Kestävä juhlameikki syntyy näin

Kestävä juhlameikki syntyy näin
Kestävän juhlameikin alla on hyvät pohjat. Näin pysyt hehkeänä juhlien alusta aina taksijonoon.
Julkaistu 16.4.2015

Kestävä juhlameikki voi olla sekä pysyvä että kuulas. Vaikka meikkiä olisi paljon, se saa näyttää raikkaalta. Kun olo on kaunis ja luonteva, juhlista voi nauttii rauhassa.

Valmistaudu juhliin ajoissa, niin et näytä juhlissa kireältä ja stressaantuneelta. Tee juhliin valmistautumisesta nautinnollista aikaa. Värjäytä hiukset, kulmat ja ripset hiukset ainakin viikko ennen juhlaa. Käy kasvohoidossa pari viikkoa aiemmin. Näin iho ehtii rauhoittua ja värjäykset tasoittua.

Ilmava kampaus ja pohjustustuote

Kun suunnittelet kampausta, vältä liian lakattuja nutturoita. Hyvä juhlatukka on esimerkiksi liikkuva, ilmavana pysyvä kiharakampaus. Jos tulee kuuma, se on helppo nostaa parilla pinnillä huolettomasti ylös.

Levitä kasvoille aluksi pohjustustuote, joka takaa kestävän meikin. Jatka ohuella meikkivoiteella. Nykyisin on saatavilla paljon värivoiteita, jotka ovat sekä peittäviä että kevyitä.

Vahva silmämeikki talven juhliin.

Vedenkestävä ripsari ja reipas puna

Kirkasta silmien sisänurkat ja kohota poskipäät valokynällä tai muulla kuultotuotteella. Käytä niitä maltillisesti. Puuteroi iho vain ke­vyesti, ettei se menetä hehkuaan.

Valitse silmiin joko vaalea tai tumma luomiväri. Vedenkestävä ripsiväri on hyvä valinta juhlahumuun. Kostea ulkoilma, juhlatilan kuumuus tai onnenkyyneleet voivat rasvoittaa silmäluomia ja saada ripsivärin leviämään.  

Huulipuna on muodikas tapa tuoda näyttävyyttä juhlameikkiin. Se on hyvä valinta myös, jos et halua meikata silmiä vahvasti. Käytä punaa rohkeasti: talven juhlissa huulipuna ei näy, jos sitä on kovin hennosti. Hämärässä valaistuksessa niukka meikki saa kasvot näyttämään vain meikittömiltä.

Mattahuulipunat kestävät huulilla pitkään, mutta saattavat kuivattaa ihoa. Jos juhlijalla on jo enemmän ikää, huulille sopii kosteuttavampi versio. Käytä tarvittaessa punan päällä kiiltoa.

Pyydä kosmetiikkaostaston myyjiä valitsemaan sinulle monta sopivaa sävyä ja painota, että puna tulee juhlakäyttöön.

Varo liikaa puuterointia

Viimeistele kasvot raikkaiksi poskipunalla. Älä lisää puuteria tai ripsiväriä juhlan mittaan. Puuteri voi kasautua iholle, maskara taas paakkuuntua ja varista kasvoille.

Poista kiilto puuteripaperilla. Voit vahvistaa silmämeikkiä illan mittaan mustalla sisärajauksella. Kynä sopii pieneenkin juhlalaukkuun.

Korjaa huulten rajoja valokynällä ulkopuolelta. Valokynällä saat siistittyä myös vähän valuneen silmämeikinkin.

Meikkaaja Riia Koiviston parhaat vinkit

  1. Vältä suolaista ruokaa muutamana päivänä ennen juhlia. Juo paljon vettä ja nuku pitkät yöunet, niin ihosi hehkuu eikä turvotuksesta ole tietoakaan.
  2. Älä kokeile uusia tuotteita juhlia edeltävällä viikolla. Ole erityisen varovainen itseruskettavien voiteiden kanssa.
  3. Hemmottele ihoa juhla-aamuna kiinteyttävällä tai kohottavalla naamiolla.
  4. Pakkaa juhlalaukkuun korjailupaketti. Puuteripaperit, valokynä, huulipuna- tai kiilto, silmienrajauskynä, pari pinniä ja meikin kiinnittävä, ihoa raikastava kasvosuihke riittävät. Muita meikkejä ei edes kannata lisätä juhlapäivän mittaan.

Kommentoi »