Kauneus

Näin huijaat hiukset luonnollisiksi

Kaipaatko hiuksiisi luonnollisuutta? Ratkaisuna on monivärjäys. Katso kuvat upeasta muutoksesta!

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
2.7.2015

Lämmin ja vaaleansävyinen punaruskea sopii muillekin kuin punapigmentin omaaville. Se saa hieman päivettyneen ihon hehkumaan ja siniset silmät loistamaan! Kauttaaltaan tasaiseksi värjätty punertava hius kuitenkin kielii aina hieman keinotekoisesta väristä, joten luonnollisempaa fiilistä voi lähteä hakemaan yhdistämällä paria erilaista värjäystekniikkaa.

Asiakkaamme lähtötilanne oli värjätty ja kauniina pysynyt vaalean inkiväärinen sävy. Tyvikasvu kuitenkin häiritsi ja väristä puuttui juju. Kokonaisuutta lähdettiinkin rakentamaan monivärivärjäyksen kautta.

Tyveen laitettiin astetta tummempi sävy helpottamaan oman tyvivärin kasvua ja tuomaan syvyyttä kokonaisuuteen. Latvoihin ja hiusten etuosaan tehtiin lämpimänsävyisiä balayage-raitoja, jotka tuovat auringon vaalentamaa ilmettä pituuteen ja valoa kasvoille. Kokonaisuus kuorrutettiin vielä kultakuparin sävyisellä kiiltokäsittelyllä, joka tekee hiuksista todella terveen näköiset.

Lopputulos on todella luonnollinen ja harmoninen! Useammalla värillä ja tekniikalla aikaansaatu väri toimii, kun sävyt valitaan toisiinsa sointuviksi ja kantajalleen sopivaksi.

Voit pyytää kampaajaltasi seuraavia kikkoja tasaisen hiusvärin eloon herättämiseksi:

  • Muuta pituutta tummempi tyviväri tuo kokonaisuuteen syvyyttä ja saa hiukset näyttämään runsaammilta
  • Liukuväriefektin välttämiseksi kannattaa pysyä kohtuudessa ja tehdä tyvestä vain asteen tai puolikkaan verran muuta hiusta tummempi
  • Latvaraidat lisäävät runsaudentuntua edelleen ja tekevät pituudesta mielenkiintoisemman ja luonnollisemman – aivan kuten aurinko normaalistikin vaalentaisi latvoja.
  • Latvaraitoja kannattaa tehdä vain muutamia ja painottaa ne etenkin hiusten etuosaan, johon aurinko normaalisti tarttuisi ensimmäisenä.
  • Kiiltokäsittely sävyttää kokonaisuuden yhteensopivaksi ja saa värjäämättömätkin osat hehkumaan

Aivan kuten taidokkaasti tehty nude-meikkikin, luonnolliset hiukset saavat valtavasti ihailun huokauksia osakseen. Parhaiden puolien korostaminen ja hiusvärin eloon herättäminen vaatii toisinaan hieman enemmän vaivaa, mutta lopputulos sen arvoinen!

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi