Juhlamekko juuri sinun vartalollesi!

Juhlamekko juuri sinun vartalollesi!
Juhlamekko kannattaa valita vartalotyypin mukaan. Kokosimme näyttävät juhlamekot eri vartalotyypeille. Kun juhlamekon siluetti on oikea, et takuulla jää seinäruusuksi.
Julkaistu 25.3.2019

Lanteikas vartalotyyppi A

Korosta: Käännä katse vartalon yläosaan koristeellisilla tai röyhelöisillä kaula-aukoilla, alaosa saa puolestaan olla hillitty. Kun juhlamekon yläosan pääntie on suoralinjainen, voi lanteikas kokeilla myös vartalonmyötäistä kotelomekkoa, joka sopii niin kevääseen kuin kaikkiin muihin vuodenaikoihin.

Vältä: Väljiä kaapumekkoja ja voimakasta kellohelmaa. Kierrä kaukaa leningit, joiden katse kääntyy alaosaan.

Kokeile uutta: Olkapäät paljastava juhlamekko on sekä trendikäs että juuri oikea valinta kapeaharteiselle.

Tunnelmakuvan mekko 79 €, & Other Stories. Fuksia mekko 19,95 €, Zara. Sininen röyhelömekko 35 €, Vero Moda. Kukkakuvioinen mekko 40 €, Vila. Kuvat: valmistajat.

Kurvikas vartalotyyppi X

Korosta: Sopusuhtainen vartalo korostaa kapeaa vyötäröä vartalonmyötäisillä tai kellohelmaisilla juhlamekoilla. Suosi v-kaula-aukkoa; se korostaa entisestään tiimalasilinjaa. Mekon pitkittäisleikkauksilla luot tarvittaessa hoikentavaa efektiä.

Vältä: Väljiä kaapumekkoja, jotka kätkevät kapean vyötärön.

Kokeile uutta: Peplumihelmainen juhlamekko luo hyvällä tavalla teatraalista vaikutelmaa tiimalasivartalosta. Myös midi- tai maksipituinen mekko käy, kun mallissa on sääret paljastava halkio.

Tunnelmakuvan mekko 89 €, & Other stories. Sininen kotelomekko 99,95 €, Massimo Dutti. Persikan sävyinen peplumimekko 89,95 €, Zalando.fi. Punainen kotelomekko 50 €, H&M. Kuvat: valmistajat.

Pyöreä vartalotyyppi O

Korosta: Tuo juhlamekon avulla esille kauniit sääresi ja siirrä painopiste siroon alaosaan. Valitse linjakas mekko, jonka materiaali on tarpeeksi paksua. Pue päällesi mieluummin vartalonmyötäinen malli kuin väljä tunika.

Kiinnitä huomiota juhlamekon leikkaukseen: esimerkiksi vinoleikkauksilla, epäsymmetrisillä linjoilla ja poimutuksilla huijaat vartalon kapeammaksi ja kätket mahan kummun. Muista pukea juhlamekon alle muotoilevat ja vartaloa tukevat alusvaatteet, joilla tuot ryhtiä ja tasapainotat vartalon ongelmakohtia.

Vältä: Suoralinjaisia ja muodottomia kaapuvaatteita, jotka suurentavat pyöreävartaloista entisestään. Vältä myös kaulalle nousevia, suljettuja päänteitä, jotka saavat ylävartalon näyttämään suuremmalta.

Kokeile uutta: Pue päälle juhlamekko, jossa on ¾-pituiset röyhelö- tai perhoshihat  – ne tuovat uudenlaista painopistettä tyyliisi! Muista luoda muotoja mekkoon vyöllä, jos malli on väljä. Näin kokonaisvaikutelmasta ei tule kauttaaltaan leveä.

Kietaisumekko mallin päällä 49,95 €, ellos. Pitkähihainen mekko 39,95 €, Lindex. Pellavamekko 90 5, Mango. Vaaleansininen mekko 70 €, KappAhl. Kuvat: valmistajat.

Mallimainen vartalotyyppi H

Korosta: fiiliksen mukaan, voit pukea päällesi mitä haluat! Mikäli haluat vartaloosi runsautta, suosi juhlamekossasi vaaleita sävyjä ja suuria printtikuvioita. Alalantiolle runsautta tuot tulppaanimallisella juhlamekolla. Kaarevilla linjoilla pehmennät tarvittaessa suoran vartalon kulmikkuutta. Ilman sen suurempia kikkailuja perinteinen kotelomekko istuu päällesi kuin rusina pullaan.

Vältä: Voimakkaasti kellohelmaisia ja x-vartalolle suunnattuja kurvikkaita mekkoja, joissa vyötärölinja asettuu usein väärälle kohdalle.

Kokeile uutta: Frillamekoilla saat upeasti volyymiä vartaloosi. Trendikäs yksiolkaiminen juhlamekko tuo myös kivaa vaihtelua juhlapukeutumiseen. 

Tunnelmakuvan mekko 99,95 €, Massimo Dutti. Satiinimekko 119 €, Topshop.com. Viininpunainen pitsimekko 79,95 5, Gina Tricot. Yksiolkaiminen röyhelömekko 50 €, Mango. Kuvat: valmistajat.

Harteikas vartalotyyppi Y

Korosta: Tuo upea vartalosi esille tasapainottamalla ylä- ja alavartion mittasuhteita. Suosi juhlamekkoja, joissa on v-pääntie ja hillitty yläosa. Alaosaan tuot volyymia esimerkiksi peplumimekoilla. Klassinen kietaisumekko lukeutuu myös luottovaatteisiisi.

Vältä: bandeau-mallisia ja kuorrutettuja yläosia.

Kokeile uutta: vastakohtana sporttiselle vartalolle pue päälle hempeä, v-aukkoinen kukkamekko.    

Mekko mallin päällä 50 €, Mango. Kietaisumekko 64 €, topshop.com. Sininen pitsimekko 94,95 €, Esprit, zalando.fi. Kukkakuvioinen mekko 29,95 €, Zara. Kuvat: valmistajat.

Pääkuva: Rochas S/S 2017, Leena Aro.

Juttua päivitetty 25.3.2019

Kommentoi »