Näin onnistut juhlameikissä

Näin onnistut juhlameikissä
Tiedossa häät tai valmistujaiset? Kun haluat onnistua tärkeissä valokuvissa, ota meikkaaja Heidi Reposen vinkit käyttöön.
Julkaistu 15.4.2015

Heidi Reponen on helsinkiläinen meikkaaja, joka ehostaa malleja lehtien kauneus- ja muotijuttuihin sekä maskeeraa esiintyjiä televisio-ohjelmiin. Heidi kertoo, miten teet kauniin ja kestävän juhlameikin.

Pohjusta ja korosta

Kun tiedossa on salamavalojen räiskettä juhlissa tai poseerausta ylioppilas- tai hääkuvissa, tee meikki huolellisesti. Älä tälläydy vaan valitse luonteva meikki, joka tuntuu omalta. Kun viihdyt meikissä, onnistut myös kuvissa.

Harjoittele kuvausmeikkiä etukäteen ainakin kerran. Näin tiedät, millaiseen lopputulokseen pyrit ja miten pääset siihen.

Käytä pohjustustuotetta, joka auttaa ­ meikkiä kestämään. Levitä sen päälle meikkivoide tai -puuteri, joka jättää ihon kuulaaksi. Taltuta kiilto pienellä määrällä irtopuuteria.

Keskity meikissä kasvojen muotoon. Se korostuu kuvissa, kun valot ja varjot ovat kohdillaan. 

Levitä voidemaista korostusväriä poskipäiden korkeimpiin kohtiin, nenänvarteen ja huulten amorinkaarelle ennen ihon puuterointia.

Muotoile varjostusvoiteella

Muotoile kasvoja varjostusvoiteella ja matalla aurinkopuuterilla tai varjostusvärillä puuteroinnin jälkeen. Valitse varjostussävy, joka on lähellä ihosi sävyä. Vältä ­liian oransseja ja kimaltavia tuotteita. Käytä varjostusväriä maltillisesti ja häivytä se hyvin, niin vältät virheet.

Levitä varjostusväriä nenän sivuille ja pos­kien alle: viistosti korvan alta kohti suupieltä kaarevasti häivyttäen. Löydät oikean kohdan, kun imaiset posket lommolle! Sipaise väriä hillitysti myös hiusrajaan ja leukaan sen linjaa mukaillen ja kaulaa kohti häivyttäen.­ Levitä poskille lopuksi heleyttävää punaa.

Pohjusta luomet silmämeikinpohjustusaineella ja puuteroi. Kestävän silmämeikin saat värittämällä liikkuvat luomet rajauskynällä ennen luomivärin levittämistä.

Sisäkajaali tekee katseesta intensiivisen. Kokeile harmaata kynää mustan sijaan, jotta lopputulos ei ole liian kova. Myös värikkäät sisärajaukset näyttävät hyvältä.

Harjaa ripsiin maskaraa ja viimeistele silmät muutamalla irtoripsitupsulla.

Huolittele kulmat. Pohjusta huulet ja levitä niille punaa tai kevyttä huulikiiltoa. Tarkista meikki ulkona luonnonvalossa.

Heidin parhaat vinkit

1. Meikki näyttää helpommin huolitellulta, kun iho on hyvässä kunnossa. Hemmottele ihoa kuvausta edeltävänä iltana kuorinnalla ja naamiolla.

2. Kuvausmeikin pitää kestää katseet myös läheltä. Ole huolellinen ja varaa aikaa esimerkiksi luomivärin häivyttämiseen.

3. Liika on liikaa kuvassakin. Varma tapa onnistua on korostaa vain yhtä kasvojen osaa.

4. Älä stressaa. Sinun ei tarvitse näyttää täydelliseltä joka kuvassa. Kun valokuvia otetaan paljon, joukosta löytyy varmasti muutama hyvä!

Lue myös:

Kommentoi »