Kauneus

Taltuta pörröiset hiukset - katso upea muutos!

Skandinaaviset hiukset pörrööntyvät pinnasta todella helposti. Sen taltuttamiseen on kuitenkin monia keinoja.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
4.11.2015

Hiusten pörröisyys johtuu siitä, että hentoja hiuksia on usein määrällisesti erittäin paljon, jolloin päässä on paljon eri kasvuvaiheissa olevia hiuksia yhtäaikaa. Hennot hiukset myös katkeavat ja kuluvat helposti pinnasta. Lisäksi hiusten taipuisuus nostaa latvat näkyviin pieneksi pörrökerrokseksi hiusten pintaan.

Karoliinan hiuksia oli vaalennettu muutamia kuukausia sitten ja hiukset olivat saaneet jäädä kesän yli oman onnensa nojaan. Hiusten haaleudesta ja mitäänsanomattomuudesta haluttiinkin nyt luopua, joten teimme hiuksille ryhtiliikkeen reilulla määrällä raitoja ja tummalla kiiltokäsittelyllä. Muotoilussa kiinnitimme huomiota erittäin pörröisen hiuslaadun käsittelyyn ja kiiltävään lopputulokseen.

Koska Karoliinan hiukset ovat laadultaan hennot, ne reagoivat helposti myös värjäyksiin ja vaalennuksiin tehden niistä entistä pörröisemmät. Päädyimme tekemään raidat puoli astetta omaa tyviväriä tummemmalla kevytvärillä, jolloin värissä on myös hieman haalistumisvaraa.

Myös raitojen päälle laitettu kiiltokäsittely on hellävarainen vaihtoehto hiusvärin syventämiseen.

Reipas latvojen tasoitus korostaa uutta, tasaisempaa ilmettä.

Lue myös: Kyllästyttääkö nykyinen hiusvärisi? Tässä helppo ratkaisu!

Upea muutos osoittaa, että lähellä omaa väriä olevien ja melko yksiväristen hiusten ei todellakaan tarvitse olla tylsät! Valoa heijastavilla väreillä ja kiiltoa lisäävillä muotoilutuotteilla hiukset saadaan näyttämään todella terveiltä ja hyvinvoivilta.

Mikä on pörröttömyyden salaisuus?

  • Pörröttömyyden pohjustus alkaa jo föönausvaiheessa. Pyyhekuiviin hiuksiin laitettu muotovaahto tuo pitoa ja rakennetta hiuksiin, joka edesauttaa sileän lopputuloksen pysyvyyttä. 
  • Föönaus kannattaa tehdä suurella lapioharjalla, joka toimii parhaiten hiusten siloittamisessa. Kaikkea ylimääräistä föönin heiluttelua ja varsinkin loppuvaiheen sekoittavaa ja pörröttävää tuulettamista kannattaa välttää! 
  • Suoristusraudan alle laitettavista suihkeista kannattaa tarkistaa, että ne sisältävät pitoa ja kiiltoa tuovia ainesosia. 
  • Hiuksia suoristaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että rauta on käännetty koko ajan aavistuksen sisäänpäin – näin pintahiusten latvat saadaan aisoihin. 
  • Viimeistely kannattaa tehdä kevyellä hiuskiinteellä, jota voi samalla harjailla lapioharjalla läpi. Näin kiinne leviää hiuksiin kauttaaltaan eikä tee pintakerroksesta vain kovaa kuorta.

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Katso myös nämä Meerin tekemät hiusmuutokset ja hiustutoriaalit:

Haperot latvat? Auttaisiko tämä tehohoito

Liukuväri on yhä muotia! Tämä on värjäyksen uusi juju

Tämän hetken hittiletti on Pull-Through Braid

Helppo ja nopea Milkmaid-kampaus

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi