Kauneus ja Terveys

5 tapaa: kohota kasvojasi meikillä

5 tapaa: kohota kasvojasi meikillä
Raili Hulkkonen neuvoi lukijallemme Merjalle, miten meikillä voi kohottaa kasvoja.
Julkaistu: 3.5.2015

- Tuntuu, että kasvojeni piirteet ovat valuneet ja minulle on tullut ryppyjä. Vaikka olen meikkishoppailija, en aina raaski käyttää meikkejä, kertoo lukijamme Merja.

Meikkitaitelija Raili Hulkkonen antaa vinkit viiteen tyypilliseen ongelmaan.

Laskeutuneet kasvojen linjat ja kirjava iho

Syy: Iho veltostuu ja ohenee vanhetessaan. Se näkyy kasvojen linjojen laskeutumisena etenkin leuassa. Ryppyjä tulee silmäkulmien lisäksi suun ympärille ja poskille. Pigmenttiläiskät tekevät ihosta kirjavan.

Railin vinkit: Meikkivoiteen tulee olla mahdollisimman ohut, jotta se näyttää luonnolliselta eikä korosta ryppyjä. Sävy ei saa olla liian vaalea, koska se tekee nukkemaisen vaikutelman. Paras sävy on se, joka sopii leuan ja kaulan alueelle.

Meikkivoiteen alla voi käyttää meikinpohjustusvoidetta, jolla saa meikin pysymään paremmin. Jos iho on rasvainen, kannattaa valita pitkäkestoinen meikkivoide. Kuiva ihoinen voi valita kosteuttavan voiteen ja jättää puuterin laittamatta.

Harvat kulmakarvat

Syy: Aikaisemmin muoti suosi ohuita kulmakarvoja, ja moni nyppi niitä liiankin innokkaasti. Siksi kulmakarvat eivät kasva entiseen tapaan. Tällöin kasvoilta puuttuvat ikään kuin luonnolliset, ilmettä ryhdistävät kehykset.

Railin vinkit: Aluksi kulmakarvat harjataan, jotta nähdään, kuinka paljon aukkoja on. Sitten aukot täytetään terävällä kulmakynällä kasvusuunnan mukaan. Kasvusuunta muuttuu tyypillisesti kulmakarvojen puolessa välissä, joten puolet kulmakarvoista täytetään alhaalta ylöspäin, puolet ylhäältä alaspäin.

Paras kulmakynän sävy on sama kuin omien kulmakarvojen. Lopuksi karvat harjataan ja kynänjälkeä pehmennetään. Kulmat voidaan viimeistellä kulmakarvageelillä, jolloin tulos pysyy pidempään.

Yläluomi näyttää raskaalta

Syy: Monen suomalaisen naisen kulmakarvat ovat korkealla, jolloin ripsien ja kulmakarvojen välinen etäisyys on pitkä. Näin ihoa laskeutuu silmän päälle isolta alueelta.

Ratkaisu 1: Yläluomen rajauksella vahvistetaan silmien näkyvyyttä ja annetaan ryhtiä. Vähintään yläluomi rajataan.

Railin vinkit: Meikki aloitetaan silmien rajauksella, jolla raamitetaan silmät. Rajaus tehdään ihan ripsien tyveen pienillä vedoilla, eikä valkoista luomea saa jäädä näkyviin. Musta rajaus sopii vaaleillekin. Myös yönsininen on hyvä sävy.

Ratkaisu 2: Luomivärillä lyhennetään ripsien ja kulmakarvojen pitkää väliä ja häivytetään raskasta poimua. Silmämeikki piristää katsetta ja silmät suurenevat. Jos luomet ovat hyvin raskaat, kannattaa välttää aivan vaaleita luomivärejä.

Railin vinkit: Luomelle laitetaan ensin silmämeikinpohjustusvoidetta, jolla saadaan luomiväri pysymään paremmin. Sillä saadaan myös luomet vaaleammiksi, jolloin luomivärin sävyt näyttävät vahvemmilta.

Raskaille luomille kannattaa laittaa vain yhtä väriä, mieluiten tummaa. Pastellisävyt ja haaleat värit eivät saa silmiä tarpeeksi näkyviin. Väri levitetään luomelle ja sitä häivytetään raskaan poimun yläpuolelle. Se onnistuu parhaiten, kun käyttää isoa luomivärisivellintä ja ottaa vain vähän väriä kerrallaan.

Väsähtänyt yleisilme

Syy: Kelmeä iho.

Railin vinkit: Poskipunan paikka on tärkeä. Sitä ei saa laittaa liian alas tai liian pienelle alueelle. Isolla siveltimellä saa laitettua helpoiten poskipunaa poskipäille. Suomalaisille naisille sopivat korallin ja pinkin sävyt, sillä ne raikastavat kasvoja. Jos iho on kuiva, voi kokeilla voidemaista poskipunaa, joka taputellaan sormenpäillä poskille.

Huulilla ei ole enää selkeitä rajoja

Syy: Iän myötä ylähuuli useimmiten pienenee. Samalla ylähuulesta häviää pigmenttiä, eikä huulen reuna ole enää selkeä.

Railin vinkit: Huulten reunoille voi ensin laittaa huulipunan pohjustustuotetta ja huulten yläpuolelle valokynää. Peiteväriä voi laittaa suunpieliin. Sitten huulet muotoillaan, rajataan ja täytetään rajauskynällä. Useimmiten ylähuulen rajaus piirretään hieman oman rajan ulkopuolelle.

Jos iho on kelmeä tai harmaa, ihoa voi kirkastaa raikkailla sävyillä. Roosa, koralli tai puhtaan punaiset sävy sopivat monille. Jos hampaat kellertävät, kylmän sävyinen puna on paras. Nudensävyinen puna ei useimmiten tuo tarvittavaa nostetta aikuisen kasvoille. Myös helmiäispunat kannattaa jättää kauppaan, sillä ne korostavat huulten ryppyjä.

Kommentoi »