100 harjanvetoa päivässä ja 7 muuta hiusmyyttiä

100 harjanvetoa päivässä ja 7 muuta hiusmyyttiä
Hiuksiin ja niiden kuntoon liittyy paljon myyttejä. Keräsimme listan yleisimmistä uskomuksista.
Julkaistu 6.10.2015

1. Hiukset kasvavat nopeammin, jos niitä leikkaa säännöllisesti.

Tarua. Hiukset kasvavat hiuspohjasta, joten latvojen leikkaaminen ei nopeuta pituuskasvua. Suoraksi leikatut latvat saavat hiukset näyttämään paksummilta ja terveämmiltä.

2. Kaksihaaraisista pääsee eroon sopivilla tuotteilla.

Tarua. Monet hiuksia silottavat tuotteet voivat hetkellisesti paikata haarautuneet latvat, mutta valitettavasti mikään tuote ei pysty liimaamaan kaksihaaraisia pysyvästi yhteen. Ainoa keino on leikata kaksihaaraiset pois.

3. Syväpuhdistava sampoo poistaa muotoilutuotteiden jäämät.

Totta. Jos käyttää paljon muotoilutuotteita, esimerkiksi hiuslakkaa tai kuivasampoota, olisi hyvä pestä hiukset 1-2 kertaa kuukaudessa syväpuhdistavalla sampoolla. Normaalisampoita tehokkaammin pesevät syväpuhdistavat sampoot irrottavat hiuspohjasta tehokkaasti muotoilutuotteiden jäämiä.

4. Järvivesi tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät.

Totta. Suomen järvivedet on hieman happamampia pH-arvoltaan kuin vesijohtovesi. Myös hiusten pH-arvo on luonnostaan hieman hapan. Sopiva happamuustaso sulkee hiuksen suomukerroksen ja hiukset tuntumaan ja näyttämään kiiltävämmiltä ja pehmeämmiltä kuin vesijohtovedellä huuhdeltuna. Hoitoaineiden teho perustuu happamuuteen, mutta myös kosteuttaviin ainesosiin.

5. Hiustenpesu aiheuttaa hiustenlähtöä.

Tarua. Hiuspohjasta irtoaa päivittäin noin 100 hiusta, pesi niitä tai ei. Suihkussa irronneet hiukset pakkaantuvat viemärin suulle ja siksi saattaa tuntua, että hiuksia lähtee normaalia enemmän.

6. Hiusten pörröttäminen pyyhkeellä ei kannata.

Totta. Hiuksia ei saa missään nimessä hangata pyyhkeellä kuivaksi, koska pörröttäminen saa märät hiukset katkeamaan helposti. Hellävaraisin tapa kuivata hiukset pyyhkeellä on puristella niitä kevyesti.

7. Hiukset harjataan ylhäältä alas kohti latvaa.

Tarua. Hiuksia ei kannata harjata tyvestä kohti latvaa, koska se vaurioittaa hiuksia ja tiukentaa takkuja.  Selvittäminen on viisainta aloittaa alhaalta latvasta ja edetä ylös kohti tyveä.

8. 100 harjanvetoa päivässä nopeuttaa hiusten kasvua.

Tarua. Hiusten runsas harjaaminen ei nopeuta hiusten kasvua, todennäköisesti se saa ne rasvoittumaan nopeammin. Sen sijaan hiuspohjan hieromisen uskotaan parantavan päänahan pintaverenkiertoa, joka tehostaisi hiusten kasvua.Tuleeko teille mieleen muita hiusmyyttejä? Kerro alhaalla olevassa kommenttikentässä.

Lue myös:

Kommentoi »