Kauneus

Kyllästyttääkö nykyinen hiusvärisi? Tässä helppo ratkaisu!

Syksyn tultua kokovaalea latva alkaa kyllästyttää, ja hiusten ilmeeseen kaipaa syvyyttä ja uutta sävyä. Helppo ratkaisu ovat tummat raidat, jotka herättelevät latvat uudelleen eloon.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
22.10.2015

Veronicalla on lähtötilanteena vaalennettu ja raidoitettu hius, joka on saanut kasvaa omaa väriä noin 10 sentin matkalta. Vuosien varrella latva on päässyt vaalenemaan yksiväriseksi ja raja omaan tyveen on erittäin selkeä kesän luomista aurinkoraidoista huolimatta. Värien rajasta haluttiin nyt kokonaan eroon, samalla kuitenkin vaaleita yksityiskohtia säilyttäen.

Hiuksiin tehtiin kaikkialle paksuja raitoja, joiden sävy valittiin mahdollisimman lähelle omaa tyveä. Auringon vaalentamia osioita säästeltiin erityisesti hiusten etuosassa, jolloin luonnollisimmalla mahdollisella tavalla syntyneet vaaleat suortuvat jäivät kehystämään kasvoja. Kaikkialle hiuksiin laitettiin myös kiiltokäsittely, jolla taitettiin vaaleiden hiusten sävyä puhtaammaksi.

Lue myös: Nämä ovat Suomen parhaat kampaamot

Veronican hiuksissa yhdistyvät upeasti toffeiset ja hiekkaiset sävyt! Tyvirajasta ei ole tietoakaan ja kasvojenkin ympärillä on nyt aiempaa enemmän kontrastia. Kevyet laineet tuovat myös kauniisti vaaleita osioita pintaan. Koska hiusta on tummennettu nyt ensimmäisen kerran, voi olla, että vaalea ja huokoinen latva luovuttaa tummaa väriä hieman haluttua nopeammin. Tästä syystä raidat kannattaa laittaa jossain vaiheessa uudestaan tumman yleisilmeen saamiseksi pysyvästi.

Lue myös: 8 myyttiä hiustenhoidosta

Uskaltaisinko kokeilla tummia raitoja? 

  • Mikäli iso muutos mietityttää, voit pyytää kampaajaa tekemään raidat kevytvärillä, joka haalistuu parin kuukauden mittaan 
  • Suurin määrä ja paksuimmat raidat kannattaa tehdä hiusten alaosaan, jossa hius olisi luonnostaankin tummempaa 
  • Etuosan vaaleammat osiot on hyvä säästää raitalappujen ulkopuolelle, jolloin raidat näyttävät enemmän vapaankädentekniikalla tehdyiltä 
  • Luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi raitojen väri kannattaa valita mahdollisimman läheltä omaa tyveä, korkeintaan asteen verran tummempana. Mikäli tyvessäsi on kullansävyjä, unohda tuhkanharmaat raidat!

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Katso myös nämä Meerin tekemät hiusmuutokset ja hiustutoriaalit:

Haperot latvat? Auttaisiko tämä tehohoito

Liukuväri on yhä muotia! Tämä on värjäyksen uusi juju

Tämän hetken hittiletti on Pull-Through Braid

Helppo ja nopea Milkmaid-kampaus

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi