Kauneus

Oletko A vai O? Tässä täydelliset bikinit vartalollesi!

Mukavat, kauniit ja vartalonmuotoja imartelevat – katso juuri sinun vartalotyyppiäsi imartelevat bikinit.

Teksti Satu Pakarinen
Kuvat valmistajat, Leena Aro
5.6.2015

Kauppojen vaaterekit notkuvat nyt toinen toistaan kirjavimmista ja veikeimmistä uikkareista. Iskeekö valinnanvaikeus? Ensin pitäisi päättää tyyli, kuosi ja mallin istuvuus. Aloita bikinijahti paikantamalla ensin vartalollesi sopiva uima-asu. Näin vaatekaupassa vältyt turhalta jahkailulta, ja aikaa jää rantatuolissa löhöilyyn. 

A-vartalo miksaa

Bikinien yläosa saa olla kirjava, kuviollinen ja rönsyilevä, alaosa yksivärinen ja hillitty. Suosi suora- tai pyöreälinjaista pääntietä. Erityisesti bandeau-mallinen yläosa näyttää upealta kapeaharteisen päärynävartalon yllä. Hyödynnä kauppojen mix and match tarjontaa, ja näin voit valita erikokoisen ja värisen ylä ja alaosan. Pue bikinien päälle vyötäröä korostava bandeau-mekko tai röyhelöinen yläosa, jonka yhdistät korkeavyöräröiseen hameeseen tai sortseihin. Viimeistele tyyli näyttävällä kaulakorulla.

Burani s/s 15, Leena Aro. Koru 19,95 e, Lindex. Vihreäpohjainen bandeau-yläosa 14,95 e, Lindex. Olkihattu 105 e, Filippa K. Maksimekko 19,95 e, Lindex. Balconet-yläosa 9,99 e, H&M. Korkeavyötäröiset bikinihousut 14,95 e, Lindex. Bikinit, joissa punainen yläosa ja sininen alaosa 410 e, Net-a-porter.com. Valkoinen bandeau-yläosa 19,99 e, H&M. 

H hulluttelee kuoseilla

Hoikalle vartalolle käyvät villit kuosit, iloiset värit ja vaakaraidat. Suosi halterneck-yläosaa ja narumaista tai poimututettua alaosaa. Keveillä toppauksilla luot tarvittaessa runsautta yläosaan. Jos haluat häivyttää pituusvaikutelmaa, suosi maxi- ja hipsterimallisia alaosia.

Valitse yläosa makusi mukaan ­– hoikkavartaloinen voi suotta kokeilla eri rantatyylejä! Muista kuitenkin, että suorilla linjoilla häivytät, v-päänteisellä yläosalla, poimuilla ja laskoksilla loihdit muotoja esiin.

Dsquared2 s/s 15, Leena Aro. Valkoinen tunika 34,99 e, Mango. Pinkki yläosa 9,99 e, H&M. Aurinkolasit 350 e, Net-a-porter.com. Siniset piparkakkureunaiset bikinit 258,34 e, Net-a-porter.com. Hellehattu 105 e, Filippa K. Siksak-kuvioiset bikinit 9,95 e, New Yorker. Raitakuvioinen yläosa 22,99 e, Mango. Röyhelöreunaiset bikinihousut 14,95 e, KappAhl. Pilkulliset bikinit, yläosa 14,95 e ja alaosa 14,95 e, Lindex. 

O-vartalo kääntää katseet sääriin

Pyöreälle omenavartalolle peittävät uikkarit ja uimapukumekko ovat oiva valinta. Uimapuvun pystyraidoilla ja sivuilta tummemmalla värillä luot hoikentavaa efektiä. Mikäli mielit hankkia bikinit, valitse hyvin tuettu yläosa, jossa on leveät olkaimet. Alaosassa suosi vatsan seudun peittävää housumallia, jossa on korkea lahkeensuu. Näin luot pituusvaikutelmaa ja katse kääntyy  sääriin. Kokeile myös tankinia, jossa on toppimainen yläosa ja housut. Topin voi kätevästi rullata ylös aurinkoa ottaessa. Kehystä tyyli kaftaanilla.

Dsquared2 s/s 15, Leena Aro. Rantapyyhe 19,95 e, Zara. Vihreät bikinit 69,99 e, Mango. Kaftaani 29,95 e, Lindex. Aurinkolasit 160 e, Max & Co. Musta tankinitoppi 24,99 e, Mango.  Peittävät bikinihousut 13 e, Topshop.com. Rannekoru 17,95 e, Nelly.com. Sandaalit 26,95 e, Zalando.fi. 

X tuo kurvit esiin

Tiimalasivartalo näyttää upealta uimapuvussa. Erityisesti pystyraitakuosi imartelee kurvikasta vartaloa. Katse tulisi kiinnittyä yläosaan tai kapeaan vyötäröön. Bikineissä suosi v-pääntietä ja korkeintaan kevyesti topattuja yläosia. Vältä kapeita olkaimia. Alaosaksi valitse korkeavyötäröinen housumalli, joka tuo kapean vyötärön kauniisti esille. Kietaise uima-asun päälle vartaloa mukaileva kellohelmainen mekko. Tai hyödynnä uimapuku toppina, ja pue se sortsien tai hameen kanssa.

Lue lisää: Näin poimit parhaat bikinit tai uima-asun

DSquard2 s/s 15, Leena Aro. Aurinkolasit Marc by Marc Jacobs. Tähtikuvioinen uimapuku 129 e, Lexington. Kukkakuvioinen bikiniyläosa 94,95 e, Zalando.fi. Keltainen toppi 24,95 e, Bik Bok. Korkeavyötäröiset bikinihousut 12,95 e, H&M. Vihreä alaosa. Vihreä yläosa 4 e, H&M. Farkkuhame 29,95 e, Zara. Uimapuku 49 e, Cos. 

Sporttinen Y on edukseen bikineissä

Päärynävartalon lailla suosi kauppojen mix and match tarjontaa. Kun haluat tasapainottaa vartalon mittasuhteita, valitse yksivärinen, v-päänteinen yläosa, jossa on suhteellisen leveät olkaimet. Myös toppimaiset yläosat käyvät sinulle. Harteikasta ylävartaloa tasapainotat maxi tai hipsterimallisilla alaosilla. Vai halutko korostaa sporttista vartaloa? Valitse kuviolliset lappubikinit halterneck-kiinnityksellä. Uima-asun päälle Y-vartalo sujauttaa topin ja helpot rantasortsit.

3.1 Phillip Lim s/s15, Leena Aro. Aurinkolasit 55 e, &Other Stories. Ananaskuvioinen bikinitoppi 14,99 e, H&M. Kultaiset bikinihousut 17,95 e, KappAhl. Sporttinen yläosa 14,99 e, H&M. Musta toppi 35 e, & Other Stories. Kuviolliset bikinit, yläosa 17,95 e ja alaosa 14,95 e, Zara. Oranssit hipstermalliset bikinihousut 17,95 e, KappAhl. Esparillot 14,95 e, Lindex. Sortsit 14,99 e, H&M.

Lue lisää: Täydellinen juhlatyyli sinun vartalollesi

Muista myös:

  • Alkukesän vielä kalpealle iholle sopivat raikkaat värit, kuten selkeä sininen tai punainen. Sateenkaarisävyt näyttävät upeilta päivettyneellä iholla.
  • Valitse kuviollinen malli, kun haluat korostaa, yksivärinen sinne, minne et halua huomiota.
  • Vältä turhia rusketusraitoja ja hanki bikinimalli, jossa on irrotettavat olkaimet.
  • Jos bikinisi ovat yksiväriset, irrottele asusteilla ja rantavaatteilla. Kuviollinen kaftaani tai saronki viimeistelevät tyylin.
  • Muista huuhdella uima-asu jokaisen käyttökerran jälkeen ja noudata pesuohjeita.
Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi