Pukeutuminen
Mekko ja korkkarit, tuulipuku, teepaita ja shortsit? Pukeudutko sinä tilanteen vai fiiliksen mukaan? Tarjoamme apua juhliin ja vinkkejä arkeen.

Pukeutuminen on jokapäiväinen, monia valintoja sisältävä toimenpide, jossa ihminen valitsee ylleen sopivana pitämänsä määrän vaatteita.

Esimerkiksi pukeutuminen kuntosalille, töihin tai illanistujaisiin koostetaan hyvin eri tavalla, puhutaan sitten päällysvaatteista, itse sisävaatteista tai alusvaatteista. Myös kengät ja mekko ovat erilaiset riippuen tilanteesta.

Pukeutuminen herättää myös suuria tunteita. Pukeutuminen ei ole yhdentekevää, ja moni miettii, onko tilanteessa yli- vai alipukeutunut. Kun muilla on päällä juhlamekot, et todennäköisesti halua olla porukan ainut, joka on verkkareissa.

Muoti menee omia menojaan, mutta kun oma pukeutuminen tuntuu varmalta, voi seurata omaa tyyliä, eikä varsinaista huippumuotia, joka vaihtelee kaudesta toiseen. Naisten vaatteet ovat monien mielestä naisten aatteet ja pukeutumisella voidaan viestittää paitsi omia mieltymyksiä, myös sitä, miten suhtautuu maailmaan.

Huippumuoti tarjoaa tavallisillekin ihmisille virikkeitä omaan pukeutumiseen, vaikka haute couture -teokset, joita muotinäytösten catwalkeilla nähdään, eivät oikeastaan ole edes tarkoitettu suurten massojen vaatteiksi.

Naisten vaatteet ovat usein hieman pienempiä kuin miesten vaatteet ja niissä on huomioitu naisten yleisiä fyysisiä ominaisuuksia, ja toisaalta esimerkiksi naisten vaatteet voivat korostaa vyötäröä, rintoja tai takapuolta ja lantiota.

Monet ottavat pukeutumisessa huomioon oman vartalotyyppinsä. Silloin ei ole yhdentekevää, millainen mekko tai kengät päälle sujahtaa. Jokainen voi oppia korostamaan parhaita puoliaan, jos haluaa.

Pukeutuminen on tietysti muutakin kuin muotia ja juhlahumua, mutta juhlamekot ovat lähellä monen naisen sydäntä. Juhlamekot valitaan hyvissä ajoin tilaisuuteen, on sitten kyse häistä, syntymäpäivistä tai tavanomaisesta illanvietosta.

Hääpuku on omanlaisensa mekko ja usein naisille tärkeä läpi vuosikymmenten. Vaikka avioliitto päättyisikin, valkoinen mekko voi jäädä henkariin muistuttamaan elämän onnellisesta päivästä.

Kengät voivat olla korkokengät, lenkkarit, tennarit, purkkarit, varvastossut, saappaat, saapikkaat, nauhakengät… Kengät valitaan myös käyttötarkoituksen mukaan kuten muutkin naisten vaatteet. Jos on tarkoitus urheilla, kengät ovat lenkkarit. Jos sataa, kannattaa laittaa saappaat jalkaan. Pukeutuminen vaatii myös kunnon kengät.

Korkokengät ovat kauniita, mutta niillä on hankala kävellä pitempää matkaa. Nämä kengät voivat aiheuttaa myös kipua ja puristusta lyhyellä aikavälillä. Pitkäaikainen korkokenkien käyttö voi lyhentää pohjelihasta ja vaikuttaa lantion asentoon. Lisäksi varpaat voivat puristua painon tullessa epäluonnollisesti päkiälle. Korkokenkien heavyusereille saattaa tulla jopa vaivasenluut! (Lue lisää tuki- ja liikuntaelinsairauksista.)

Joten olkoon mikä tahansa muoti, monen kenkävalinta on sellainen, joka ei tee hallaa terveydelle.

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi