Tällainen hiusmuutos sopii raskaana oleville - katso kuvat!

Tällainen hiusmuutos sopii raskaana oleville - katso kuvat!
Moni haluaa vähentää ja jopa välttää hiusten värjäämistä raskauden aikana. Tällaisella hiusmuutoksella se onnistuu.
Julkaistu 16.7.2015

Halu värjäysten vähentämiseen piilee väriaineiden sisältämässä PPD:ssä eli fenyleenidiamiinissa, joka imeytyy ihon läpi verenkiertoon. Vaikka yleiset terveyssuositukset eivät hiustenvärjäystä raskauden aikana kielläkään, ei värjäämisen vähentämisestä ja näin ollen kemikaalikuormituksen pienentämisestä haittaakaan ole. Lapsen ensimmäisten kuukausien aikana on myös mukavampi olla omaa sävyä lähellä olevien hiusten kanssa, mikäli kampaajakäyntien väli on vaarassa venähtää.

Kun värjääminen halutaan vähentää kerralla minimiin, ongelmaksi muodostuvat yleensä tyvikasvu ja oman hiusvärin ja latvaan värjättyjen hiusvärien sävyerot. Koska hiuspohjassa muhiva tyviväri antaisi jo melkoisen kemikaalikuorman, ratkaisuksi valitaan yleensä raidoitus, jolloin väriaineet saavat vaikuttaa rauhassa folioiden sisällä ilman hiuspohjakosketusta. Tiheällä ja ohuella raidoituksella kokonaisuuden voi saada halutessaan hyvinkin tummaksi tai vaaleaksi.

Tämänkertaisessa lähtötilanteessa oli näkyvillä omaa tyveä viiden sentin matkalta. Pituutta oli vaalenneltu parin vuoden ajan raidoittamalla ja samalla tekniikalla lähdettiin tuomaan tummuutta myös takaisin. Raitojen väriksi valittiin täsmälleen omaa tyviväriä vastaava suklaanruskea sävy ja jäljelle jäävät vaaleat hiukset saivat pesupaikalla ylleen vielä nopean, kevyesti tummentavan kiiltokäsittelyn. Hiuksia ei tällä kertaa leikattu ollenkaan.

Oma tyvi uppoaa oikealla värillä raidoitettuun latvaan täysin! Värikypärämäinen ilme vältetään, kun raidoituksessa vaaleiksi jääneet osiot kuultavat lopputuloksessa kauniisti, tuoden kokonaisuuteen valoa ja vivahteita. Vaaleat osiot korostuvat edelleen, kun hiusta hieman kihartaa.

Keinoja, joilla voit vähentää hiustenlaitosta aiheutuvaa kemikaalikuormitusta raskauden aikana:

  • Pidennä värjäysväliä mahdollisimman pitkäksi ja valitse mieluummin raidoitus
  • Mikäli joudut käyttämään tummaa tyviväriä, levitä väri päähän ripeästi ja pidä väriä päässä mahdollisimman vähän aikaa
  • Vaalean hiuksen tummaa tyvikasvua voi helpottaa kuivashampoolla ja pienellä aurinkokylvyllä
  • Sävytä hiukset mieluummin nopeavaikutteisilla kevytväreillä, sävyttävillä vaahdoilla ja naamioilla, kuin kestoväreillä

Mikäli haluat edelleen minimoida kemikaalialtistusta, voit kokeilla luonnonkosmetiikan shampoota ja hoitoainetta, käyttää muotoilutuotteita säästeliäästi ja pestä kädet aina niiden levittämisen jälkeen. Turhaa stressiä ei asiasta kuitenkaan tarvitse ottaa. Raskaana olemisesta voi nauttia aivan yhtä kauniilla hiuksilla kuin muulloinkin!

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I´d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Kommentoi »