Näin löydät oman tyylisi

Näin löydät oman tyylisi
Vaatekaappi pursuaa mahtipontisesti, mutta sen sisältö on sekavaa sylttyä. Nyt on aika tehdä ryhtiliike. Näillä vihjeillä pääset alkuun.
Julkaistu 25.6.2015

1. Tee inventaario.

Järjestä kesävaatteet kolmeen pinoon: suosikit, potentiaaliset ja toivottomat. Tarkkaile suosikkeja. Millaisia vaatteet ovat? Mitä tyyliä ne edustavat? Ovatko ne naisellisia, boheemeja, sporttisia vai moderneja? Vai edustaako tyylisi klassista linjaa? Onko väriskaalasi maanläheinen vai pidätkö enemmän pirteistä sorbettisävyistä? Kiinnitä huomio myös vartalonmuotoosi. 

2. Paikanna toistot.

Löytyykö kaapistasi tiettyä vaatetta useampi kappale? Omistatko esimerkiksi paljon raitapaitoja, kukkamekkoja tai farkkuja? Tällä on syynsä. Olet ehkä valinnut nämä vaatteet valikoimaasi, koska tunnet olosi niissä mukavaksi – omaksi itseksesi. Mieti, voisiko avainvaatekappale toimia tyylisi tunnuksena. Muistele myös ystäviesi tai työkavereiden antamia kehuja tyylistäsi. Näytitkö erityisen hurmaavalta siinä yksinkertaisessa punaisessa mekossa? Vai keräsitkö katseita korkeavyötäröisillä porkkanahousuilla.

3. Mieti, kenen tyyliä ihailet.

Laadi lista tyyli-idoleistasi ja pohdi, miksi pidät heidän tyylistä. Tee tarvittaessa ideakuvakollaasi. Tämä auttaa hahmottamaan tavoitetyyliäsi. Pohdi myös omaa persoonallisuuttasi, harrastuksiasi tai musiikki- ja elokuvamakuasi, mitä ne kertovat sinusta? Vertaa suosikit-pinoa ideaalityyliisi, kohtaavatko ne? Vastaamalla kysymyksiin alat hahmottamaan tyyli-identiteettiäsi.

Kuvateksti: Minkä näistä valitsisit? Mekot vasemmalta oikealle: Paitamekko, H&M. Etninen tunikamekko 29,95 €, Lindex. Sporttinen raitamekko T By Alexander Wang 215 €, net-a-porter.com. Naisellinen kotelomekko 34,95 €, Gina Tricot. Romanttinen kukkamekko 29,95 €, Lindex. Näyttävä muotoonommeltu mekko 67,95 €, nelly.com. Romanttinen, kellohelmainen leninki 490 €, net-a-porter.com.

4. Käy läpi uudelleen suosikit.

Mitä sieltä uupuu? Toimiva arkihame? Pellavahousut? Vilkaise vielä potentiaaliset-pinoa. Löytyisikö sieltä täydennystä nykyiseen vaatevalikoimaasi? Tarkista vaatteiden istuvuus. Sille on syynsä, miksi vaatteet ovat päätyneet ehkä-kategorian alle.

5. Organisoi uudelleen.

Järjestä vaatteet väriskaalan mukaan, keväällä vaaleasta tummaan, syksyllä tummasta vaaleaan. Napita paitapuserot siististi henkariin, ja hanki alaosille omat ripustimet. Siisteys ja selkeys auttavat arjen nopeissa pukeutumisvalinnoissa. Kaaoksen keskellä virheosumat ovat todennäköisempiä. Kierrätä eteenpäin ei-pinon vaatteet. Järjestä ystävien kanssa second hand -iltama tai hauska tyylibrunssi, jossa vaatteet vaihtavat omistajaa. Toivottomat-pinoon päätynyt vaatekappale saattaa olla ystäväsi tuleva suosikki. Älä pihistele käyttämättömiä vaatteita turhaan vaatekomeron nurkassa. Luovu suosiolla.

6. Luota itseesi.

Pukeudu vaatteisiin, jotka saavat olosi tuntemaan mukavaksi ja itsevarmaksi.

Miksi juuri nyt? Keväällä ja kesällä on helppo uudistaa tyyliä, kun voit pukeutua huomattavasti kevyemmin ja tarvitset vähemmän vaatekerroksia. Kesäkausi on siis hyvää aikaa vahvistaa omaa tyyli-identiteettiä. Syksyllä ja talvikaudella vaatehankinnat vaativat huomattavasti suurempia investointeja. Kun pohjustat nyt, vältyt virheostoksilta syksyllä.

Muista myös:

  • Kesäpuvustoon on ainakin hyvä valita monikäyttöisiä, laadukkaita t-paitaa ja toppia, pari jakkua tai kesätakkia, hameita, hellemekko, sortsit, keveät kesähousut ja tyylikkäämpi mekko iltamenoihin. Kesäkengissä sandaalit niin matala kuin kiilakorkoisena ovat aina käyttökelpoiset.
  • Vaikka tyylisi olisi kirjava, muista että perusvärit sitovat tyylin toimivaksi asukokonaisuudeksi, ja niitä tulisi löytyä vaatekaapistasi sesongista toiseen.
  • Tee hauska tyylitesti täällä.

Onnea oman tyylin metsästykseen, toivottaa kirjoittaja, joka rakastaa värejä ja voi pahoin kokomustassa vaatekerrassa.

Kommentoi »