Kauneus

Oletko kuullut tyviraidoista? Katso kuvat hiusmuutoksesta!

Tyviraidat tekevät hiuksista luonnollisen näköiset ja kirkastavat ilmeen kesäksi.

Teksti Meeri Mäntylä
Kuvat Meeri Mäntylä
27.5.2015

Kun edellisestä raidoituskerrasta alkaa olla vajaan vuoden verran, tumma tyvikasvu luo kokonaisuuteen liukuvärimäistä fiilistä. Vaikka ilmeeseen halutaan uutta raikkautta, kasvoja kehystävä tummempi sävy on usein eduksi kasvojen muodolle ja ihonsävylle. Tällöin ratkaisu on kevyet tyviraidat, jotka jättävät paljon omaa tummuutta näkyviin. Myöskin latvan jo ennestään vaalea hius säästyy uudelta vaalennuskäsittelyltä ja pysyy paremmassa kunnossa pidempään.Tavoittelimme seuraavan asiakkaan kanssa luonnollisen vaaleaa ilmettä, jossa on riittävästi vaaleita raitoja ilmeen kirkastamiseksi, mutta kuitenkin niin, että näkyvältä tyvikasvulta vältyttäisiin. Hiukset haluttiin pitää pitkänä, mutta huonokuntoiset latvat saivat reippaan saksituomion.

Kirkkaat ja ohuet vaaleat raidat tuovat valtavasti valoa kokonaisuuteen ja hiusten väsynyt ilme kohenee kertaheitolla! Kokonaisuus kirkastuu vielä kiiltokäsittelyllä, joka taittaa latvan kellertäviä sävyjä pois. Mikäli jatkossa hiusten sekaan halutaan entistä enemmän omaa, tummempaa sävyä, raitoja kannattaa tehdä ainoastaan pääliosaan, jolloin alaosasta pääsee kasvamaan hyvää kontrastia vaaleudelle.Pituudesta leikattiin noin viisi senttiä ja etuosaan tehtiin hieman kevyempää, pyöreää linjaa. Etuosasta lyhempi ja taaksepäin pitenevä leikkaus tuo paljon keveyttä ja liikkuvuutta paksuille hiuksille.

Paksuihin ja pitkiin hiuksiin on helpoin levittää suihkutettavia muotoilutuotteita, sillä ne leviävät parhaiten kaikkialle hiuksiin. Käytin tällä kertaa jätettävää hoitoainetta ja suihkutettavaa muotovaahtoa, jollainen on tullut tänä vuonna ainakin ainakin Sebastianin valikoimiin (Stylbrid 9).Föönauksen jälkeen kiharsin hiukset kevyille laineille suoristusraudan avulla. Tähän on aivan oma tekniikkansa, jossa kuvat puhuvat puolestaan. Käy kurkkaamassa yksinkertaiset ohjeet blogistani. Käsivoimien ja hermojen säästämiseksi suosittelen kuitenkin tekemään laineet rennolla otteella ja tarpeeksi isoissa osioissa!Näin raikkailla raidoilla kelpaa ottaa kesä vastaan! Sitten vain muistetaan pitää hattu päässä ja latvat suojassa! 

Hiusmuutos-palstalla ovat pääosassa inspiroivat hiusmuutokset, luonnolliset värjäykset sekä simppelit leikkaukset. Hiusmuutoksissa tullaan näkemään kauniita ja helposti ylläpidettäviä hiusideoita, joiden avulla korostetaan omien hiusten hyviä puolia. Palstalla kirjoittelee kampaaja Meeri Mäntylä, joka pyörittää päivätyönään FOLK Helsinki -kampaamoa ja kirjoittaa siinä sivussa hiusaiheista blogia I’d rather hair you now. Tervetuloa inspiroitumaan!

Katso myös Meerin edellinen hiusmuutos: Trendikäs long bob

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi