Muodonmuutos

Muodonmuutos voi tarkoittaa uusia hiuksia, meikkiä tai vaatetyyliä. Muodonmuutos piristää mieltä.

Muodonmuutos mielessä? Muodonmuutos voi alkaa ammattilaisen käsissä. Muodonmuutos saattaa merkitä vaikka hiusten leikkaamista uuteen malliin. Muodonmuutos hiusmallissa on monelle suuri tapahtuma, jos on tottunut vuosikaudet tiettyyn hiustyyliin. Muodonmuutos voi liittyä myös vaatteisiin: pitkän mekkokauden jälkeen alkaakin käyttää pillifarkkuja ja kauluspaitoja. Muodonmuutos voi olla myös pieni ja sisäinen. Muodonmuutos ei välttämättä näy ulospäin, mutta ihminen itse tietää, että jotain suurta on tapahtunut. Muodonmuutos tarkoittaa joillekin muutosta painossa. Muodonmuutos saattaa tapahtua kerran kymmenessä vuodessa tai vaikka joka kuukausi. Muodonmuutos on toisille pysyvä ja toisille jatkuvaa, kiehtovaa leikkiä muodin, värien ja kauneudenhoidon kanssa.

Muuttumisleikki tarkoittaa usein sitä, että ihminen kokeilee omasta tyylistä poikkeavia vaatteita tai leikkauttaa hiuksensa eri tavalla kuin ennen. Muuttumisleikki on ammattilaisen tekemänä yleensä muutos, jossa ihmisen tyyli päivitetään hänelle sopivampaan suuntaan. Muuttumisleikki inspiroi kokeilemaan erilaisia tyylejä ja näkemään omat vahvuudet uudessa valossa. Muuttumisleikki saattaa rajoittua pelkkiin vaatteisiin ja meikkiin ja olla nimensä mukaisesti pelkkä leikki, mutta muuttumisleikki voi johtaa myös pysyvämpään tyylin muutokseen.

Hiusmallit vaihtelevat ihmisen persoonan ja elämäntilanteen mukaan. Hiusmallit, joita esittelevät kampaamojen katalogit, voivat antaa pontta uuden tyylin suunnittelulle. Suositut hiusmallit voivat olla peräisin myös julkkisten tyylistä. Lyhyet hiusmallit tuovat kasvot ja kaulan esille ja voivat hoikentaa poskia. Pitkät hiusmallit ovat usein klassisia ja naisellisia. Polkkamittaiset hiusmallit sopivat monelle ja ovat mukavan särmikäs ja kevyt vaihtoehto pitkille hiuksille. Hiusmallit kannattaa valita oman tyylin ja identiteetin mukaan. Hiusmallit voivat olla myös käytännön sanelema asia: joissain elämänvaiheissa tärkeintä on hiusmallin vaivaton hoito.

Kasvojenkohotus saattaa merkitä joko kirjaimellisesti kauneusleikkausta tai sitten vain tyylin uudistumista. Kasvojenkohotus tyylille voi tarkoittaa esimerkiksi uutta hiusmallia, päivitettyä vaatekaappia tai uutta meikkipalettia. Kasvojenkohotus kauneuskirurgiassa tarkoittaa leikkausta, jossa kasvojen ja usein myös kaulan ihoa hieman nostetaan ja kiristetään ikääntymisen merkkien häivyttämiseksi. Kasvojenkohotus on aina oma valinta, ja se voi parhaimmillaan nostaa itsetuntoa ja näin parantaa elämänlaatua. Kasvojenkohotus ei kuitenkaan ole ratkaisu henkisiin ongelmiin.

Värianalyysi voi toimia apuna, jos tyylin muuttaminen kiinnostaa. Värianalyysi tarkoittaa sitä, että ihmisen kasvojen, silmien ja hiusten värin perusteella katsotaan, minkä väriset vaatteet, meikit ja asusteet hänelle sopivat. Värianalyysi jakaa ihmiset vuodenaikoihin sen perusteella, minkälaisia heidän ihonsa, hiustensa ja silmiensä sävyt ovat. Värianalyysi perustuu värien lämpötilaan: kevään ja syksyn värit ovat lämpimiä, kesän ja talven värit viileitä. Värianalyysi voi toimia tukena, kun ihminen miettii itselle sopivia vaatteita, hiusvärejä ja meikkejä. Värianalyysi ei toisaalta tähtää siihen, ettei ihminen voisi käyttää juuri niitä värejä, joista hän pitää. Värianalyysi on vain työkalu, joka voi auttaa ihmistä tyylin luomisessa.

Tyylit ovat leikittelyä varten. Tyylit vaihtelevat iän ja elämäntilanteen mukaan. Tyylit, jotka puhuttelivat 18-vuotiaana, voivat tuntua 40-vuotiaana hupaisilta. Tyylit kuvastavat ihmisen arvoja ja persoonaa. Tyylit voivat vaihdella myös saman ihmisen vaatekaapissa: siellä voivat sekoittua niin klassiset tyylit, rennot tyylit, sporttiset tyylit kuin bisneshenkiset tyylit. Tyylit ovat tapa ilmaista itseä ja nauttia elämästä.