Kauneus

Täydellinen juhlatyyli sinun vartalollesi

Loihdimme jokaiselle vartalotyypille sopivan juhlatyylin. Katso omasi!

Teksti Satu Pakarinen
Kuvat Polyvore
21.5.2015

Toukokuu korkkaa kesän juhlakauden. On valmistujaisia, rippijuhlia, häitä, puutarhakutsuja ja muita kesäkekkereitä.

Mieltäsi askarruttaa ehkä juhlavalmistelut tai lahjojen hankkiminen, mutta älä unohda panostaa omaan tyyliisi, olitpa sitten juhlien emäntä, päivän päätähti tai vieras.

Seuraavilla ohjeilla loihdit juhlatyylin, joka sopii juuri sinun vartalollesi.

A-siluetti 

Naisellisen päärynävartalo on yläosasta siro, alhaalta pyöreä ja lantiolta leveä. Katse tulisi kiinnittyä kapeaan vyötäröön. Valitse juhlavaatteeksi maltillinen kellohelmainen mekko, joka istuu vyötäröltä. Vältä liian muhkeita ja kerroksellisia alaosia. Katse on hyvä pitää yläosassa. Onnekas päärynävartalo voikin suosia paita- ja mekkomalleja, joissa on rönsyilevä yläosa. Asusteissa näyttävät korvakorut tuovat upeasti volyymia kapealle hartialinjalle. Juhlatyylin kruunaat kainaloon sujahtavalla kirjekuorilaukulla.

Fokus: kapea vyötärö ja yläosa.

Mekko 159 €, Guess Jeans. Nahkakengät 59,99 €, H&M. Kukkakuviollinen kirjekuorilaukku 29,95 € ja korvakorut 14,95 €, Zara.

Suoralinjainen H 

Poikamaisen, tasalinjaisen vartalotyypin hartiat ja lantio ovat samassa linjassa. Tyypillisesti vyötärön ja lantion välinen ero on siis pieni. Näin ollen juhla-asua valitessa on tärkeä pyrkiä loihtimaan vyötärö esiin. Poikamaiselle vartalolle ihanteellinen on muotoonommeltu mekko. V-pääntiellä ja vaakaraitakuosilla rikot myös suorakaiteista linjaa. Kapealla vyöllä luot edelleen illuusion kapeasta vyötäröstä. Sirot korkokengät viimeistelevät naisellisen tyylin.

Fokus: Vyötärön korostaminen. Suorakaidelinjan rikkominen.

Valentinon kirjekuorilaukku 1500 €, net-a-porter-com. Rannekoru 11,90, Glitter. Mekko 74,90 €, nelly.com. Korvakorut 34,90, Stockmann. Kengät 39,95 €, zalando.fi.

O-vartalo 

Pyöreän omenavartalon voi olla haastava löytää juhlamekkoa, joka istuisi hyvin sekä ylhäältä että alhaalta. Kokeile siis paita-hame-yhdistelmää. Suosi kapeaa, suoralinjaista alaosaa. Näin kiinnität katseesi kapeisiin sääriin. Yläsosaksi valitse suoralinjainen paita tai edestä laskeutuva tunika. Mikäli haluat peittää käsivartesi, kokeile värikästä kimonoa yksivärisen asukokonaisuuden kehykseksi. Kevyt ja suoralinjainen kimono luo edelleen pitkittäisvaikutelmaa ja kaventaa näin siluettia. Asusteissa vältä vyön käyttöä vartalon keskikohdalla. Lantion alapuolelle ulottuva siro olkalaukku on täydellinen juuri omenavartalon tyyliin. Jalkineeksi valitse matalakorkoiset juhlakengät tai sandaalit.Fokus: Alaosa ja sääret.

Paita 380 €, net-a-porter.com. Kiilakorot 24,95 €, New Yorker. Kimono 69,99 €, Mango. Chloé-laukku 420 €, net-a-porter.com. Kookaïn nahkahame 124,95 €, zalando.fi.

X niin kuin tiimalasi 

X- vartalo edustaa tyypillistä kauneusihannetta. Naisellisella tiimalasivartalolla on muhkeat rinnat ja kapea vyötärö. Suosi tyköistuvia malleja ja vältä laatikkolinjaa. Kaikista vartalotyypeistä juuri tiimalasi on edukseen perinteisissä juhlamekoissa. Teet siis tyylistäsi helposti näyttävän. Mekon kanssa yhdistettävän yläosan kanssa suosi vyötärölle päättyvää helmalinjaa. Mekon tyylin mukaisesti valitse sirot, kapeakärkiset korkokengät.Fokus: Kapean vyötärölinjan korostaminen.

Kaulakoru 7,95 €, Lindex. Kengät 110 €, Usisa. Kellohelmainen mekko 99,95 €, Gina Tricot. Bleiseri 44,95 €, nelly.fi. Bottega Venetan laukku 450 €, net-a-porter.com.

Ryhdikäs Y 

Y-vartalolla hartialinja ja käsivarret ovat leveät, vyötärö ja lantio puolestaan kapeat. Juhlapukeutumisessa suosi niskan taakse sidottavaa yläosaa tai v-pääntiellä varustettua kietaisumallista, yksiväristä toppia. Y-vartalon tulisi tasapainottaa vartaloa luoden volyymia alaosaan. Voit siis suosiolla valita kuviollisen ja muhkealinjaisen alaosan. Esimerkiksi leveälahkeiset liehukehousut ovat tyylikäs valinta. Lantionseudulle lisää runsautta tuot kapeaolkaimisella iltalaukulla.Fokus: Volyymi alaosaan.

Chloé-laukku 1,190 €, net-a-porter.com. Korolliset sandaalit 54,95 €, zalando.fi. Leveälahkeiset housut 34,90 €, Indiska. Toppi 25,95 €, Zara. Rannekoru 3,95 €, New Yorker.

Muista myös nämä: 

Kun haluat häivyttää suosi tummia sävyjä. Kuoseilla ja kirkkailla väreillä puolestaan korostat haluttua vartalon osaa.Tänä kesänä muodikkaita värejä ovat sorbetinsävyt, hempeät pastellit ja erityisesti valkoinen. Hillitympää linjaa edustaa maanläheiset safarisävyt. Mikäli haluat kuviollisen juhlavaatteen, kukkakuosi on turvallisin valinta – se sopii lähes kaikille vartalotyypeille. Kiinnitä kuitenkin huomio kuvion suuruuteen. Esimerkiksi siro ja pienikokoinen hukkuu helposti liian ison kukkakuosin alle.Kaipaatko jotain uutta? Kokeile bermudasortseja, jotka puetaan samanvärisen jakun kanssa. Esimerkiksi laivastonsininen housupuku on tyylikäs valinta.Pääkuvan mekot vasemmalta oikealle: Burberry Prosum. Vihreäkuvioinen mekko 26 €, ustrendy.com. Vaaleansininen mekko 26 €, ustrendy.com. Kukkamekko 35 €, Lipsy. Rebson-mekko 410 €, wolfandbadger.com. Keltainen mekko 1600 €, montagnemarket.com. Oranssi mekko 50 €, lucluc.com.

Katso lisää:

Stylistin parhaat vinkit keskivartalon häivyttämiseen

Näin onnistut juhlameikissä

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi