Stop tyvivärille - näin pääset eroon värjäyskierteestä!

Stop tyvivärille - näin pääset eroon värjäyskierteestä!
Vuosien vaalentaminen tekee hiukset haaleiksi ja elottomiksi. Katso radikaali muutos!
Julkaistu 10.6.2015

Myönnetään auliisti – lähes jokainen hiuksiaan vuosia vaalentanut ja raidoittanut on joskus päätynyt tilanteeseen, jossa kokonaisuus on päässyt kauttaaltaan aivan liian vaaleaksi vieden samalla viimeisenkin elonpilkahduksen latvoilta. Samanvärisiä kasvoja tuskin erottaa vaaleasta massasta, sillä kaikki on vain tasaisen haaleaa. Tällöin tarvitaan hieman kontrastia, jotta kasvot saadaan taas kunnolla esille!

Tämänviikkoisella mallillamme oli vuosia värjätty koko päätä vaaleilla väreillä. Oma tyvi on tumma 7, joka näyttää vaaleaa vasten todella tummalta. Tavoitteena oli saada tyvi kasvamaan pehmeämmin, jotta värjäyskierteestä voisi pitää ainakin vähän taukoa ja hiuksen kunto saataisiin palautumaan. Latvojen viimeiset kymmenen senttiä olivat tehohoitojen ulottumattomissa, joten myös sakset pääsivät tositoimiin.

Päätimme lähteä hakemaan ratkaisua liukuvasta tyviväristä, jolloin oma väri saa kasvaa rauhassa esille. Ensimmäinen, 7-tummuinen tyviväri vaihtuu muutaman sentin jälkeen toiseen, puoli astetta vaaleampaan tyviväriin, jolloin liukuminen tapahtuu luonnollisesti ilman näkyviä värirajoja. Sävymaailma on hyvin lähellä asiakkaan omaa tyviväriä, pehmeää hiekkaa ja neutraalia ruskeaa. Latvan sävy kirkastettiin kirkkaansävyisellä kiiltokäsittelyllä.

Hiukset haluttiin pitää edelleen mahdollisimman pitkinä, mutta kuitenkin niin, että kaikki huonokuntoiset haituvat saivat lähteä. Kymmenen sentin trimmaus ei kuitenkaan tuntunut kovin suurelta muutokselta, sillä hyvin hentoa latvaa ei jääty kaipaamaan. Malli on tasapitkä ja vain aavituksen kevennetty, jotta latva laskeutuu kauniisti.

Lookki viimeisteltiin ilmavalla kiharruksella ja jakauksettomalla heitolla, joka sopii loistavasti persoonalliselle asiakkaallemme. Tummempi tyvi pääsee näkymään upeasti, kun hius ei ole paikoillaan ja liimattuna jakauksen kohdalle. Paras työväline jakauksen hävittämiseen on oma viisipiikkinen, jolla voi sutaista hiukset taakse aina kun siltä tuntuu. Käsiin kannattaa hieroa aluksi todella kevyttä vahaa, joka hieman erottelee osioita ja tuo kokonaisuuteen pitoa. Hiuskiinne kannattaa jättää välistä tämän villin ja vapaan lookin viimeistelyssä.

Tummempi tyvi sopi asiakkaallemme loistavasti! Hiukset ovat nyt paljon luonnollisemman väriset ja tyvikasvusta ei tarvitse murehtia. Hiuksiin uskaltaakin tuoda yllättävän paljon tummia sävyjä, vaikka yleisilme halutaan säilyttää vaaleana. Myös kasvojen piirteet ja silmät suorastaan pomppaavat esiin, kun hiuksiin saadaan vähän kontrastia!

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Kommentoi »