Kauneus

Upea hiusmuutos syntyy kapeilla raidoilla!

Kapeat raidat yllättävät. Ne tuovat runsaasti kiiltoa ja valoa hiuksiin.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
29.8.2016

Hiusmainosten mallien hiukset kiiltelevät runsaannäköisinä juuri oikeista kohdista. Oikeisiin kohtiin osuva valo tekee hiuksista terveen ja kiiltävän näköiset, syvempien kohtien ja pohjan varjot taas luovat vaikutelman runsaista ja paksuista hiuksista.

Vaikka asialla on hyvin todennäköisesti kuvankäsittelyohjelmien ammattilaiset, myös pienillä vaalennusnikseillä pystytään luomaan samaa efektiä jokaisen hiuksiin.

Lisää eloa hiuksiin

Heinin hiukset ovat lähtökohtaisesti sen näköiset kuin ne luonnonvärissään voisivat olla. Latvojen vaaleus voi olla näin pitkissä hiuksissa kokonaan aurinkoisten kesien aikaansaamaa tai jotakin vanhaa raidoitusta.

Pään alueen hius on hyvin tasaväristä, 7-tummuista hiekkaisen ruskeaa. Hiuksissa haluttiin säilyttää mahdollisimman paljon omaa sävyä, mutta samalla tuoda niihin jotain uutta.

Raidat tehtiin vapaalla kädellä

Balayage-raitaa eli vapaalla kädellä tehtävää raitaa maalailtiin eniten kasvojen ympärille, jolloin koko kasvojen ilme saatiin kirkastumaan. Keskeltä otsaa nousevien kahden valkoisen tuntosarviraidan sijaan luonnollisin vaaleus kannattaa tehdä pehmeästi ja laajemmalle alueelle.

Myös takaosan pintaan maalailtiin kevyesti vaalennettavia alueilta, jotka tuovat Heinin paksuille hiuksille valtavasti lisää liikettä ja kiiltoa.

Pituudesta leikattiin reilusti ja latvaan tehtiin hieman kevennystä, joka saa paksut hiukset liikkumaan kevyemmin ja kauniimmin. Hiusten kiilto paranee myös huomattavasti, kun hiuksista leikataan kunnolla vanha hapertunut latva pois.

Heinin hiukset näyttävät yksinkertaisesta kauniilta, terveiltä ja kiiltäviltä! Niistä voi olla äkkiseltään vaikea sanoa, että ne olisivat raidoitetut, sillä muutos on niin luonnollinen.

Valmistaudu raidoitukseen jo kotona

Pientä raidoitusprojektia odotellessa kotona voi yrittää tehostaa hiusten kiiltoa seuraavin keinoin:

  • Laita pesun jälkeen latvoihin hiuksiinjätettävää oljyä, joka siloittaa hiuksen pinnan ja taltuttaa pörröhiuksia. Kokeile Sassoonin uutta Illuminating Oilia.
  • Föönaa hiukset ison lapioharjan kanssa hiuksensuuntaisesti. Kokeile föönin alle Sebastianin Trilliant-kiiltosuihketta. Käytä lopuksi föönin viileää puhallusta, joka sulkee ja viimeistelee hiuksen.
  • Saat lisätehoa kiiltoon erilaisista kiiltoseerumeista ja -suihkeista. Lue vertailua erilaisista tuotteista blogista, täältä.
  • Kokeile rohkeasti myös jääkaapin tuotteita kiiltävien hiusten hankintaan: Kananmunan valkuaisesta, oliiviöljystä ja hunajasta tehty seos ravitsee hiuksia jo yhdellä kerralla (muista huuhdella seos pois kylmällä vedellä).
  • Kokeile myös hiusten huuhtelua oluella, joka on supertähtien suurin salaisuus hiustenhoidossa!

Hiusmuutoksen teki kampaaja Meeri Mäntylä. Tutustu Meerin hiusaiheiseen blogiin I´d rather hair you now.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi