Kauneus ja Terveys

Mitä tehdä, kun hame menee pakaravakoon? 5 vinkkiä kesäpukeutumiseen!

Mitä tehdä, kun hame menee pakaravakoon? 5 vinkkiä kesäpukeutumiseen!
Mikä avuksi, kun valkoinen vaate harmaantuu ja hame menee pakaravakoon? Ratkaisimme viisi yleistä kesän vaateongelmaa!
Julkaistu: 28.5.2018

1. Mikä avuksi, kun hame menee pakaravakoon?

Stringit imartelevat monien housujen alla. Silloin ohuen mekon tai hameen kangas tarttuu kuitenkin helposti pakaravakoon. Hotpantsit ja hipstermallit ovat parempi valinta. Myös alushame voi ratkaista pulman. Huolehdi myös, että alushousut ovat saumattomat ja kiristämättömät. Näin sauma ei luo pakaroihin ”tuplakankkuja”.

2. Miten valkoinen pysyy valkoisena?

Suihkuta uusiin ja puhtaisiin vaatteisiin tekstiilisuojaa. Se ehkäisee lian tunkeutumista kuituun ja helpottaa sen irrottamista. Suihke on toki yksi kemikaali lisää, mutta kannattaa miettiä vaatteen koko elinkaarta. Suojakäsittely vähentää pesutarvetta. Parhaimmillaan se myös pidentää käyttöikää, koska lika ei jämähdä kankaaseen. Käsittelyä ei tarvitse uusia joka pesun jälkeen.

Pese valkoiset puuvillavaatteet valkaisevalla jauheella. Nestemäisissä pesuaineissa ei ole valkaisevia ainesosia. Siksi vaate harmaantuu vähitellen.

3. Mikä taltuttaa sähköiset kankaat?

Jos hameen tai mekon helma kietoutuu reisiin ikävästi, käytä alushametta. Voit myös suihkuttaa vuorikankaaseen tai sukkahousuihin sähköisyydenpoistosuihketta. Voit korvata sen hiuskiinteellä tai sivellä sukkia huuhteluaineveteen kastetuilla käsillä!

4. Miten voi lisätä silkin kestoa?

Ehkäise lian ja hien vaikutus. Jos vaatteen malli mahdollistaa hikilappujen käytön, suosi niitä. Niitä tuuraavat hyvin pikkuhousunsuojat!

Pese tai pesetä likainen vaate viipymättä, koska lika syö silkkiä. Älä liota. Kuivata vaate sisällä, ettei UV- säteily haalista väriä.

5. Kuinka saa ohuet sukkahousut jalkaan ehjinä?

Hoida jalat, etteivät terävät kynnet ja karheat kantapäät tee tuhoa. Riisu käsikorut. Pue sukat istualtaan vaiheittain. Rullaa lahje ja vedä se pohkeen korkeudelle. Toista toiseen jalkaan. Rullaa sitten lahje polven korkeudelle ja siitä asteittain ylös.

Kommentoi »