaltaa. Näin myös omat mielihyvän kokemukset helpommin.

3. Vain me kaksi!

Lisääntymistavoitteet ja raskaudenpelot ovat taakse jäänyttä elämää. Seksielämä ja oma suhde saavat tilaa arjessa. Samalla myös suorituspaineet hälvenevät.

4. Sopiva määrä itsekkyyttä

Iän myötä kumppanin tunteminen ja avoimuus seksistä puhumisesta on yleensä jo paljon luontevampaa, kuin nuorempana. Myös sopivan itsekkyyden taso on yleensä jo selvillä, joten hyvän tahtominen itselle on selvempää. Näin oman mielihyvän tuottaminen helpottuu. Tähän eteneminen vaatii pariskunnalta välitöntä sanallista ja kehollista vuorovaikutusta.

5. Villiä ja vapaata!

Lapset ja velvoitteet ovat yleensä jo taakse jäänyttä elämää. Makuuhuoneessa on enemmän aikaa. Makuuhuoneessa ei enää tarvitse ajatella muita perheenjäseniä, kun jälkikasvu on maailmalla. Pariskunnat, jotka ovat onnistuneet pitämään suhteensa ravitsevana ja läheisenä – usein vaativankin perhe-elämän pyörteissä – nauttivat lasten aikuistuttua jälleen vapaudesta.

6. Seksistä tulee henkisempi kokemus

Omien toiveiden selkeys ja itsevarmuus antaa tilaa syvällisemmille ajatuksille ja mahdollisuuden keskittyä omiin tunteisiin. Toisen tunteminen ja ymmärtäminen seksuaalisuudessa antavat ymmärrystä sille, että jokaisen seksuaalinen halu on hänen omansa, eikä siihen liity sitä "todisteluarvoa" että, jos et halua et rakasta. Rakastelu on parhaimmillaan siis fyysisen ilon jakamista toisen kanssa.

7. Orgasmi on helpompi saavuttaa

Oman kehon syttymispisteen tunteminen on jo selvempää. Yleensä iän tuoma kokemus antaa myös oman mausteensa – kumppanilta uskalletaan pyytää kiihottavia tekoja rohkeammin oman tyydytyksen saavuttamiseksi.

Asiantuntijana parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta.

Lue myös:

Kommentoi »